Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 april 2016

By   /   april 15, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 april 2016

Deze editie van Tijdgeest Megazien gaat over Mekka, pijpleidingen, Exodus, boze Ba’al, China, veellezers, PVV-profiel & moslim Trump.

Mekka

LEGE TENTEN

Dit enorme tentencomplex bij Mekka (100.000 stuks met airco, keuken en bad) staat het hele jaar leeg en wordt alleen voor de verplichte moslimpelgrimages gebruikt. Voor de kleine bedevaart, de Umrah van 29 april tot 8 mei en van 9-14 september 2016 voor de Hadj, de grote jaarlijkse pelgrimstocht. Je zou zeggen, als daar een miljoen Syrische vluchtelingen naar toe gaan en dan gewoon blijven, dan komen we ook een eind. De meesten zijn namelijk zelf ook soenniet. Of moeten de lui met een sjiitische godsdienstvariant eerst overstappen op Salafisme of Soennitisch denken? Hoe moeilijk is dat eigenlijk? Katholieken die Protestant worden, o ja, dat is nog steeds wel moeilijk… Behalve in Noord-Ierland waar (katholieke) vrouwen die abortus plegen, levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen. Hoe ouderwets zijn de moslims eigenlijk vergeleken bij onze Christelijke krankzinnigen?

 Pijpleidingen

OLIEPIJPLEIDINGEN

Alle oorlogen in Syrië en Irak draaien om oliegeld en om pijpleidingen, gemixt met een religieus botsen van islamitische sekten. Veel begon met het plan van het ministaatje Quatar, dat in 2010, gesteund door Amerikaanse maatschappijen, een pijplijn wilde aanleggen om zijn enorme gasvoorraden onder de Golf van Perzië per pijp te kunnen exporteren via Syrië naar Turkije en Europa. De Russen zagen hun olieafzet naar Europa (80% marktaandeel!) bedreigd worden en zetten hun bondgenoot Assad onder druk om niet mee te werken aan dat plan. Lastig want Sjiiet (Alawit) Assad maakte in 2012 juist een deal met het soennitische Iran om datzelfde gas ook naar Europa verpijpen. Assad’s tegenstanders in Syrië zijn ondertussen voornamelijk soennieten. Op dat moment gingen in elk geval de poppen aan het dansen. Quatar financierde in samenwerking met Israel en de VS de Syrische rebellen en Iran helpt Assad. Soennitisch Turkije helpt Quatar en hindert daarmee de Russen. Inmiddels pompt ISIS Syrische olie illegaal naar schijnheilig Turkije, zodat dat land minder afhankelijk is van Russisch gas. Grote winnaar is Israël omdat alle Arabische naties nu wel even iets anders aan het hoofd hebben dan de joden de zee in drijven. Grote verliezer is de Europese economie die geen miljoenen vluchtelingen aan kan. Aan welke kant de Amerikanen echt staan is alleen onduidelijk voor mensen die nog geloven in sprookjes.

Keep out

TURKSE EXODUS

Vrij, visumloos verkeer voor de Turken in Europa betekent dat ook de hele Turkse intelligentsia asiel gaat aanvragen in Nederland omdat ze absurd onderdrukt worden door Superkhalief Erdogan. De sluiting van onze grenzen (de oplossing van Geert Wilders) betekent echter dat al onze exporteurs razend worden over de wachttijden aan de grenzen.

We leven in roerige tijden maar alles herhaalt zich. Toen de Spanjaarden in de 16e eeuw Vlaanderen terroriseerden, vluchtten alle rijke burgers en intellectuelen naar Nederland, waar voor ons de Gouden Eeuw van vet geld verdienen mee begon en voor Vlaanderen een dramatische terugloop van economische activiteit. Zo’n zelfde leegloop vond plaats toen de Fransen de protestantse Hugenoten gingen vervolgen en die goed ontwikkelde bevolkingsgroep naar Nederland uitweek. Goed voor ons maar Frankrijk kreeg eeuwen te maken met religieus, katholiek fanatisme en corruptie.

