Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Current Article

Ongerust over de toekomst?

By   /   januari 23, 2022  /   Reacties uitgeschakeld voor Ongerust over de toekomst?

Polarisatie, tweedeling, parallelle werelden. Wij tegen zij, tallozen in beide kampen hebben het er ongelofelijk moeilijk mee. Mijn cliënt Rob piekert ’s nachts. Een doemdenker. Wie gelooft in reïncarnatie ervaart minder stress en meer overgave aan een positief ademend Groot Geheel.

Ongerust? Geobsedeerd door angsten, door wraakgevoelens, door wanhoop? Ik ontmoet veel mensen, cliënten en vrienden, die het moeilijk hebben deze dagen. Zeg maar het hele afgelopen jaar.
Wie vaccinvrij heeft willen blijven, kreeg vaak flinke oppositie van meer gezagsgetrouwe familie of kennissen. Andersom veroorzaakten te fanatieke wappies ook diverse crises in hun omgeving. Een tweedeling noemen sommigen het. Polarisatie zeggen anderen. Mensen zouden bewust tegen elkaar worden opgezet. Sommige visionairs (Martin Vrijland) berichten dat we worden voorbereid op het leven in parallelle werelden.

Big Tech jongens houden zich bezig met het softwarematige bouwen van een zich materialiserende simulatie. die zo realistisch lijkt, hoort, voelt en ruikt, dat jij denkt dat het je actuele, huidige leven is. Met geavanceerde technieken, een geladen PCR-staafje in je neus bijvoorbeeld, zouden de ingenieurs van de nieuwe Matrix jouw DNA hebben geregistreerd en opgeslagen voor een wonderlijk experiment. Vanuit een stralingsbron, 5G (?), zouden dan de neuronen in jouw hersenen kunnen worden geherprogrammeerd via een kolossale kwantumcomputer. En ineens denk jij dat je leeft? Nee, je bent een bestuurbare robot geworden!

Ai, waar gaat dat henen? En waarom? Beïnvloeding van buitenaardsen, dat gelooft een van mijn sombere cliënten, ik noem hem maar Rob. “De wereld is echt toe aan een Great Reset,” zegt hij. “Er is absurd veel geld bijgedrukt, dat moet op mondiaal niveau herschikt worden. Ze willen één controleerbare wereldmunt vestigen. Cashgeld moet weg.”
Dat zal dan toch vooral in het voordeel werken van de mensen die alles al bezitten en die bang zijn voor waardevermindering van dat bezit als de dollar en de euro devalueren. Ik snap Rob’s zorgen wel helemaal. Rob heeft ook van dichtbij meegemaakt dat zijn oudoom van 72 binnen een uur na zijn boosterprik overleed aan een hartstilstand. Hij hoort veel geestverwanten tijdens demonstraties tegen de maatregelen zijn zorgen delen.
Rob: “Ik geloof niets meer van dat OMT. Al hun cijfers worden gemanipuleerd. Ik wantrouw die witte jassen, die verdienen aan deze zogenaamde pandemie. Ha! Het woord Prikspijt is met 82% van de stemmen verkozen tot het woord van het jaar 2021!”
Rob weet zeker dat het in eerste instantie gaat om de belangen van de ziektekostenverzekeraars en de pensioenfondsen, die gebaat zijn met minder kosten voor dure oudjes, die nu door Corona of vaccins opgeruimd worden. Het is een cynische verklaring voor een bewust gecreëerde oversterfte. “Ik kan met niemand in mijn omgeving hierover praten,” klaagt Rob. “Daarom kom ik even bij jou uithuilen.”

Hij grijnst erbij want hij kan best een beetje relativeren. Maar daaronder ligt pijn. Pijn door ’s nachts piekerend wakker liggen. En ten prooi vallen aan doemdromen als hij dan eindelijk slaapt. Zijn lol in het leven is afgenomen door het verliezen van zijn droombaan in de theaterwereld. “Ik kom nooit meer aan de slag,” vreest hij. “En als beginnende ZZP-er krijg ik ook geen steun.”
Zoals Rob zijn er tegenwoordig duizenden, gevaccineerd of niet. Is er hoop?

Okay, stel dat al jouw akelige doemscenario’s waar zijn? Stel dat er een samenzwering bestaat? Wil jij je dan daardoor in al je wanhoop uit het veld laten slaan? Laat ons even aannemen dat bewustzijn een fundamentele eigenschap is van ons universum. Alles denkt en voelt resonerend mee met alles. Wiskundige patronen vertonen een eeuwig onderliggende orde in de natuur. Geloof jij dat ook? Geloven in reïncarnatie biedt bovendien minder stress en meer overgave. Vertrouw jij op een zielsopdracht voor elke mens? Naast die rare  biocomputer, die wij de geest noemen. Dat basale overlevingsinstinct, gebrekkig en verstoord door allerlei vooroordelen, patroontjes en genetische shit. Een ziel!

Hee, Rob, stel dat ondertussen jouw liefhebbende voorouders ook positief jouw zielssituatie beïnvloeden! Dat is normaal in niet-westerse culturen. Durf jij dáár een beetje op te vertrouwen, Rob? Dat er hulp van buitenaf is? Net zo goed als al die Tegenkrachten van buitenaf, waar jij je druk over maakt? Dat jouw en mijn kunst is om echt jezelf te accepteren, met al je angsten en paniek? Tot er uiteindelijk verzachting en verstilling optreedt, de ultieme acceptatie van alles wat er is. Ondanks de beproevingen door die zogenaamde antimachten. Dat de liefde, gekoppeld aan wat humor ons er door heen gaat halen, Rob?
Hij gaat twijfelend weg. ’t Is hard werken in de wereld van Geloof, Hoop en Liefde.

Column in tijdschrift Paravisie, februari 2022

    Print       Email

You might also like...

Wennen aan immigranten

Read More →