Loading...
You are here:  Home  >  Astrologie  >  Current Article

Voorspellingen voor 2018

By   /   december 23, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Voorspellingen voor 2018

Een persoonlijke horoscoop kan veel zinvolle voorspellingen opleveren, maar kan een astroloog mondiale tendensen voorzien? Of moeten we maar vertrouwen op de heilzame werking van XTC? De doemdenkers zijn ondertussen overal onder ons.

Ik gun u allen een constructief, creatief nieuw jaar met rijke momenten van zingeving. Het komende Chinese Jaar van de Hond is doorgaans gezelliger dan de afgelopen Jaren van de Bezeten Apen en Hanen (Trump, Netanyahu, Kim-Il-Jung en Wilders). Nu gebruik ik mijn kennis van karmische astrologie zelden om concrete voorspellingen te doen over ontwikkelingen in de wereld. Eigenlijk vind ik dat te pretentieus, gelet op de eigen Vrije Wil van de mens. De pulpbladen doen dat altijd graag qua entertainment over bekende personen (‘Blijkt Pechtold in 2018 toch biseksueel?’ of ‘Een kwart van het kabinet gaat over op plasseks!’). Desnoods kun je algemene tendensen aangeven als je dat specifieke paragnostische talent hebt maar als je de score van dit soort voorspellingen in de spiribladen gaat optellen, zul je zien dat globaal de helft uitkomt en de andere helft niet. Kortom,  fake gedoe. Ondertussen openbaart zich wel een trend: van de Amerikaanse jongeren van 18-24 zegt 58% astrologie als een serieuze wetenschap te beschouwen. Ik vind dat een terechte eer, gelet op de accuraatheid van karakterduidingen, vooral als je zoekt naar integratietips voor jouw specifieke handicaps en talenten. Als beroepskeuzeadvies is zo’n persoonlijke horoscoop bijna onovertroffen.

Wat valt er naast het oppervlakkige Sterrengewauwel wèl waar te nemen? Saturnus gaat zijn eigen ernstige teken Steenbok in, goed voor meer verantwoordelijkheidsbesef dan ooit. Een bredere spirituele ontwikkeling bijvoorbeeld, gekoppeld aan gezonder leven. De mensheid is zich de afgelopen jaren gek geschrokken van de onbezonnen geldwolven in de economie en politiek. Jupiter in Schorpioen samen met Neptunus in Vissen maakt meer concrete verlangens los om de wereld liever en radicaal zinvoller te maken. Het wijdverbreide gebruik van XTC door oud en jong werkt daar ook aan mee. Vijfentwintig jaar geleden keken mensen me met open mond aan als ik in lezingen of workshops inging op het nut van grote doses Vitamine C en Magnesium. Als ik iets beweerde over het gevaar van straling of over de nuttige werking van magneten. Homeopathie was een ver van hun bed show, antroposofie iets half-magisch voor een elite. Ik schreef en sprak maar voor een klein publiek. Dat is allemaal drastisch verbeterd, ook zichtbaar in de drastisch toegenomen belangstelling voor websites als www.tijdgeest-magazine.nl en www.wanttoknow.nl. Ik zie inmiddels een algemene ontwikkeling naar een veel groter (zelf)bewustzijn en een toegenomen alertheid op onze gezondheid. Veel maar nog steeds te weinig mensen laten zich informeren over de desastreuze werking op de menselijke gezondheid van o.a. lood, kwik, fluor, arseen, vlamvertragers, ftalaten, glycolether, fosfaat, pesticiden, dioxine, Atrazine, obsogenen en PCBs. Jammer. De andere helft van de bevolking is dogmatisch doemdenkend bang voor al die chemische vreselijkheid. Gewoon vanuit de logica kon ik in 2006 al meer aangeboren ziekten en kwetsbaarheden als zwaarlijvigheid bij overgevaccineerde en met suiker en koolzuur volgepropte kinderen voorspellen.

Voor 2018 ben ik positief. Trump laat zo ordinair plat zien dat zijn missie draait om nog meer rijkdom voor de rijken, dat van die plastic achterban zich mogelijk meer en meer mensen zullen gaan schamen voor hun ongebruikte, virtuele rijkdom op bankrekeningen in belastingvrijstaatjes. En verder moge het duidelijk zijn dat wat de sterren ons ook voorspellen, overgave, berusting, ontspanning en Godsvertrouwen het dagelijkse leven makkelijker maken dan ongerustheid, doemdenken en paniekvoetbal. Vrolijk kerstfeest en in de mensen een welbehahagen!

    Print       Email

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →