Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 1 december 2018

By   /   december 1, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 1 december 2018

Tijdgeest Magazine van 1 december 2018 gaat over
klimaatgelul, Winternet, Wij-gevoel, 9% BTW, angsthazerij, boekhoudtrucs & armoe.

   Toen het ijs weer was gesmolten…

KLIMAATGEWAUWEL

Allerlei mensen beweren van alles over het leven, over bestemming en over de planeet aarde. Warmt de boel nu op of juist niet? Is CO2 ons echte probleem? Ik denk dat het juist de redding van onze natuur zal zijn. Even ho, methaangas is qua omvang hetzelfde soort (schadelijke) broeikasgas, vooral opgewekt door onze extreme veeteelt, en daar doet geen overheid iets aan. We hebben, vrees ik, slechts een marginaal zicht op de werkelijkheid. Ieder kadert zijn eigen waarheid aan de hand van zijn ervaringen, zijn gevoelens en zijn intuïtie. En daarna gaat het licht van de intelligentie er nog eens over heen. Als ik die volgorde tenminste goed begrepen heb… Ik ben de kosmos in het klein. In die zin.
Zodra je een beetje ruimte maakt voor het idee van reïncarnatie, kun je met wat trancewerk veel uitvinden over je vorige levens. Kijk maar eens naar mijn bijdrage in het programma Iedereen Verlicht (vanaf 10.54 minuten). Je kunt ook mijn MP3 bestand Trancereizen of de CD bij mij bestellen voor een experimentje thuis.

SPONTANE REGRESSIES

Ooit was ik een wezen op een andere planeet, zo denk ik te begrijpen naar aanleiding van mijn (spontane) regressies en andere paranormale waarnemingen. Ik leefde tientallen levens hier op aarde over een periode van minstens 12.000 jaar. Gek? Nee, al veertigduizend jaar geleden tekende een jager een hoefdier op de wand van een grot in Borneo. Al 500.000 jaar geleden kraste iemand tekentjes in een grote schelp.
Ik ben die ik ben en soms vergeet ik even hoe complex dat is. Maar iets heeft mij ooit geloof gegeven, onmiskenbaar, onloochenbaar en daarmee heb ik een opdracht gekregen, nu in dit leven. Dat is benadrukken dat alles om de liefde draait. Zie het interview van Patrick Kicken met mij. En daarbij is de menselijke, rationele “waarheid’ steeds onbenulliger geworden. Bewijs is subjectief, ervaring heeft voor mij veel meer zeggingskracht. Maar vooruit, over 100 jaar regeren de robots middels hun Kunstmatige Intelligentie een vast betere wereld en heet iets met IT voortaan Winternet. Want ineens blijkt het dan kouder geworden in plaats van warmer… En Monsanto is dan definitief verslagen (lees Robert Kennedy!) en het onkruid mag lekker overal hoog opschieten.

  “Niet kijken, kind! Gewoon doorlopen!”

 WELDENKEND VOLK? EN GEWOON 9% BTW ACCEPTEREN?

Uitgevers, krantenredacties en groenteboeren zijn niet collectief met gele hesjes de straat op gegaan om te protesteren tegen de volstrekt asociale verhoging van de BTW op groenten, fruit, boeken en kranten. Sufheid troef! Het is een manipulatieve manoeuvre om geld uit de zakken van de armen te verplaatsen naar de rijken en het bedrijfsleven. De Tweede Kamer  blijft doof en blind. Achterlijke sociale controle en bange dogma’s nekken ons. We lijken wel moslims. Op de Alert-website schrijft opiniemaker Loek Dullaert geschrokken over de pogingen om de hele wereldbevolking te controleren door iedereen t.z.t. een verplichte bankrekening door de strot te duwen. Weldenkende mensen (wij, bedoelt hij) moeten banken en pin-monopolies gaan boycotten. Hij schrijft dat wij ons cashgeld moeten gaan bewaken. Allemaal best waar, Loek.
Maar er bestaat niet zoiets als WIJ, zoiets als een VV, een Verstandig Volk. WIJ, dat zijn bange, makke schapen die op de herder letten en op zijn bijterige hond. Veiligheid, vaccinaties en (ziek) voedsel, gemak, entertainment, calculerende zekerheid en egoïstische hebzucht, dat is waar die burgerij op drijft. En veel coke, vanzelf. Hier The Smugglers Blues.

