Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 1 februari 2019

By   /   januari 31, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 1 februari 2019

Alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder redactie van Peter den Haring. Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 13.000 lezers, ontvangen door 5.100 abonnees via de website. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.  

De editie van 1 februari 2019 gaat over de Sfinx, aambeien, bomenkap, slavernij, Vrijmetselarij & vierschaak.

 

Junkfood, melk, straling, gaming, alcohol, oneindig tv en smartphone kijken:

HET CHINEES VARKENJAAR BEGINT

Ondanks de conflictueuze standen in 2019 volgens de Westerse astrologie staat het zwerk volgens de Chinezen vanaf 5 februari voor ons persoonlijk gunstiger. Die vriendelijke varkens begrijpen de boel, ze zijn echter niet zo tolerant met betrekking tot handelsoorlogen (want gierig) maar wel geestdriftig seksueel met hun Happy Endings. Varkens zijn gesteld op gezelligheid en lekker eten. Ietsje suf op het goedgelovige af. Handen wassen na het toiletbezoek graag. En even Gele Hesjes kijken in Den Haag. En minstens de Petitie tekenen om de Tweede Kamer te dwingen om over chemtrails te discussiëren.
Nog wat: vanwege de versnelling van het verschuiven van de magnetische Noordpool, ter voorbereiding op een eventuele (toekomstige) totale omkering van de polen, moeten op dit moment allerlei internationale navigatiesystemen worden bijgesteld. Onze honderden satellieten herkennen anders niet meer wie en waar we zijn. Ai, heb jij dat gevoel ook wel eens? Komt allemaal door die magnetische veranderingen (ook door 4 en 5G straling, wordt gezegd). Houd je hart zuiver en ga voor de liefde. Dan overleven we ook een Varkenjaar. En potentiele zelfmoordenaars verwijs ik graag even naar Koot & Bie.


DE KOP VAN DE SFINX

Alles laat sporen na. Fysiek, geestelijk, spiritueel, de heldere waarnemer kan de geestelijke tegenbeelden opvangen en mogelijk benoemen. Wie deze foto van de Egyptische Sfinx bekijkt, die snapt meteen dat het hoofd heel klein is, vergeleken met de enorme romp. Die romp is minstens 10.500 jaar oud, gemaakt door een beschaving die technologisch erg knap was. Ze verplaatsten o.a. gigantisch zware stenen en lijnden het project exact uit op het oosten(naar de jaarlijkse equinox-zonsopkomsten) en naar de plek waar het sterrenbeeld Leeuw stond 10.500 jaar geleden. Het hoofd is kennelijk veel later bijgebeiteld door een egotrippende farao die het oorspronkelijke leeuwengezicht heeft gemodelleerd totdat het monument eindelijk op zijn eigen kop leek. Daarom zijn er geen sporen van intense watererosie op het hoofd gevonden, wel op het lichaam. Meer op EllaSter. Ella beweert ook dat Trump de muur met Mexico vooral wil om vergaande kinderhandel tegen te gaan. Dat Trump het hele Amerikaanse belastingstelsel aan het hervormen is. Alles is anders dan we denken?

PROBIOTICA & AAMBEIEN

Magnetron-eten is bar ongezond. Dat kun je compenseren met heerlijke hapjes stoven met kokosmelk, fenegriek, steranijs, paddenstoelen, peper en kurkuma. Als je veel huidklachten hebt of allergieën kun je soms opknappen van extra probiotica, zoals je die aantreft in zuurkool, zoute augurken, oude kaas, kimchi en kefir. We gaan wisselen van perspectief. Let op: grote letters!

Van eten denken aan verteren en dan weer aan ontlasten. Het overkomt ruim 50% van alle Nederlanders: met het persen van te dikke drollen komt een stukje darm mee naar buiten, wat daar als een pijnlijke bol kan blijven hangen. Omdat de doorsnee patiënt helaas te bescheten is om het dingetje onder de douche gewoon terug te duwen tot achter de kringspier, moeten tallozen jarenlang met aambeizalf in de weer. Zielig hoor. De aambei is, naast dood en testament, een van die onderwerpen waar helaas niet normaal over gepraat kan worden. Als je wil weten in hoeverre jouw spirituele proces een beetje vordert, dan kun je op deze wc-terreinen je onbevangenheid uitstekend toetsen.