En overigens, grenscontroles tussen België en Nederland zijn een volstrekte wassen neus omdat iedere toerist kan omrijden over kleine ‘onbewaakte’ grensplaatsjes.

Sluier

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op NL73 INGB0005008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage 15.000). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je advertentie wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2017) van € 20 op Olivijn’s rekening NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres.

* Healing Garden – (Re)light your Fire: 20-22 mei 2016. Een weekend lang dansen, mediteren, kamperen en inspiratie voor de hele familie op het Erkemederstrand te Zeewolde.

* Moederdag Familie Opstellingen, Landgoed Algoed, Enschede, 8 mei 14.00-17.30 uur. € 35,00. Onderzoek de relatie met je ouders en specifiek die met je moeder. Aandacht voor je blinde vlek met Peter den Haring. Ook Vaderdag-opstellingen.

* Relaties floreren bij een ‘gelaagd’ en transpersoonlijk bewustzijn over wat je denkt, voelt én doet en erkenning hiervan. Zie “Manifest: Gelaagd Kijken” www.bol.com en www.relatie-sexualiteit-begeleiding. Ines Schouten, transpersoonlijk relatietherapeut.

* Eigenwijs Festival: 16-19 juni in Veluws bos, Vierhouten. Paganisme, optredens, markt met kunst & ambacht, natuurlijke gezondheid, lezingen & verhalen, Persoonlijke Ontwikkeling en spirituele verdieping. Boek nu!

* www.savita.nl, Centrum in Duitsland, Winterberg, opgezet en vormgegeven vanuit het hart. Rust, ont-moeting, prachtige natuur. Verblijf als (half-meewerkend) gast of als cursist. Groepsruimte’s te huur.

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected] 0229-296062.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

Valentijn copy
Hoera! Peter blijft!

 Smiley copy  SOLLICITATIEMOP

Peter den Haring komt bij een tijdschriftenkiosk en vraagt om de Telegraaf. Zegt de verkoper: ‘Zal ik hem inpakken of durft u er zo mee over straat?’ Nee,’ antwoordt Peter, ‘ik wil hem alleen even doorbladeren om te kijken of de directie dezelfde 1 april-mop geplaatst heeft met de melding dat ze Tijdgeest Magazine gekocht hadden.’

Jip & Janneke
Smiley copy   KOLONIALE MOP

Een Engelsman, een Duitser en een Belg gaan in de goeie, ouwe 19e eeuw op safari in donker Afrika. Ze besluiten om ieder voor zich te jagen en gaan elk een andere kant op. Als ze elkaar “s avonds bij het kamp weer zien, zegt de Engelsman: “Ik had een goede dag vandaag. Ik heb twee olifanten en een antilope geschoten.” “O,” zegt de Duitser, “dat valt me tegen van je, want ik heb twee neushoorns, twee leeuwen en wat apen geschoten.” “Nou,” zegt de Belg, “dan heb ik gewonnen want ik heb zeventien ne-ne’s geschoten.” De Engelsman en de Duitser kijken elkaar aan en vragen dan aan de Belg: “Wat zijn ne-ne”s?” Waarop de Belg zegt: “Ze zijn donker met kroeshaar, lopen op twee benen, en als je een geweer op ze richt schreeuwen ze ne-ne!”
Suf SmileyEn zo is de situatie nog steeds in Molenbeek. Ach, behoefte aan ècht leuke moppen? Probeer dan eens iets uit mijn verzameling van 300 pogingen op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

Boxer
Foto: Matthew Wiebe

MEER ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

* Zomerweek 4 – 10 juli: Op pad met je goden en godinnen. Verdiepen en vitaliseren om thuis de KUNST van het leven te vieren! www.power-of-presence.com  0246962503.