Zo’n 20% van de bevolking weet misschien beter. Dat zijn de hooggevoeligen, de mensen met socialistische idealen, de vakbondsleden, de pionierende denkers. Mogelijk wat mensen bij de Partij voor de Dieren, bij de SGP en bij de SP. Jij en ik, wij tweeën, zijn een minderheid. WIJ, dat is VVIJ (verstandig volk: Ik & Jij). En natuurlijk de 80-jarige Evert Wagenaar in Teteringen. Vraag naar zijn schitterende Nieuwsbrief (Geest en verwondering) via [email protected]! We zullen ons moeten beraden op beschermende maatregelen voor Ons Soort Mensen. God, waar dat je niet allemaal aan doet denken (“Unseres Gesundes Volksempfinden?”). Maar de BTW moet omhoog! Voor een Europees leger straks!
Ik ga straks nog eens vrolijk in Mein Kampf van Oom Adolf lezen! En dan naar een leuke kinderfilm op Netflix zoeken!

ANGSTHAZERIJ EN BANG VOOR ZWARTE PIET

Hitler en Trump lijken ontzettend veel op elkaar, behalve dat ze verschillen op het gebied van denken over de aanpak van het Joods-Zionistische probleem.
Ondertussen liggen er Amerikaanse kernwapens in Nederland (in Volkel), België, Duitsland en Italië, terwijl tweederde van die lokale bevolkingen daar uit angst voor catastrofes op tegen is. Al die mensen vinden dat hun land juist het VN-kernwapenverbod moet bekrachtigen.
Wordt naar die gevoelens geluisterd? Nee. Angst is mooi, je kunt angsthazen het gemakkelijkst manipuleren. Een schrijnend voorbeeld is hoe praatjes over de Holocaust ons extra bang moeten maken voor de nieuwe Nazi’s: de moslimterroristen en Palestijnen. Zie hier. Ik heb in Nederland gelukkig nog nooit een dode ontmoet, die was omgekomen door een terroristische aanslag. Wel veel lui gekend die zwaar hadden geleden onder alcoholterrorisme.

Trump blijft lekker loos schelden op de Mexicanen. Bangmakerij, herschikken van feiten, angst, angst, angst. Volgend jaar gaat de zeespiegel stijgen, op 5 december gaan de stoute kinderen mee in de zak van Sinterklaas voor misbruik in vieze netwerken. O jee, ook bang voor Zwarte Pieten!? Gauw wit verven. Juist door de acties van de Zwarte Piet Vasthouders zie je hoeveel discriminatie en racisme er naar donkere mensen bestaat. En maar luisteren naar de reactionaire meerderheden op Facebook! Verkies Sona Jobarteh! De NOS verspreidt vooral nepnieuws, zoveel is wel zeker. Beter om eens even te kijken bij de kritische Prof. Cees Hamelink.  Of radicaler: bij  Burgerlijke Ongehoorzaamheid. Daar zijn stickers verkrijgbaar met NOS Journaal=NEPNIEUWS.

TERUGLOPEND VERTROUWEN IN DE MEDIA

De reguliere kranten beweren dat ze het nieuws van alle kanten brengen en dat zij weten hoe het echt zit. Van het groeiende wantrouwen tegen De Media (kranten, nieuwszenders, Facebook) begrijpen zij niks, of willen ze niks begrijpen. Goh, wat zijn wij onder de indruk van die zogenaamde nepnieuwsopsporingsactiviteiten! Nieuw Scrabble-woord voor de Dikke Van Dale!
Misschien is het beter om je online te blijven informeren bij magazines zoals dit bijvoorbeeld. Doe het gewoon! En doneer dan wat van je armoe aan mij. Je krijgt er een gratis heksenboekje voor terug als je je adres vermeldt. Maak dit je leukste Goede Voornemen voor 2019!  Of, nog beter, zorg voor je actuele Sinterklaascadeau. Hieronder: heftige kleuter hoekt Sinterklaas in de beschimmelde delen.


Lees hier vooral het Sinterklaasleed van David (7).

SLIMME METERS? NEE TOCH?

Bang, bang. Ondertussen maak ik jou weer bang voor de slimme meters die iedereen gratis kan laten installeren: weer meer straling in huis. Wees dom en gierig, wees bang, doe wat de gebakken-lucht-verkopers je aanraden! Gewoon naar Boer Zoekt vrouw blijven kijken, borrelnootjes erbij, biertje (jij zingt gewoon naadloos je tijd hier uit)! Luister eventueel gauw naar iets lekkers zolang het nog kan: : The Boys of Summer van Don Henley! Of nog zo’n waanzinnig nummer om uit je ontmoedigde gevoel te kunnen stappen: Eye in the Skye van Alan Parsons.


Olivijn moet het daarom zijn! Klein maar fijn! Lekker samen in lijn!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (4.000 vrienden).

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Astrologisch Congres Forecast 2019 & Beyond: De kanteling van de huidige economische cyclus 19 januari 2019, Hotel Breukelen. Voertaal: Engels. Met Raymond Merriman, Drs. Karen Hamaker-Zondag, Antonia Langsdorf en Irma Schogt.

