Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Paranormaliteit en orakelen  >  Current Article

Wollig gechannelde boodschappen

By   /   september 4, 2014  /   Reacties uitgeschakeld voor Wollig gechannelde boodschappen

Boomsneeuw copy

De spirituele zoeker  wordt al jaren overspoeld met gechannnelde Boodschappen van Aartsengelen, Engelen of Maria, Jozef en Jezus zelf. Waar die Jeshua de tijd vandaan haalt en hoe hij in Godsnaam zijn kanalen uitkiest, dat baart me wel eens zorgen. Ik heb mijn kritische punten met betrekking tot channelen maar eens op een rijtje gezet.

Ik ben zelf acht jaar lang discipel van een goeroe (Osho Rajneesh) geweest en ik herken de behoefte van veel mensen aan een leraar, aan een bevlogen, geïnspireerd iemand die Het Weet. Meesters (maar ook quasi-goeroes) laten je mediteren op ‘hogere’ bewustzijnslagen en inderdaad kan dat jou helpen, omdat Geloof wonderen verricht. Je krijgt trucs voor verlichting aangeboden en ‘Goddelijke’ informatie. Ergens in dat proces kun je echter plotseling een afslag missen of juist erg een uitgang nodig hebben. Waarom? Omdat iets gewoon niet meer goed voelt!

Een levende Meester of een dode, gechannelde leraar, het maakt allemaal niet uit. De leraar is wat hij/zij is, maar jij moet in je eigen groeiproces de lulkoek leren herkennen en onderscheiden van de wezenlijke kwaliteit. Aanwijzingen voor achterdocht zijn er zat.

Punt 1: Het is een oeverloos lange boodschap (zie Steve Rother over Roerloze Tijd of Patricia Cota-Robbles e.a. op http://www.assayya.com) en het ergst in combinatie met

Punt 2: het lijkt ergens over te gaan maar aan het einde ben je hooguit gevleid omdat je met Lichtwerker werd aangesproken (lees Jennifer Hoffman op www.enlighteninglife.com).

Punt 3: Wat je hoort, had je ook al elders op internet kunnen lezen van ‘gewone’ mensen. Nog een voorbeeld? Lees Gabriela Levin over voeding op http://www.openbaringen.com/index.php/openbaringen/nieuwe-openbaringen/162-nieuwe-openbaring.

Punt 4: het bericht kent veel hoofdletters, gezwollen taal en oncontroleerbare uitdrukkingen. Bijvoorbeeld “Geliefde Familie van Licht, Gij, Ik ben jullie Hoeder, Geboorte van een Nieuwe Mens, Vijfde Dimensie, Goddelijkheidsactivatie, Wereldunificatie, trillingsverhoging, Violet Vuur, Eenheidsbewustzijn, Tijdpoort, In deze Bijzondere Tijd, Verzegeling met Licht, Speciale Zegening, Jullie Solaire lichamen. Enzovoorts.” Channel Tobias van de Crimsom Circle (http://www.crimsoncircle.com/) vleit je met de bewering dat wij allemaal Engelen zijn.

Punt 5: Her en der klinkt het Prachtig en Beloftevol, maar die slijm-lijm beloften worden elk jaar opnieuw gedaan in een ander jasje. Zo’n voorbeeld (van Celia Fenn) staat op http://the-golden-age.eu/CFjan2011NL.html. +

Punt 6: het channel verdient wel erg veel met zijn/haar nevenactiviteiten (hoge consulttarieven, dure workshops en esoterische producten).

Punt 7: als je in het Inner Circle netwerk van zo’n onveilige sekte wordt getrokken, kom je er maar moeilijk uit. Vraag maar aan ex-Jehova-getuigen of aan de mensen die Het Kennisboek (http://www.hetkennisboek.nl/pg-26357-7-57766/pagina/home.html) distribueren.

Punt 8: een fout channel corrigeert de eigen fouten dubbel fout. Canadees medium Steve Beckow (zie http://goldenageofgaia.com/) riep in 2011 dat de mensheid collectief ging ascenderen op 21 december 2012 en meldde in januari 2013 dat de boel gewoon door de Pleiadische Hoge Raad werd uitgesteld tot 16-18 mei 2013. Niks gemerkt? Misschien bedoelde hij 2014! Let dus goed op, deze maand, lui! Punt 9: Arrogante paragnosten lullen enorm vaak uit hun nek om maar op televisie te komen. Zo wist beroemd Amerikaans medium Sylvia Browne in 2002 zeker dat een ontvoerd jongentje (Shawn Hornbeck) dood en begraven was. Gelukkig werd het ventje in 2007 levend teruggevonden. In 2004 wist ze, ook in een tv-show, aan de ouders van de vermiste Amanda Berry eveneens de diagnose ‘dood & begraven’ te melden. In 2013 bevrijdde Amanda zichzelf echter uit het huis van de beruchte ontvoerder Ariel Castro. De beschaamde Sylvia overleed snel daarna, maar haar 22 bestsellers blijven bestsellers.

Uit onverdachte occulte bron vernam ik ooit dat Ver Ontwikkelde Wezens nooit hun ware naam aan een minder ontwikkelde persoonlijkheid geven, juist om er voor te zorgen dat de betrokkene er niet mee gaat koketteren, opscheppen of zich er Speciaal door maakt.

Soms zijn channels toch lieve, aardige en niet zelden bekwame mensen, die hun eigen Hoger Zelf niet formeel aan het woord durven laten en daar een Hooggeplaatste Kapstok voor nemen.

Vaker nog creëren deze channels echter een groep adorerende bewonderaars om zich heen, waar de plaaggeest (die het channel van informatie voorziet) naar hartenlust astraal etherische fosfor van kan roven. Dat stelt hem/haar in staat om langer dan normaal in zijn/haar onstoffelijke dimensie te verblijven. Ai, ai, ai!
Als je langdurig rillingen voelt, hoofdpijn krijgt of onverklaarbaar moe wordt van contact met zo iemand, stap dan een tijdje uit. Ga koken!

Peter den Haring

    Print       Email

You might also like...

PROBLEMEN MET HOOGSENSITIVITEIT

Read More →