Loading...
You are here:  Home  >  Astrologie  >  Current Article

Komt er nog een man voor mij?

By   /   november 10, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Komt er nog een man voor mij?

Veel singles gaat het niet om de liefde maar om praktisch nut van de relatie. Wat kunnen we aan elkaar hebben behalve de gezelligheid, de moderne Win-Win relatie. “Komt er nog een man in mijn leven?” vraagt de zoveelste cliënte aan mij als beroepsastroloog. Zo simpel is dat niet in de sterren te zien, maar ik start mijn laptop met het programma Astrolab maar eens op.

Ik verzorg al zo’n dertig jaar karmische analyses van geboortehoroscopen. Het is makkelijk als je daarbij gelooft in vorige levens maar dat hoeft van mij absoluut niet. Ik vraag wel van cliënten dat ze meegaan in de gedachte dat je op aarde komt om hier iets te leren. Misschien kun je ook zeggen om oude schulden te vereffenen, om de juiste verantwoordelijkheden te leren dragen. Karma in evenwicht brengen klinkt ook goed. Duidelijk is dat een gezonde leefstijl (kijk naar bijvoorbeeld op www.phoeniximport.com) daartoe belangrijk bijdraagt.

De meeste mensen die mij om raad vragen zijn bereid om eerlijk naar zichzelf te kijken. Ik vraag dan: “Wat doet mijn verhaal over jouw aangeboren talenten en handicaps met je?”
Want dat soort informatie diep ik uit iemands horoscoop op. Met wat voor zwarigheden ben je geboren, hoe ziet de belasting vanuit je familie er uit, hoe zit het met je fysieke genen en vooral: met welke kwaliteiten kun je dat allemaal optimaal aanpakken? Sommige zoekenden willen weten wat voor hen een passende beroepskeuze is, anderen willen hun kansen in de liefde beter beoordelen.

Er geldt een overzichtelijke wet bij deze occulte wetenschap: er is waarschijnlijk veel voorbestemd (75% zeggen Indiase astrologen), maar er blijft altijd speelruimte, je eigen Vrije Wil. En tijd speelt een rol, jouw persoonlijke fasering. Dus wat pak je het eerst aan en wat schuif je nog liever een tijdje voor je uit?
De mens is immers een wonder van imitatie en survival of the fittest, waarmee bedoeld wordt het efficiënt en intelligent overleven door aanpassing. De voorbeelden, positief en negatief, van je ouders tekenen dan meestal jouw eerste overlevingsmodellen. Dus zal de ene mens zich richten op het blij maken van zijn omgeving, de ander tracht eerst uit te vinden wat hem of haarzelf het meeste genoegen verschaft.

Het ene kind is zo een ster in meegaande vriendelijkheid, het andere gooit al vroeg de kop in de wind en de kont tegen de krib. Omgeving en opvoeding spelen altijd een enorme rol.
Op de lange termijn zie ik (toevallig?) toch al die astrologische tendensen in iemands leven terug komen. Je voelt dat er nog wat moet, iets is onvervuld gebleven. Er wil nog iets in je karakter gezien worden. Je wordt bijvoorbeeld door anderen gewezen op een blinde vlek. Of je werkgever verrast je plotseling totaal met een onaangename beoordeling. Tja, en wat dan te doen? Een professionele horoscoop biedt niet zelden uitkomst en inzicht. Of troost. En voor sommige mensen een schok.

Zo zocht iemand die ik Marion zal noemen contact met mij. Ze was niet zo geïnteresseerd in opdrachten, karma of levenslessen maar vooral in het beschikbaar zijn van de juiste partner. Of ik kon zien hoe de sterren voor haar stonden. Ze lichtte het onverbloemd en voor mij nogal verbijsterend toe:
“Ik zoek een leuke rijinstructeur voor een relatie.”
“Hoezo iemand met zo’n baan?”
“Dan kan hij mij voor niks leren autorijden. Dat is toch win-win?”
“Maar als het nu niks wordt?”
“Dan is het win voor mij.”

Ik moest denken aan die meeste Hindoestaanse en islamitische cliënten die ik de afgelopen jaren heb gehad. Die vroeg waren uitgehuwelijkt door ouders en broers. Zonde eigen keuze werden ze gekoppeld. Als ze maar geen schande, last of schade voor de familie zouden worden. Hun geluk telde niet. Lozen. Weg ermee. Koopwaar soms. Wat een vreselijke route, hoewel er toch nog veel van die gearrangeerde huwelijken goed kwamen. Maar meestal dankzij het zichzelf wegcijferen van de betrokken vrouwen… Het kan in de moderne tijd gelukkig best heel anders! Hier komt het onafhankelijke feminisme om de hoek kijken.

Die emancipatie heeft in ons land veel goeds betekend, maar soms is er wat doorgeschoten. Marion is zesendertig en redelijk goed opgeleid. Zij ziet een potentiële partner vooral als een verdienmodel.  Friends with benefits, zolang het werkt. Iemand waar je gebruik van maakt en daarna kan hij weg. Tjonge, hoe pijnlijk lijkt dat weer op wat heel erg lang gold als het allerslechtste in mannen. Op dat verfoeide machismo, waar talloze vrouwen het andere geslacht eeuwenlang van beschuldigd hebben: gebruiken en inruilen voor een jonger, beter, mooier model.
Is dat nu ook karma? Wisselen mensen van geslachtelijke rol maar blijven hun duistere kanten hetzelfde?

Ik leg Marion nogal bezorgd de informatie voor, die te lezen valt uit de lastige Uranus-aspecten in haar horoscoop. Uranus regeert immers puberteit, protest en rebellie, altijd op zoek naar onorthodox avontuur en verandering. Hij kan veel onrust veroorzaken in het Huis, het astrologische levensgebied, waar hij staat. Bij Marion is dat Huis 7, dat van huwelijk en relaties, van klankborden en een op een contacten. Ik vraag haar hoe haar vorige relaties zijn verlopen. En inderdaad, ze is een kampioen geweest in kortdurende relaties, one night stands. “Maar,” zegt ze, ik ben nu zesendertig. Nu moet ik toch eens met meer focus naar mijn leven kijken?”

Ik heb Marion geen overzichtelijke toekomst op relatiegebied voorspeld. Geen illusies gewekt, ik heb eerlijk zelfonderzoek aangeraden en vooral: jezelf accepteren zoals je bent. Met je schaduwkanten. Waardoor jij in positieve zin relaties hooguit ECHT als een win-win model ziet. Maar eventueel in negatieve zin als een opportunistische optie: ik win, jij verliest. Het zij zo.

    Print       Email

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →