Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest januari 2015

By   /   februari 5, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest januari 2015

Big Smiley copyTIJDGEEST MAGAZINE januari 2015 Big Smiley copy

Over astrocartografie, wonderkinderen, hangdrums, kernenergie, 555, dreamtime, antisemitisme, zorgverzekeraars & tegengeluiders.

ALLE KLEINE BEETJES HELPEN

Mondiaal heeft het kapitalisme er een zooitje van gemaakt, het communisme blies zichzelf in dogmatiek en corruptie op, de democratie brengt door de miljoenen suffe niet-stemmers aan hooguit 25% van de kiezers de absolute macht. Rare wereld. Maar de goede wil is niet weg, het verlangen om een ander te helpen is universeel en de persoonlijke inzet voor verbetering en evolutie wordt ook door minstens een kwart van onze bevolking praktisch uitgedragen. Iedereen doet wat hij kan. Dank je wel, duizendmaal dank voor wat jij aan liefdevols deed in 2014!

Prostaat copy

ASTROCARTOGRAFIE

Vakantieplannen? Zwitserse astrologen hebben zo’n twintig jaar geleden een wereldkaart ontworpen waarop met gekleurde lijnen de planeetbanen zijn geprojecteerd uit je geboortehoroscoop. De belangrijkste zijn die waar de planeten zich toen bevonden op één van de hoekpunten (te weten ascendant, midhemel, descendant en middernachtspunt). Op deze plekken manifesteren deze planeten zich het sterkst. Met deze astrocartografie kun je bijvoorbeeld bekijken waar je het beste zaken kan doen of waar je de liefde van je leven zou kunnen vinden. Vooral kruispunten van meerdere lijnen zouden een meer dan gemiddelde aantrekkingskracht hebben. Tenminste… In mijn eigen wereldkaart lijkt het Indonesische eiland Sulawesi (Celebes) mijn favoriete vakantiebestemming maar er waren daar lang heftige opstanden tegen het onderdrukkende leger. Wil ik ook wel zo lang vliegen? Laat mijn budget het toe? Veel praktische belemmeringen kunnen je dus van je astrologische paradijs afhouden.
Astrocart copy

Niettemin, voor wie nieuwsgierig is, biedt www.ariesastro.nl voor € 27,50 een persoonlijke wereldkaart met een verklarend boekje van mijn hand. Het leuke is dat je ook meteen ziet waar je NIET moet zijn: beperkende narigheid via Saturnus of Pluto. Een gewaarschuwd reiziger wordt dan niet in losse onderdelen teruggevonden.

Verdwaald copy

Smiley LATE KERSTMOP

Het is een paar nachten na Kerstmis. Piepend gaat de deur van de stal open en de drie wijzen uit het oosten komen binnen. Ze lopen zachtjes op hun tenen naar de kribbe toe als er eentje vol in de ezelpoep trapt en “Jezus Christus!” uitroept. Waarop Maria zich naar Josef omdraait en fluistert: “Dat vind ik eigenlijk een veel mooiere naam dan Jan-Peter.”

Ruben Paul copy

WONDERKINDEREN

De 3-jarige Zhang Junhao deed een bizarre dansauditie voor een Chinese show (出彩中国人), de 7-jarige Curtis turnde fantastisch op de tv in de Oekraïne. De 8-jarige Indiase internetwizzkid Reuben Paul sprak vorig jaar een conferentie toe over cyberbeveiliging. De 9-jarige zingende Amira Willighagen verbijsterde het Holland ’s got talent publiek extreem toen ze, na het horen van het feit dat ze door was, plat op haar rug ging liggen met haar voeten en armen in de lucht. Voetballertjes, zangeresjes, de commerciële media duiken er boven op. Soms is de prestatie zo ongewoon dat je niet anders kan denken dan aan een succesvol vorig leven in dit nu opnieuw ontdekte werkterrein. Mozart was een wonderkind, Hugo de Groot en Leonardo da Vinci ook. Of is het tegenwoordig gewoon een resultaat van alle gecreëerde mogelijkheden? Theaterscholen bieden immers al vanaf 4 jaar een gevarieerde opleiding aan, waar de talenten snel komen bovendrijven. Wonderkinderen hebben meestal een IQ van boven de 130. Bijna 2,5% van de mensen heeft zo’n geestelijke constitutie. Deze hoogbegaafdheid maakt dat ze zich snel vervelen op school en dus moet er naar meer avontuur gezocht worden. Het Koreaanse wonderkind Kim Ung-yong kon al schaken voor zijn eerste verjaardag. Op zijn zevende speelde de blinde Stevie Wonder voortreffelijk mondharmonica en bongo’s en op zijn elfde werd zijn muzikale talent erkend door het platenlabel Motown. Daarna hebben we nog menig wonderschoon nummer van hem te horen gekregen. Ik hoop en bid dat er gauw een wonderkind in de politiek opduikt. Tot nu toe biedt het verkiezingscircus ons slechts bange, doorgedraaide eenheidsworst.