AMERIKAANS LINKS:RECHTS
Nu weer van de ene naar de ander kant! Waren die Amerikaanse Democraten eigenlijk ooit links? Zij lieten hoe dan ook de Republikeinse President Bush wegkomen met zijn geënsceneerde Twin Towers aanslag in 2001. Vanaf dat moment is de leugen alle politiek gaan domineren. Als Bernie Sanders niet was weggezet als enge communist was ons misschien de gênante afgang van Hillary Clinton bespaard gebleven.
Ik bewonderde lang een Amerikaanse pionier op het gebied van natuurlijke geneeswijzen en anti-vaccinatie, Mike Adams, The Health Ranger op Natural News. Adams is echter ineens Trump-discipel geworden, agerend tegen Democratische belastingverhogingen, pleitend voor een Mexicaanse muur, maar tegelijkertijd terecht roepend om de aanpak van de zogeheten Deep State. Adams vindt de Democraten maar communistisch en autoritair, verwikkeld in pedofiele schandalen. Maar hij was toch ooit zo progressief? Hij wil nu journalisten van alle omgekochte nieuwsmedia arresteren! Fascinerend artikel.
Meer schokkend geritsel: Apple, Google, Spotify en Facebook hebben de mondiaal meest bekende complotonthuller Alex Jones uit hun mediabestanden gewist (zoek zelf op www.infowars.com). Trump is echter een fan van deze man. Ik ook. Word ik nu rechtser of linkser? De heksenketel kookt! Ik moet nodig poepen. Terug naar normaal.

GELD, OLIE, OORLOG & BOMEN

De Russen en de Amerikanen hebben, wonderlijk genoeg, elkaar gevonden sinds de verenigde krachten van Israël, VS, Engeland, Frankrijk en IS/Al Qaida op Syrisch gebied een soort nieuw Koerdistan gecreëerd hebben tegen de Turkse grens aan, een immense bedreiging natuurlijk voor dat Schurkije. Iran wil zijn olie kwijt vanwege de geïntensiveerde Amerikaanse sancties en dat zou mooi naar Turkije kunnen als er tenminste een veilige pijpleiding kon worden geritseld. Toch via de Koerden? Allemaal gedoe dat zo maar tot een nieuwe wereldoorlog kan leiden.

De Amerikaanse wapenhandel bloeit vanzelf als nooit tevoren. Elke maand meren er stapels schepen af in de Italiaanse havenstad Livorno, waar vandaan hun ladingen plofgoed verder worden getransporteerd, vooral naar Jordanië en Saoedi-Arabië. Enig lokaal protest? Nee. De Italianen maken zich wel heel erg druk over het feit dat er 1000 bomen in het naburige San Rossore Regionale Park gekapt moeten worden voor een nieuw treinspoor naar Camp Darby, een nabijgelegen kolossaal wapendepot van de Amerikanen. Ojee, ojee. Prioriteiten, was dat niet van oorsprong een Latijns woord?

 

NATUURVERLIES & NANODEELTJES

Nederlanders zijn dol op efficiency. Zo zijn in de laatste 50 jaar 250.000 kilometers aan bomenhagen, houtwallen en bomenlanen verdwenen dankzij de ruilverkaveling en de monoculturen in de land- en tuinbouw. Er wordt ook makkelijk gekapt voor beter verkeer. Planten we ook wat aan? Zeker, maar weinig in de steden. Mondiaal kappen we zelfs 15 miljard bomen per jaar. Goddank wordt er ook veel aangeplant maar wandelen in een oerbos is toch een andere sensatie dan genieten van een paar populieren naast de volkstuinen. Meer dan 46% van alle woud dat sinds de menselijke cultuur op gang kwam, is gekapt.
Lastig is dat we veel natuurlijke brandstof verbranden en tegenwoordig ook náverbranden. Daarbij komt ongelofelijk veel ultrafijnstof (nanodeeltjes) de lucht in, slecht voor mens en dier. Check deze link van Dick van Nieuwkoop! Alleen de sterksten overleven (en dat is nu juist de bedoeling, heb ik begrepen van de Bilderbergers.

 
WEL OF NIET BUITENAARDS?

Maak jij je druk over de planeet? Heb je al burn out klachten van de stress? Of begin je eindelijk te geloven in buitenaardsen nu sterrenkundigen van de Universiteit van Harvard hebben geconcludeerd dat de zogenaamde komeet Oumuamua, die begin 2018 bij ons langs kwam, waarschijnlijk toch een ruimteschip was. Met wat voor missie eigenlijk? Gewoon op bezoek? Luister absoluut nog eens eerst naar Paul Hellyer, een voormalige Canadese Defensie-minister.

Pas ondertussen op met hulp zoeken bij je visieontwikkeling. Veel journalisten bij de reguliere media hebben vreemde (en geheim gehouden) nevenfuncties. Dat mag je ook bij redacteuren van HP/De Tijd verwachten, die echter zelfonderzoek al gauw benoemd als luisteren naar “hoogdravend psychotherapeutisch geleuter.” In dit HP-artikel is tip 6: Bezat jezelf op gezette tijden. Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb. Lachen!

Er is ook veel om niet over te lachen…

SLAVERNIJ

In Libië worden gezonde zwarte vluchtelingen door criminelen verhandeld aan plantage-eigenaren, in het hele Midden- en Verre Oosten worden jonge meisjes als bruid verkocht. Kinderen werken overal voor bijna niets in fabrieken, Afrikaanse meiden komen in heel Europa onvrijwillig in de seksindustrie terecht. Vietnamezen knippen illegaal wietplanten in Brabant. Ruim 40 miljoen mensen en kinderen zijn genadeloos slachtoffer, driekwart is vrouw. Mannen en vrouwen worden onder valse voorwendselen naar het buitenland gelokt. Bedrogen Nepalezen bouwen bijvoorbeeld zonder salaris en paspoort de WK-stadions in Qatar. ’t Is even wennen aan de gedachte dat hier steeds een karmische omkering van eerder uitbuitende situaties voorkomt. Dat neemt niet weg dat hulp zinnig kan zijn. Is dat nu weer links? Of hebben ook rechtse lieden iets tegen slavernij?

