Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

KOMT ER REVOLUTIE? DE SFEER IS ER NAAR.

By   /   november 23, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor KOMT ER REVOLUTIE? DE SFEER IS ER NAAR.

De overheid lokt met een toenemende repressie en verboden meer en meer onlust uit. De sfeer op straat kan dan plotseling omslaan: revolutie!

Ik voer een therapeutische praktijk in Den Haag. Ik beluister zorgelijk zelfmoordgevoelens en extreme wanhoop. Bij jonge en oudere cliënten, bij kleine en vooral bij net gestarte ondernemers in mijn netwerk. Mijn vaste kroeg is failliet en staat te huur. Tinder loopt overvol met nieuwe aanmeldingen. DAT is pas creatief omgaan met de 1,5 meter regel! Het is alsof er een collectieve virusverlamming heeft toegeslagen. Hoe kan dat goed aflopen?

Het is alsof de gewone mensen door de angstzaaiende media collectief gehersenspoeld zijn tot absurd sociaal contact vermijdende zombies. Wie wel kritisch blijft, wordt direct door mediatrollen weg gezet als complotgekkie. Juist deze oplopende psychologische stress gaat straks pas echt de zorg belasten.
Zakelijk gaat het bepaalde bedrijven ineens erg goed. De supermarkten verkopen de mondkapjes (geheel nutteloze dingen volgens het RIVM), inkoopprijs € 0,29 (€ 14,50 voor 50 stuks) voor € 39,50 (50 stuks). Maar vooral de vaccinindustrie gaat straks enorme klappers maken. Koop vaccinelichtjes voor Kerst! Ook de Bitcoins stijgen enorm hard.

Veel mensen zeggen op Facebook of LinkedIn (minder op Twitter) zinnige dingen over hun pijnlijke, ambtelijk-georiënteerde, starre of eenzijdig aangestuurde ervaringen met het Corona-beleid van de regering. Maar dat delen in je eigen netwerkje heeft meestal niet meer zin, dan dat je elkaars ongerustheid bevestigt. Ik wil waarschuwen voor veel ernstiger onrust. Mooi, dat de daklozen in leegstaande hotels worden opgevangen, maar aan de onderkant van de samenleving is de situatie van mensen die zwart werkten, tevens die van illegalen zonder inkomen en zonder steun, dramatisch. Veel kinderen voelen zich gestresst en ondermijnd in hun levensvreugde. Scholieren en studenten worden geremd in hun onderwijs en contactbehoefte. Teleurstelling, razernij, onmacht! Het kabinet doet zelf al het mogelijke om echte revolutie aan te sturen. Veel verbieden prikkelt immers meer en meer. Want als je heftig onrecht ziet? Het wordt verboden om foute politiemensen te filmen? De hondengeleider die zijn hond IN een auto smijt, de agenten die de spullen van een dakloze in een vuilniswagen gooien? Burgeragenten die demonstranten provoceren tot geweld? Moeten al die verbodsbepalingen maar opgepimpt worden? De Spoedwet, boeten, aantekeningen in je paspoort, beperkingen voor wie niet gevaccineerd wil worden. Duw maar door!

De prioriteit moet naar handhavers met pepperspray om elders een paar mensenlevens te redden?! De nieuwste hobby van getergde jongeren: ’s nachts auto’s in brand steken, boeiend kat-en-muisspel met de politie. Boze boeren starten hun tractoren, gefrustreerde vakbonden proberen de werkenden te lijmen, voor de werklozen is nul aandacht. Deze onvrede wacht op de knuppel in het hoenderhok, waarna er geplunderd kan worden. Politiemisbruik doet het goed, denk aan de dood van George Floyd, maar ook flink geweld tegen vuurwerkgooiers straks, de vlam kan zo maar in de pan slaan.

Natuurlijk gaan er, zoals altijd mensen dood, niet alleen aan deze nare griepvorm. Er gaan duizenden mensen elke maand dood aan longkanker en alcoholvergiftigingen. Daar bekommert zich geen politicus om. Een IC-probleem is er niet. Er staan nog honderden IC-bedden leeg in Nederland. Hysterisch wordt gesproken over besmettingen, alsof dat melaatsen en potentiële moordenaars betreft! Maar besmette mensen zijn toch nog geen doden? Politiek is eenheidsworst geworden, de oppositie is bang, dood, daas of regeergeil. Meestal wordt het spel dan ineens via de straat gespeeld. December kan nog een heet maandje worden.

Dit artikel is gepubliceerd op www.tijdgeest-magazine.nl waar men zich al bijna 15 jaar gratis kan abonneren op meer.

    Print       Email
  • Published: 3 jaar ago on november 23, 2020
  • By:
  • Last Modified: november 23, 2020 @ 10:49 pm
  • Filed Under: Politiek

You might also like...

Wennen aan immigranten

Read More →