Eenheidsworst copy

Smiley MAALTIJDMOP

De kannibaal moest gezonder eten van zijn dokter: paleolithische voeding, gebaseerd op mager vlees, vis, groenten, fruit, wortels en noten. Geen zuivel noch suiker of vet, geen zout en geen frisdrank. Bij het diner moppert de kannibaal tegen zijn vrouw: “Ik haat die huisdokter!” Waarop zij zegt: “Dan eet je toch alleen je groente?”

Een betere grap helemaal onderaan deze mail!

India ring copy

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op NL73 INGB0005008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage 15.000). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2016) van € 15 op Olivijn’s rekening NL73 INGB0005008174 o.v.v. je mailadres.

* Heeft u financiële zorgen? Door het verloningsconcept Hybride Ondernemen komt u als ondernemer tijdelijk in loondienst bij een speciaal voor u opgerichte hybride onderneming: www.hybride-ondernemen.nl.

* Dierentolk helpt bij problemen, gespecialiseerd in gedragsproblemen bij honden en katten (ander tehuis, veranderingen in huis of bewoners) www.tierkommunikator.jimdo.com. Ook Bach bloesem therapie: [email protected].

* Portugal, Quita te koop 1,5 HA woonhuis/boerderij, 6 kamers, eigen water, elektra, internet. Eigen bos (brandhout/mystieke hoekjes), eigen rivier. Slechts € 48.000 kk wegens gezondheid.

* Een cadeau voor (Hoog) Sensitieve mensen: Auraschoonmaak + Trancereizen, 2 beproefde zelfhulpcd’s met € 6 korting! Stort € 26 op NL07 INGB 0001580509 t.n.v. Peter den Haring en vermeld je adres. Als je er € 7 bij doet, krijg je ook de CD Schone Lakens erbij (12 Nederlandse Liedjes). € 33 voor drie!

* Nederland krijgt een bijzonder centrum voor de nieuwe tijd. Bekijk de korte animatiefilm op www.veerhuis.nl. En … gebruik de “investeer knop” om mee te doen.
Eendje copy

WORKSHOPS & BEURZEN

* Ayahuasca ceremonies in Twente, plus Trancereizen, in prachtig huisje in het bos, vrijdag 6 tot maandag 9 februari. Begeleiding Peter den Haring e.a. Kleine groep, kosten all-in € 405: [email protected].

* Natuurgeneeskundig/Lichaamsgericht therapeute Rianne Baak werkt in Den Haag met een unieke mengelmoes van beweging, dans en passie. Movin’ body by Night class vrijdag 30 januari 20.00 uur. * Kom je Spelen? Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zegt mijn gedachte en wat mijn gevoel? Totaal en puur durven ZIJN. Kom en ga op onderzoek uit! Vanaf 15 jan. Jiva’s Tantra workshops en o.a. leren masseren voor paren 21 en 22 febr. Centrum Djoj, Rotterdam. Introducties op Open dag 4 januari: www.jivas.nl.