* Symposium Ziel en Zakelijkheid 31 mei, restaurant Kantien, Utrecht. Markante sprekers over People, Planet, Profit, Prophecy, Passion & Promise in de nieuwe samenleving!

* Spiritueel Kunstzinnig Tekenen 25 juni Introductiedag betreffende de gelijknamige 2-jarige aanvullende beroepsopleiding die in september start in Groningen. Als de Zon Travertijnstraat 6 Groningen €25, 0597-332674.

* www.onenesswebshop.nl biedt inspirerende boeken en muziek om vanuit je hart te beleven. Met de kortingscode “Olivijn” ontvang je 30% korting op je bestelling.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Touching Sounds klank-healing-ligconcerten in IJsselstein (Ut), Amerongen, Baarle Nassau, Melderslo, Alphen aan de Rijn, Winterswijk-Miste. Voor informatie en agenda zie www.touchingsounds.nl.

* Retreat Bali: 4-11 sept. 2016 Ontmoet je zelf en dus je liefde op deze unieke locatie, leeftijd 30-55. Wij organiseren ook workshops, expedities en events in Nederland, meer info:  www.meetyourlove.nl.

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

Kikker cartoon

JOURNALISTIEKE LUISJES IN DE PELS

Men vroeg me vanuit België naar een lijstje van alternatieve media en (redelijk) kritische nieuwsbrieven in Nederland. Hier dan (in willekeurige volgorde, haha!): Tijdgeest Magazine van Peter den Haring, Xander Nieuws van Xander Meyer, Stroomnieuws van Matthijs van den Stroom, Leef Bewust van Ron Fonteine, Pateo nieuws van Johan Oldenkamp , Stichting Data Bank Nederland van Rob Brockhus, De Lange mars van Rob Vellekoop, Wanttoknow van Guido Jonkers, De nieuwe dokters van Will Nijssen, Stichting Milieuziektes van Charles Claessens, Open Mind Info Avonden van Frans Heslinga, Earth-Matters van Arjan Bos & De Reünie van Vrije mensen van o.a. Luca van Dinter. Ook Foodlog is heel waardevol, evenals de blog van Ellen Vader. De Gezond Verstand Lezingen van John van den Bosch en de nieuwsbrief van Duurzaam Nieuws en die van de Groene Musketier mogen vermeld en je moet je zeker abonneren via [email protected] op de prachtige mailing van Loes Modderman. Voel jij je vergeten? Laat het mij weten. Dat rijmt. En last but not least: kijk zo nu en dan op http://www.ninefornews.nl/de-panama-papers-hoe-het-volk-wordt-misleid-door-de-westerse-media/ want dat lees je hoe de CIA ons misleid met lijsten van foute lui waar geen Amerikanen noch Israëliërs op staan. Tja, dan weet je het weer!

Osaka tunnel copy Osaka Tunnel

AUTOMATISMES

Routineuze handelingen, de dag begint altijd bekend, de schema’s worden gehaald, de consumpties verwerkt. De trein rijdt op tijd, de orde wordt gehandhaafd, emoties worden strikt gereguleerd, de vorm domineert altijd de inhoud. De robotisering vindt ongemerkt plaats. Slechts de avond valt vanzelf in Japan. Kijk vooral even naar de World Order Machine.

