Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

Een nieuwe politieke partij, VSN?

By   /   oktober 26, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Een nieuwe politieke partij, VSN?

Een nieuwe partij, een frisse start, nog niet gecorrumpeerd door lobbyisten en achterkamertjesgeritsel? Graag, zou je denken. Hier gratis wat frisse, progressieve ideeën voor VSN vanuit de denktank van de Partij voor Welzijn en Waarheid.

Mordechai Krispijn is een bevlogen spreker, zo liet hij zien op 24 oktober als mentor van de Malieveld demonstratie tegen de Corona-Gezondheidszorgobsessie van de falende overheid. Hij heeft een relatie met Anna Zeven, de bestuursvoorzitter van de nieuwe partij Vrij en Sociaal Nederland. De lijsttrekker van die partij, Bas Filippino en Anna kregen ruim spreektijd op het podium. Gaat VSN het dus straks maken bij de verkiezingen? De Facebookaccount van Mordechai is alvast beperkt om dit toekomstperspectief te saboteren. Wie goede politieke ideeën heeft, kan ze nu al sturen aan [email protected].

Ik geef even een goed voorbeeld vanuit de denktank van de Partij voor Welzijn & Waarheid.

Alle positieve verandering begint met een betere en eerlijker financiering van het onderwijs, staatsonderwijs, toegankelijk voor iedereen. Stap twee is het verhogen van het minimumloon. Daarmee wordt tegelijk de deelname van de arme werkenden aan de consumptie nuttig hoger. De Bijstandsuitkering moet ook omhoog, dan kan de moeizame discussie over het basisinkomen voor iedereen voortaan in de ijskast. Stap drie is het progressief verder verhogen van de belasting voor de hogere inkomens. Stap vier is gericht op de motivatie en de werkvreugde van de middenklasse door middel van de mogelijkheid aandelen te verwerven in het bedrijf waar ze werken. Stap 5 is het subsidiëren van boeren om over te stappen op biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Stap 6 is het eerlijker winnen van Gronings aardgas en afzien van oversubsidiëring van windmolens. Misschien moet kernenergie weer op de agenda’s. Stap 6 is het creëren van onorthodoxe woonruimte, vooral voor alleenstaanden en een-ouder-gezinnen. Ik denk aan containerwoningen, communes, ecodorpen, vakantiehuisjes enzovoort. Stap 7 is georganiseerd verzet tegen de overheidspropaganda via de reguliere media. Dus een nationale partijkrant, zoiets als de Gezond Verstand krant nu. Dat klinkt allemaal nogal links, maar tja, rechts scheldt nog alleen maar. Op termijn gaat kunstmatige intelligentie veel meer banen overnemen dan waar we nu al bang voor zijn. Maar het koopvee moet blijven kopen anders stort de economie in en verdienen die 1% zelfverrijkende superrijken helemaal nooit meer iets. Nadenken over de toekomst heeft dus heel veel zin. Anders krijgen de ambtelijke robots van onze huidige regering alle macht, zoals ze dat hebben voorbereid met de Spoedwet. Een nieuwe partij kan rekenen op de steun van 15-20% van het electoraat. Boeiend!

    Print       Email
  • Published: 3 jaar ago on oktober 26, 2020
  • By:
  • Last Modified: oktober 26, 2020 @ 11:00 am
  • Filed Under: Politiek

You might also like...

Wennen aan immigranten

Read More →