* Spirituele beurzen in Noord-Holland (Haarlem, Hoofddorp, Oudkarspel, Zaanstreek). Nicky’s Place organiseert al 15 jaar evenementen! Kijk voor informatie en data op: www.nickysplace.nl.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl. * Gezond? Blijf gezond! Ziek? Word gezond! Gezonde voeding versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Workshops in Den Haag elk weekend in januari 2015 € 45,00. Ray Persoon 10 jaar HealthCoaching ervaring.  * Seksuheel, een goddelijke geheim, auteur Rita van Rijnsoever geeft en begeleidt: Lezingen: 3 feb. Deventer, 4 feb. Nijmegen, 10 feb. Utrecht. TantraVerankering trainingsdag 14 februari van 10.00 tot 16.00 uur in Wageningen. JadeEi 2-daagse 10 & 11 april in Hurwenen. Meer info www.ritavanrijnsoever.nl.

 Hobbit copy The Hobbit

AARDEGESCHIEDENIS IN DREAMTIME

De Amerikaanse auralezer, Reiki-healer, sjamaan en kristallenverzamelaar Andrew Bartzis noemt zich een ‘Galactische geschiedkundige’. Hij leest de oeroude Akasha Kronieken en deelde vorig jaar zijn enorme kennis middels een interview met radiopresentator Lance White in twintig YouTube films. De eerste gaat over het ontstaan van de aarde. De val van Lemurië en Atlantis komen voorbij, de holle aarde, zeven dimensies, teleportatie, Dreamtime, leylijnen, DNA-creatie, reizende zielen, Annunaki en talloze Galactische oorlogen. Ook de Vrije Wil van de mens. Hij vraagt je wel $ 90 per jaar om naar zijn inzichten te kunnen luisteren. In dat verband is het een aparte ervaring om tegelijkertijd te kijken naar de filmpjes van Dominic Boudreauld op http://vimeo.com/23237102 en op http://vimeo.com/57405003. Stadsdynamiek, voorbij vliegende tijd, kometen en machinerie geven je een idee van onze huidige zogenaamde beschaving. Daarna weer gauw luisteren voor een beetje vitale hoop naar The Scene met Iedereen is van de Wereld (Werchter Festival 1994).

Hangs copy

INNOVATIE IN DE MUZIEK

Na jaren van prachtige mixen van wereldmuziek en pop dook de muzieksien heel lang in een gat van zwarte punk, platte pogo, suffe house & trance, stomp en afstomp. Muziekvernieuwende en creatieve topmusici als Todd Ruttgren, Frank Zappa, Prince, Paul McCartney, Michael Jackson en de mannen uit CSNY, Eagles of Led Zeppelin uit de generatie van 1965-1980 leken niet meer te worden opgevolgd. De technotrance DJs van deze tijd inspireren mij nooit op diezelfde manier. Toch zijn er weer hoopvolle innovaties. Men denke aan de Hang, een soort metalen UFO, in 2000 ontwikkeld door de Zwitsers Felix Rohner en Sabina Schärer. Je kunt er ritmische melodielijnen op spelen. Er zijn aan de bovenkant in het staal (1 millimeter dik) zeven of acht tonen gehamerd, een afsluitbaar gat aan de onderkant beïnvloedt het geluid op heel aparte wijze. Er zijn verschillende stemmingen in omloop. Een Hang kun je in je schoot met je handen, duim, vingers, nagels en knokkels bespelen. Ik vind Rob Verheul betoverend werk maken. De innovatie van Spinergy is eveneens de moeite waard. Meer Hang-geluid: in verschillende toonladders op http://www.oddmusic.com/gallery/hang/index.html.

Horus copy

MEER ADVERTENTIES:

BOEKEN & MUZIEK

* Yin Yang Kalender 2015 met informatie over Chinese geneeswijzen, Feng Shui en Chinese wijsheid. Bestellen kan via: http://www.hajefa.nl/kalenders/yin-yang-kalender-2015. * Into Being, nieuwe CD van multi-instrumentalist/zanger Praful: info, luisteren en alle links. Rustige, devotionele Mantra’s en betoverende muzikale reizen. Bestel CD (€ 15) via [email protected].