Doodskop

BOZE BA’AL

Ook de doemprofeten gaan tegenwoordig voluit op de automatische piloot. Lang geleden maakte Nostradamus ons al bang voor het einde van de wereld, toen was het nabij in 1995, toen zouden we fout gaan in mei 2000 omdat er vijf planeten in een conjunctie stonden. Daarna werd dood en verderf voorspeld en collectieve ascentie naar een betere wereld op 21 december 2012. Vorig jaar zou er een asteroïde inslaan volgens bepaalde paragnosten. Nu hebben we Evert Jan Beverwijk. Die legt wazig numerologisch uit dat het nog erger wordt. Volgens hem is 2+0+1+6 namelijk 10.  En 10 (volgens hem) betekent de Nieuwe Tijd en DUS gaan de Gevallen Engelen van 19-30 april kindertjes offeren in 1000 Ba’al-tempels over de hele wereld (er wordt er ook eentje in Nederland gebouwd en hij weet waar!). Op 20 november van dit jaar (hij bedoelde vast 28 augustus) komt er volgens Beverwijk nog een climax met de conjunctie van Venus, Jupiter en de Ster van Bethlehem, Regulus en met Kerst is het dan weer kindjes offeren. Volgens Beverwijk moeten we toch allen onze klok op zijn Klok van de Eindtijd afstemmen en dan is het begin van de Begintijd nabij. Er is ergens ook een boekje verkrijgbaar à € 10. Brr. Voor die prijs kun je ook de Bijbel kopen en het boek Apocalyps lezen.

We gaan het resultaat van deze zoveelste bangmakerij ontspannen afwachten, want alle angst houdt ons klein, de liefde maakt ons groot en onoverwinnelijk.

Bijbel negertje
Foto: Samantha Sofia

BOEKEN LEZENDE CHINEZEN

Orgaanhandel, onderdrukking van minderheden, corrupte ambtenarij, de dikste mensen van de wereld, hondeneters, internationale maffia (de Triaden), maar wat is in China nu weer aardig?

Chinezen lezen bijvoorbeeld ruim drie keer zo veel als Nederlanders! De laatsten lezen gemiddeld per week 3,2 uur in boeken en kranten, 8,4 boeken per jaar. Reclamebureaus onderzoeken al dat leesgedrag. De tv en de games hebben in Europa kennelijk definitief gewonnen. In Engeland, Schotland en Noord-Ierland leest men gemiddeld vijf uur per week, ook niks. In Spanje, Italië en Duitsland ligt het wekelijks aantal leesuren rond de 5,75. Vergeleken met een verder buitenland scoort Europa ( en met name Nederland) abominabel slecht. Koploper is namelijk India met 10,42 uur per week, op de voet gevolgd door Thailand en China. Verder is China op veel plaatsen extreem smerig verontreinigd en op een paar andere beeldschoon.

 Yunnan
Yunnan, China

CULTUUROMNIVOOR

’t Is niet allemaal negatief nieuws al lijken de reguliere media daar het abonnement op te hebben. Nederlanders behoren namelijk, net als de meeste andere Noord-Europeanen, wel tot de cultuuromnivoren. Behalve het regelmatig lezen kijken of luisteren ze vaker naar culturele programma’s. Ze gaan vaker naar de bioscoop en bezoeken vaker een historisch monument of museum. Als het gaat om bibliotheekbezoek, zit Nederland in de kopgroep van de internationale middenmoot: 45% van de bevolking gaat er wel eens heen. Helaas zeer zichtbaar hier is de maatschappelijke tweedeling. Het klootjesvolk, een derde van de bevolking, leest alleen de tv-gids, maar tweederde leest gelukkig nog wel een krant. De helft leest toch wel één boek per week. Thrillers en detectives zijn het meest populair in ons land.
ufo

BUITENAARDS BOEK

Daarom, ja daarom promoot ik gewoon blijmoedig mijn nieuwste buitenaardse roman, GERARD ZOEKT HET HOGEROP. Hij is gratis verkrijgbaar voor bezoekers van mijn verjaardagsfeest op 10 juli, zondagmiddag op het strand van Kijkduin. We vieren ook 10 jaar Tijdgeest Magazine! Kaartjes a € 30 op NL73INGB0005008174 t.n.v. de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, allemaal inclusief drankje, CD en theatervoorstelling! Aarzel niet, vol=vol.