In Nederland moet minstens het minimumloon met 10% omhoog, een zinnige eis van de SP. Want ook hier zien we armoede die soms op slavernij gaat lijken.

Wit Miepje stond meteen vooraan, tongetje klaar, Zwart Pietje kwam weer achteraan.
Kom op, lui, discrimineren maar!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Healing Festival 12-14 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit ruim 50 workshops en healingveld. Max. 200 deelnemers.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op 20/2: www.namastecafe.nl.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen: [email protected]

* De fameuze Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede, goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Bonding, meditatie. All-in deal met Pasen 18-22 april.

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

De Nieuwe Wereldorde?

ONSCHULDIGE VRIJMETSELARIJ?

Het halve Franse parlement is Vrijmetselaar, alle Franse, Engelse en Amerikaanse staatshoofden zo’n beetje. Winston Churchill, Pandit Nehru en Napoleon Bonaparte waren vooraanstaande Vrijmetselaars. Overal geëerd? Nee. In 1902 zei paus Leo XIII dat hij het doel van de Vrijmetselarij zag als het verlangen om een occulte heerschappij uit te oefenen in de samenleving. Hij etiketteerde deze club als verklaarde tegenstanders van de Rooms Katholieke kerk en vermoedde dat er in het geheim veel Vrijmetselaars in zijn Kerk geïnfiltreerd waren. Opvallend is dat ex-president Bush, ex-president Clinton en President Obama openlijk lid zijn van die Vrijmetselarij. De eerste vijf presidenten van de Mormoonse kerk, waar voormalig Presidentskandidaat Mitt Romney lid van is, waren ook allemaal Vrijmetselaars, fanatieke ondersteuners van de zionistische aanspraak dat de joden “het Uitverkoren Volk” zijn. In april 1884 had genoemde paus al in zijn Encycliek Humanum Genus gewaarschuwd voor de ontwikkeling van een staat binnen de Staten. Ook President J.F. Kennedy maakte zich al in 1961 grote zorgen over geheime genootschappen en zionistisch verraad. Gaat Trump eindelijk de bezem door die Augiasstal halen?


Jabba the Hut uit Starwars

SATANISME

Ik raad achterdochtige lezers graag een onorthodoxe publicist aan, Henry Makow en op zijn site te zoeken naar Pope Said Freemasonry is Satanism.  De niet zo ongewone gedachte bij de voornaamste richtingen binnen de Vrijmetselarij is dat Lucifer (‘Satan’) juist God’s favoriete engel was, die Hij Zelf opdracht heeft gegeven om een duistere functie te vervullen om zodoende de dualiteit van de Schepping te activeren. Dat zet Goed & Kwaad in een ander licht, maar vraagt tegelijk veel van iemands eigen morele verantwoordelijkheid. Gebruik je je Verlichting voor de Liefde of voor Onthecht Spel? Is wit wit en zwart nog wel zwart?

 Paus Leo XIII

VIERSCHAAK

Wat is nog Echt Zwart en wat is Echt Wit? Tijd om vierschaak te gaan spelen op een regenachtige zondagmiddag bij mij. Dit is het meest avontuurlijke gezelschapsspel dat ik ken. Je speelt met een maat, op een met drie extra rijen uitgebreid bord, tegen een ander koppel, tegenstanders die je beiden mat moet zien te krijgen. Ik zoek daarvoor nog drie slimme mannen of drie hoogbegaafde vrouwen of desnoods mannelijke vrouwen (zie hieronder).

KANNIBALENMOP

De kannibaal is uitgenodigd voor het teambuildingevent in de bossen. In de mail staat dat elke deelnemer zijn/haar partner mee kan nemen. Bij aankomst in het afgelegen chalet is de receptionist erg verbaasd: “Jeffrey, je komt hier met drie man? We hebben toch alleen de partners uitgenodigd?” Jeff knikt schouderophalend: “Maar jullie schreven ook dat iedereen zijn eigen eten moest mee brengen!”

Grappen over poep, pis en kont staan trouwens niet op nummer 1 bij de vaderlandse humor (daar staat leedvermaak) maar wel stevig op 2. Check mijn collectie op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

JOUW POLYAMORIE IS NIET GOED UIT TE LEGGEN THUIS?

Maar je partner is wel verslaafd aan S/M pornofilmpjes? Gewoon maar eens lekker op de bek slaan, of toch maar even het domino orakel raadplegen? Word alsjeblieft donateur want het geld groeit me niet op de rug!


Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 juli 2019

Read More →