* Verlicht je relatie, Bert Ruitenbeek, werkboek voor het verbeteren van je relatie, het oplossen van relatieproblemen en voorkomen van een scheiding. Zie http://www.leeuwenhart.nl/nl/nieuws.aspx.  * Leef volgens het ritme van de maan met de nieuwe Maankalender 2015 van Marjanne Hess-van Klaveren. Bestellen kan via http://www.hajefa.nl/kalenders/maan-kalender-2015.

*Gratis proefles online schrijfcursus: poëzie, blogs, columns, korte teksten. Vervolgcursus: levensverhaal of boek schrijven. Workshops op maat: samen brainstormen. Meer informatie www.evavanbaar.nl.

* Lekker slapen kun je leren! Slapend Fit met kleuren, klanken en kruidenolie. Wilde-kruidenolie Relax als slaapremedie, van Peter Mandel, bewerkt door Praveeta Timmerman. Bestellen. * www.onenesswebshop.nlwww.facebook.com/onenesswebshop “Inspirerende boeken, muziek en kunst om vanuit je hart te beleven.”

Lichtschip copy

THERAPIE

* Mindfulness-Leef Nu: zonder oordeel waarnemen, aandacht in je lichaam, acceptatie, rust, vrijheid. Trainingen: start 13 januari Djoj Rotterdam, 4 avonden € 80. Den Haag, 6 avonden € 90.

* Digitale homeopathie?? Het bestaat nu! MP3 om te detoxen, tegen stress en nog veel meer: www.maxmyperformance.nl. Probeer het gratis!

* Voetreflexologie in Den Haag, driekwartier sessie voor € 35, kennismaken met ontspanning, energiewerk en aandacht. Paula van Rijn 06-19499097.

* Natuurgeneeskundig bewegingstherapeut Rianne Baak werkt in Den Haag volgens de methode Niek Brouw met een unieke mengelmoes van beweging, dans en passie. Maandelijks Movin’Body classes.

* Dr. Gordana Ilijevska is een Servische psychiater en medium. Ze geneest door middel van intensieve handoplegging en gebed, ook ‘ongeneeslijke’ ziekten zoals suiker, herpes en gangreen. 070-2201929.

Enge dokter copy

GOEDE DOELEN EN EBOLA

“Relax!” riep de spin tegen de vlieg. “Doe dom en kom meteen weerom.” Zelf kritisch kijken is er niet meer bij. Massaal wordt het televisievee bijvoorbeeld geprikkeld om Ebola-slachtoffers te steunen. Deze relatief onschuldige ziekte maar knappe angstopwekker wordt geraffineerd ingezet om de Amerikaanse vaccinindustrie rijk te maken als doel 1, maar doel 2 is om de drie grote schade lijdende betrokken landen (Liberia, Guinee en Sierra Leone), die toevallig alle drie veel onbenutte olie- en gasvelden hebben voor hun kust, rijp te maken voor vijandelijke, lees Amerikaanse overnamen. Net even iets eerder dan de Chinezen! Bingo! Onderzocht wordt ook of Ebola benut kan worden als instrument om de extreme overbevolking onder arme Afrikanen af te toppen, doel 3. Het ergste is dat de wereldpers klakkeloos de hersenspoeling overneemt. Zelf nadenken is er voor het klootjesvolk niet meer bij: Gireren, luitjes! En dan? Wat gaat er van al dat geld werkelijk naar de behoeftigen?
Sari copy

555 

Op giro 555 wordt heftig geruzied over wie het meeste van de gegeven 4 miljard uit The Charity Porn naar zich toe kan graaien. Lees het bedroevende overzicht van het Goede Doel als geldmachine. Ondoorzichtige balansen, hoge directiesalarissen, disproportionele overheadkosten, enorme belegde vermogens. De Nederlandse Hartstichting besteedt nauwelijks de helft van het opgehaalde bedrag aan echt onderzoek. Het KWF doet iets met kankerbestrijding volgens de reguliere en conventionele opties. Enige innovatie vindt daar beslist niet plaats. Longfonds, Nierstichting en Rode Kruis: veel goedwillende vrijwilligers, patsen aan de top, geen enkele belangstelling voor alternatieve geneeskunde. Toch schuldgevoel? Gewoon afkopen: 555, de moderne variatie van het getal van de Duivel, 666.