PVV Uitgestorven Dodo

PROFIEL VAN DE PVV-STEMMER

Ook moreel fatsoen lijkt uit te sterven. Een onderzoek The New Face of Digital Populism van de Britse denktank Demos op basis van een online enquête onder de aanhang van populistische rechtse partijen in Europa in 2011 laat zien dat een kwart van de PVV aanhang (politiek) geweld onder bepaalde omstandigheden acceptabel vindt om bepaalde doelen te bereiken. 48% van de PVV-stemmers rekent islamitisch extremisme tot hun twee belangrijkste ongerustheden; sinds de invasie van asielzoekers is dat percentage ondertussen omhoog geschoten. Een onderzoek van Motivaction uit 2009 (blz. 5) liet zien dat sowieso 11% van onze bevolking geweld af en toe toelaatbaar vindt. 14% van de moslims (blz. 247) was het met die stelling eens. Uit hetzelfde Motivaction onderzoek (pagina 5 en 6) blijkt dat PVV’ers aanmerkelijk minder vaak problemen hebben met liegen in moeilijke situaties. Zo probeert 33% in moeilijke situaties soms een probleem op te lossen met een leugentje (tegenover 18% in de totale bevolking). Ook maakt 18% van de PVV wel eens misbruik te maken van iemands vertrouwen, tegenover 7% in de totale bevolking. Hufters, ja vast, maar soms overvalt me het nare gevoel dat Wilders her en der gelijk heeft met zijn afkeer van moeilijke moslims… O wat erg.

Donald Duck Hilter

DONALD TRUMP IN NEDERLAND

PVV’ers hebben volgens het Motivaction-onderzoek een geringe betrokkenheid bij de wereld. Uit onderzoek van GFK bleek ook dat PVV-stemmers minder geld aan goede doelen geven dan stemmers op andere partijen. Verder zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat PVV-stemmers minder op hebben met culturele en etnische diversiteit en de emancipatie van vrouwen en homo’s, Ze hebben ook weinig moeite met samenwerking met antisemitische partijen in Europa. De PVV-stemmer heeft er gezien de aanhoudende populariteit van de partij blijkbaar ook geen moeite mee dat de afstand tussen de PVV en klassiek extreemrechtse formaties volgens onderzoekers is afgenomen. Nou, vooruit, de sfeer is duidelijk. Goden werken met vrije mensen niet met marionetten, zei Rudolf Steiner al. Donald Trump en Wilders kunnen met hun gelobomotiseerde ledepoppen makkelijk door één deur hier. Leve de verkiezingen! Trump For President In Panama! En daarna: op naar de Derde Wereldoorlog! Dat is de bedoeling namelijk…

Demonstratie

OORLOGSHITSERS

Want?! De Amerikanen stationeren soldaten en militair materieel aan alle grenzen van Rusland om hun enorme wapenindustrie maar aan de gang te houden. En Europa’s NAVO speelt het achterlijke spel gewoon mee. O jee, die Russen zijn zo agressief en gevaarlijk? Ik geloof er geen ruk van. En Xander Nieuws ook niet. Urgent leesvoer!

ILLUMINATI IN DE GESCHIEDENIS

Een absolute aanrader om de satanische Amerikaanse geschiedenis van olie-heersers te begrijpen: Dr. Mercola over het Corbett-rapport, vertaald op Earth Matters! Het rapport zelf zie je op YouTube.

Smiley UITSMIJTMOP

Bob haalt nog een pilsje binnen en gaat dan gezellig buiten bij de portier een shagje roken. Als er een begrafenisstoet voorbij komt, gaat Bob ineens in de houding staan en roept ‘Tot uw orders, Generaal.’ De uitsmijter knikt bewonderend: ‘Heb je onder die man gediend in het leger, Bob?’ Bob schudt zijn hoofd: ‘Nee, ik ben vijfentwintig jaar met haar getrouwd geweest.’

Domino

GEEN BALLEN MEER, WEL OVERAL PIJN?

Raadpleeg dan ook op tijd het domino orakel!

Goudvisje copy

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Tekst * Coaching * Beroepskeuzeadvies Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 april 2021

Read More →