* Gebruikt Nikken waterfilter met nieuw filter en spons, voor 1,5 jaar fluweelzacht, kalkloos, troeploos en gemagnetiseerd drinkwater: € 50, af te halen in Den Haag, 070-3646639.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Voor € 14 kun je bij mij een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen en voor € 16 de ouderwetse CD. Moeizaam inslapen? Koop Trancereizen (met inslaapoefening als MP#3 bestand of als CD.

VERSCHIL TUSSEN KOE EN KIP: GELD

Door naar de dagelijkse praktijk. Geld was ooit een handig ruilmiddel om het verschil tussen een koe en een kip te compenseren. Inmiddels is nog maar 10% van alle circulerende geld bestemd voor de concrete productie van goederen. De geldmarkt puilt uit van de oneigenlijke producten: aandelen, derivaten, opties enzovoorts. Op dit moment wordt haast de helft van alle geld gebruikt door bedrijven die zich moeten indekken tegen speculanten. De pastafabriek moet namelijk op de termijnmarkt voldoende graan inkopen om te verzekeren dat men straks voldoende ruwe goederen kan kopen voor de macaroniproductie. Alles moet beveiligd worden tegen massaal bedrog van gewetenloze graaiers, die mondiaal koersen manipuleren. Hier geldt vanzelf: Zoekt en gij zult vinden. Vindt gij het niet, dan is het zoek.

BOEKHOUDKUNDIG VERREKENEN

Geld kan eigenlijk (beter) in de nabije toekomst grotendeels worden teruggebracht tot een boekhoudkundig verrekeningsysteem, waarbij bonafide bedrijven in een soort permanente rekening-courant kunnen staan, zonder manipulerende tussenpersonen. Voor de dagelijkse circulatie voor onze Straatkrant-verkopers kunnen we dan eerlijke (goud gedekte) contanten blijven gebruiken. Er wordt gelukkig veel innoverend gedacht rond dit onderwerp. Uiteindelijk gaan we naar Koot & Bie met hun Tegenpartij-slogan: : “Geen gezeik, iedereen rijk!” Van geld terug naar kip. En van kip naar de legalisatie van XTC.

WERKENDE ARMEN

De bankenlobby manipuleert de politiek zodat die onvoldoende toezicht regelt, zodat er desnoods illegaal en aan criminelen (ING en de RABO-bank!) vet verdiend kan worden. Daardoor vertrouwen de gedupeerde armen de politiek niet meer en ontstaat er agressief populisme. Er bestaat veel smeulend ongenoegen bij de minimale inkomens tegenover het arrogante hedonisme bij de rijken (112.000 miljonairs in Nederland, vooral boeren en financiële dienstverleners). Dat gaat tot nieuwe crises leiden. Het aantal armen neemt immers toe, ook onder ZZP-ers, 30% van de beroepsbevolking, zegt het CBS!
Ik ken veel van die werkende armen met een nul uren contract of met 24 uur a € 11 per uur, levend van € 1150 per maand met een huur van € 575 die alsmaar verhoogd wordt, terwijl hun inkomen niet stijgt. En als je je schulden niet betaalt en niks meer hebt, ga je met de zogenaamde Vervangende Hechtenis de bajes in. Maar je schuld blijft staan… En wat die gevangenis niet kost!! Vooruit, al spijt van je geboorte? Helaas, je kunt niet meer terug!

  ADOPTIEMOP

De ouders van Tim lijken afwezig en ongerust. Tim voelt het aan: “Pappa, wat is er aan de hand?” Zijn vader gooit het hoge woord er uit: “Je bent geadopteerd, Tim!” Het ventje is kort sprakeloos. Dan schort hij: “Ik wist het wel! Ik wil mijn biologische ouders ontmoeten!” Zijn vader knikt vergoelijkend: “Wij ZIJN je biologische ouders, Tim. Maar schiet nu op met dat koffertje, je nieuwe ouders zijn hier over twintig minuten.”

Dit een bunzig grapje? Veel meer keuze is er altijd op www.tijdgeest-magazine.nl/humor. 

OMDAT DE OVERHEID HET XTC-AFVAL MOET OPRUIMEN, MAG JIJ GEEN PIL MEER SLIKKEN?

Moet de overheid die pillen niet legaliseren zodat het afval ook legaal kan worden opgeruimd? Zodat de distributeurs gewoon belasting kunnen gaan betalen? Daar kan dan de dividendbelastingtruc 10x van bekostigd worden. Toch? Of niet?
Raadpleeg eens het domino orakel! En wordt alsjeblieft donateur!

 

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639
www.peterdenharing.nl

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juli 2020

Read More →