Zonnepanelenboerderij copy

MEER ADVERTENTIES:

ACCOMODATIES & FESTIVALS

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Drenthe, fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Gezocht: medewerkers aan het Taribush Kuna Festival, 8-12 juli in Dwingeloo via http://kuna.taribush.nl. Muzikanten, kunstenaars, workshopgevers, alle podiumkunsten. Natuur en intimiteit!

* Oak & Owl: Green Spirits Festival, 16-19 juli, paganistisch, spiritueel en muzikaal groen festival in Zeewolde.

* Weiger de slimme meter! Je krijgt nòg meer WIFI-straling in huis. Op wijvertrouwenslimmemetersniet.nl staan een aantal voorbeeldbrieven ter voorkoming van automatische plaatsing.

Gooische Martin copy

Smiley GOOISCHE VROUWENMOP

Het is een bloedhete dag. Martin’s villa in Laren biedt nauwelijks verkoeling. Hij neemt nog maar eens een douche. Zijn vrouw loopt met haar sherry langs de badkamer. “Schatje,” roept Martin vanonder de douche. “Wat zouden de buren er van denken als ik zo het gras ga maaien?” Cheryl steekt haar hoofd om de deur: “Dat ik je alleen om je geld getrouwd heb, Martin!”

Gebit copy

 

RADIOACTIVITEIT OVERDREVEN

Het gevaar van radioactiviteit en kerncentrales wordt waarschijnlijk schromelijk overdreven om de industriële controle over de fossiele brandstofdistributie te garanderen. Noch vanuit het Japanse Fukushima noch vanuit het Oekraïense Tjernobyl (nu een onthutsend mooi, mensverlaten natuurreservaat) zijn ons extreme rampen overkomen. Niks eeuwig onbruikbaar land. De dieren zijn er wel radioactief maar er zijn geen mutaties te vinden. We worden waarschijnlijk weer genaaid en belogen door omgekochte wetenschappers zodat we niet in de hele wereld ontijdig overgaan op schone en goedkope energie! Het is dezelfde overdrijving die de Bijbelschrijvers ons hebben opgedrongen: dat de hel een eeuwige straf biedt aan de zondaars. Eeuwigheid is saai, lui! Leve de variatie: KERNENERGIE DUS!

Tjernobyl copy

Smiley LEEDVERMAAK

Vallende officieren (http://www.youtube.com/embed/JrsnrirxRNE?rel=0), een fout stemmetje (http://www.youtube.com/watch?v=f8JKxRHjap4) en gewone idioten (http://www.youtube.com/watch?v=BzmYJcFtnsg). Daarna efkens enorm genieten van Arjan Ederveen en Tosca Niterink!

Joods protest copy

HOLOCAUSTHERDENKING

Op 27 januari is het de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Het was op die dag in 1945 toen Stalins troepen het Poolse Auschwitz bereikten. Dit grootste kamp (net als Birkenau daar vlak bij) was aanvankelijk een slavenwerkkamp voor grote Duitse industrieën. Er kwamen naar schatting 1 miljoen mensen om. Sobibor, Treblinka, Chelmno en Belzec vergasten aanvankelijk met gewoon uitlaatgas ook nog eens 1,5 miljoen mensen. De slachtoffers waren Joden maar vooral ook veel leden van het Poolse anti-Duitse, nationalistische verzet en Russische krijgsgevangenen. Verder zigeuners, communisten en homoseksuelen. Echt bevrijd en leeggemaakt werd Auschwitz door de Sovjets niet. Zij konden, evenals de Westelijke Geallieerden, die concentratiekampen goed gebruiken voor hun eigen Duitse krijgsgevangenen. Sommige Joodse kampbazen oefenden na de Tweede Wereldoorlog een waar terreurbewind uit in zulke kampen, als wraakneming op die Duitsers. Zo probeerde Polen in 2004 bijvoorbeeld ene Solomon Morel te berechten voor zijn verantwoordelijkheid voor de dood van 1500 slachtoffers, maar Israël weigerde hem uit te leveren, omdat men vond dat zulke misdaden verjaard waren. Omgekeerd vervolgt Israël nog wel steeds Nazi-beulen.

Wat zou het fijn zijn als we àlles gewoon konden laten verjaren! De schrikbewinden van Lenin, Stalin, Hitler, Mao Zedong, Kim Il-Sung, Pol Pot en Netanyahu. Iedereen een volgend leven gunnen met een kans op rehabilitatie. Ik neem deze optie door met God, mijn goede voornemen voor 2015!

Jedi copy

Smiley CHRISTENMOP

De rabbi heeft een voorbeeldig leven geleid. Na zijn dood roept God hem bij zich en zegt: ‘Isaac, je verdient ten volle dat ik je naar de hemel stuur.’ Isaac wordt heel zenuwachtig. “Heer,” monkelt hij, “Niet alles in mijn leven is goed gegaan helaas. Ik heb een zoon die ons Joodse geloof heeft laten vallen en christen is geworden.” God knikt geruststellend: “Maak je niet druk, Isaac. Ik heb ook zo’n zoon.”

Joods-Palestijns copy

ANTISEMIETEN

“Zoals jij schrijft, ben jij soms antisemiet geworden?” vroeg mij een boze Joodse lezer, die meteen ook maar zijn (gratis) abonnement opzegde op deze periodiek. Ga ik dat nog eens uitleggen? Op de website van Een Ander Joods Geluid (www.eajg.nl) doen mensen van beter niveau dat al lang heel helder. Ik ben ook (aanbevolen) verbonden met The Jewish Voice for Peace. En een paar vorige levens joods geweest natuurlijk. Het Joodse geloof, zoals ik dat heb leren kennen, is een redelijk verlicht geloof. Bovendien zijn er uitzonderlijke rabbi’s geweest die een enorme mensenkennis aan een intense compassie konden verbinden in hun geschriften. Helaas heeft het opgeblazen Zionisme alle mogelijke kwaad in de wereld gebracht. Israël heeft bijvoorbeeld bewust de soennieten en de sjiieten verder tegen elkaar uitgespeeld, zodat hun onderlinge altijd sluimerende godsdienstoorlog de aandacht kon afleiden van Israëls Islamfobie en schending van de mensenrechten naar de Palestijnen. Helaas keert het neveneffect, de wereldwijde jihad, zich nu ook weer tegen joden EN christenen. Zodanig blijft de staat Israël zich misdragen, dat in de hele wereld goedwillende, beschaafde Joden zich nu moeten verantwoorden voor raciale, politieke en nazistische misdaden, waar velen van hen zich beschaamd van distantiëren. In het orthodox Joodse demagogenkamp worden moslims opzettelijk als beestachtige terroristen afgeschilderd. Veel gelovige moslims schamen zich echter evenzeer voor het haatdragende, zelfdestructieve programma waar de IS-fanatici toe oproepen. Deze polarisatie kan zo maar tot een nieuwe wereldoorlog leiden, compleet met gebruik van kleine en grote kernwapens waar Israël er veel van heeft. Een Europese opiniepeiling meldde al tien jaar geleden dat Israël als een groter gevaar voor de wereldvrede wordt gezien dan Noord-Korea en Iran. Is er nog hoop bij de komende verkiezingen in Israël, waar enkele nieuwe progressieve partijen gaan meedoen? Bidden!

Baby vampier copy

KINDEREN IN HET MIDDEN-OOSTEN

De geschoktheid blijft. Want waar gaan we heen als regeltjes, wetten en dogma’s het hart en het verstand gaan regeren? De 10-delige film Children of Israel and Palestine laat zien hoe diep de desillusie geworteld is: de bombardementen tegen de katapulten. De hersenspoeling in beide kampen creëert geobsedeerde, verblinde martelaren tot in de zevende generatie. Wraak, wraak. Het tekent de wraakzuchtige woestijngod, die een verloren volk geleid heeft naar bijna-macht over de materiële wereld ten koste van een verlies van de liefde voor de medemens. Leven in een godsdienstige gevangenis. Ach, ’t is ook leven…. “War, what is it good for? Absolutely nothing,” zong Edwin Starr al in 1970.

Bakker copy Collage Han Bakker

Smiley PARKMOP

Een man ontmoet in een park een dame die haar hond uitlaat. Als de hond even gaat zitten om zijn leuter te likken, zegt de man: “Ik wou dat ik zo lenig was, mevrouw.” “Ach,” antwoordt zij. “Ik wil u wel helpen met die houding en desnoods een tijdje op u gaan zitten daarvoor, maar meestal doe ik dat pas als ik iemand een jaartje of zo beter heb leren kennen.”

Leukere moppen? Kijk op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

Kunstrijden copy

ZORGTILLERS

Achmea, VGZ, CZ en Menzis hebben met 90% van de markt een kartel gevormd in zorgverzekeringsland, dat probeert om kleine spelers (DSW bijvoorbeeld) met een meer integere instelling ten opzichte van de vrije artsenkeuze uit die markt te drukken. Het kartel wil dat alle (tand)artsen in de standaardplaatjes opgenomen worden op straffe van sancties. Alternatief werkenden kunnen zo direct middels verlaagde vergoedingen aan hun patiënten benadeeld worden. Iedereen moet dezelfde medicijnen voorschrijven, weg met de dissidenten. Terwijl hun belegde vermogens groeien en hun directeuren dure auto’s rijden, worden de patiënten verder uitgekleed middels kleine lettertjes in de polis. Protesteer! Verzeker je zelf bij een kleine, fatsoenlijke club.

Amazone film copy

KARAKTERBRIL

Patserige zorgverzekeraar Menzis heeft een supertruttige enquête gehouden onder 1000 verzekerden en jawel, de uitkomst bevestigt echt èlk voordeel over Nederlanders. Dit is de Menzis Top tien van de meest gekozen karaktereigenschappen: 1. Doorzetter, 2. Brildrager, 3. Optimist, 4. Koopjesjager, 5. Vakantieganger, 6. Kookliefhebber, 7. Doe-het-zelver, 8. Moeder, 9. Sportieveling en 10.Vrijwilliger. De ondervraagden konden zich zelf ook nog Treinreiziger, Gadgetfreak, Single, Ochtendmens of Vegetariër noemen. Zielig dat Menzis dat serieus durft te nemen. Die Menzis-drecteur verdient daarmee wel € 391.000 per jaar plus wat declaraties. Karakter? Of een roze bril?

Roze bril copy

ORAKELEN

Afgezeken, afgewezen? Helemaal niet erg als je je eigen aandeel maar snapt. Er is nog altijd mijn (gratis) Domino Orakel: www.peterdenharing.nl/domino_orakel.htm. We zijn een goedkope app aan het maken voor op je telefoon. Voor boeiende voorspellingen over 2015 verwijs ik naar uitspraken die de inmiddels overleden paragnost André Molenaar optekende in 2015. ISIS blijft nog vijftig jaar!

Domino copy

 NIEUWE SPIRITUELEN

Hoewel in een promotieonderzoek Joantine Berghuijs, een Utrechtse geesteswetenschapper, beweerde dat van de Volwassen Nederlanders ruim 22% een min of meer spirituele visie aanhangt, dus zo’n 2,5 miljoen mensen, is daarvan in medialand weinig te merken. Die ‘Nieuwe Spirituelen’ zijn onderling namelijk niet georganiseerd (integendeel, zou je zeggen). Politieke pogingen tot vereniging bij voorgaande verkiezingen leverden nooit een zetel op. Heel Nederland van Daisha Bol, noch de Partij voor Mens en Spirit van Lea Manders noch de SOPN van Johan Oldenkamp haalden de kiesdrempel. In Nederland zijn ook maar een beperkt aantal media bezig op het vlak van alternatief en spiritueel nieuws. Het tijdschrift Vrij Nederland constateerde op 27 november vorig jaar cynisch dat het groepje ‘professionele tegengeluiders in Nederland geruststellend klein is.’ Ach. ’t Is maar waar je kijkt natuurlijk. De kritische inhoudelijkheid van VN zelf is nog slechts een natte wind vergeleken bij het ooit zo progressieve, goede research bedrijvende blad van dertig jaar geleden.

tijdgeest_logo_2

TEGENGELUIDERS

Niettemin vallen er toch een paar Tegengeluiden op. Tijdgeest Magazine is met 14.780 lezers een vrij grote, de Koorddanser (bijna failliet gegaan ondanks zijn 9.880 lezers) een andere. Geschreven tijdschriften komen er steeds minder. Onkruid wordt zo oudbollig dat het triest is, Jonas is opgeheven, Bres heeft een moeizame transformatie ondergaan en lijkt eindelijk weer ergens op. Spiegelbeeld is een familiebedrijfje, dat drijft op onbetaalde medewerkers, die in ruil voor kopij gratis advertenties mogen plaatsten, Paravisie lijkt echter steeds meer gezag te krijgen, zeker nadat men een samenwerking met de Koorddanser is aangegaan en nu een oplage van 20.000 genereert.

Op internet ligt dat altijd anders. Wanttoknow van Guido Jonkers straalt onverminderd groter en groter. Niburu is 9ForNews geworden maar krijgt met een nieuwe redactie iets minder aandacht dan vroeger Anton Teuben. EarthMatters van Arjan Bos is droevig genoeg vooral een dagelijkse distributeur van advertenties geworden. De Ommekeer Nederland van Tilasmi Frigge ademt een recalcitrant anarchisme, maar dat is soms ook verfrissend. Bovendien van Martien Kooy e.a. en Martin Vrijland zijn eveneens heel kritisch, Matthijs van der Stroom is ook nog prachtig. Al jaren bewonder ik Ron Fonteine met zijn krachtige columns over gezondheid. Een betere samenwerking zou vanzelfsprekend mooi zijn maar ook in het alternatieve wereldje geldt: zoveel zielen, zoveel meningen.

Schedel copy

SPONSORING

Nederland blijft klein voor tegengeluiden. In Amerika gaat de progressieve internetperiodiek Daily Kos maandelijks naar 1,7 miljoen emailadressen en 640.000 Facebook-fans. Lees daar meteen even hoe toenmalig CIA-agent G.W. Bush betrokken was bij de moord op Kennedy. De DK-website wordt maandelijks door 7 miljoen unieke bezoekers bekeken. Daily Kos is sinds 12 jaar de spreekbuis voor het meest prikkelende deel van de Democratische Partij en daar is doneren vanzelfsprekend om de krant in leven te houden. Die gewoonte is bestaat niet in ons land. Van de 15.000 TM-lezers zijn er slechts 1000 donateur geworden, let wel: met een eenmalige bijdrage. Dat kan best iets progressiever. Niet? Tja, volgens sjamane Antoinette Janssen heeft mijn Magazine geen smaak: “Niet mijn stijl, de uitstraling is goedkoop.” Okay, maar als jij daar anders over denkt: je donatie is hartelijk welkom!

Joker copy

STEUN DUS DIT MAGAZINE

Twijfel je over je relatie? Of overweeg je een donatie? Raadpleeg dan eens mijn (gratis) Domino Orakel.  Alternatieve media zijn schaars. Lees de Wanttoknow-waarschuwing.

Als je nu mijn CD Schone Lakens (12 bizarre Nederlandse liedjes) koopt, word je dit hele jaar (2014) automatisch (gratis) donateur tot 2016! Stort € 15 op NL07 INGB 0001580509 t.n.v. Peter den Haring in Den Haag. Vermeld je adres! Meer dan 1000 weergaven op YouTube van Wees jij jezelf bij mij. LUISTER ZELF!

Smiley groot copy OPLOSSINGSMOP

Twee verre familieleden treffen elkaar na een begrafenis. “Kon jouw vrouw niet komen?” vraagt Neef Ben. Neef Klaas schudt zijn hoofd: ”Ze is vorig jaar overleden. Bijzonder mens en erg religieus. Elke dag twee keer naar de kerk, altijd aan het bidden en als ze niet bad, zong ze wel psalmen thuis.” Neef Ben knikt, zeer onder de indruk en vraagt dan: “Hoe is ze eigenlijk gestorven?” Neef Klaas kijkt voorzichtig om zich heen en fluistert dan: “Uiteindelijk is wurgen gelukt!”

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →