Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. Niks meer voor jou? Stuur me een retourmail met UIT!

Tijdgeest Megazien
 van 1 oktober 2023
over satire, kanker, kopieergedrag, weergelul, Blitzwijven, grafeenoxide, Ahriman & ziellozen.

SATIRE: HET BEVRIJDENDE LACHEN…

In het Land van Ooit keek je toen naar Sjef van Oekel en Barend Servet, je lachte om de Familie Knuts, je lag ’s nachts nog na te rillen vanwege Koot & Bie, Theo & Thea waren Creatief met Kurk, dingen van Jiskefet onthield je en Theo Maassen en Hans Teeuwen waren helden. Daar en toen was Goddank ook Herman Finkers in beeld. In Engeland had je nog Spitting Images en The Young Ones om je te troosten. Vooruit met die geit!

Toen, ja maar toen gingen we helaas gewoon TERUG in de tijd. Naar Oost-Duitsland in de jaren ’70. De Stasi, de geheime politie, de verklikkers, de drones die over de achtertuinen vlogen om overtreders te kunnen arresteren als ze met meer dan drie personen in de zon zaten. Oma’s mochten gewoon in hun eentje dood.
Plots moesten later witmensen en specifiek mensen met een baarmoeder mensen van een andere kleur gaan aanspreken met chocoladebroeders en zusters (of iets dergelijks: ‘Geachte slavernijsubsidie-eiser’). De filosofen gingen voortaan de spirituele orde bewaken met taalvirtuositeit.
En de satire? Nee, niemand durfde meer zijn Facebook of LinkedIn connecties te verliezen. De ooit veelbelovende Henri van Loon babbelt anderhalf uur neutraal grappig over zijn jonge-vaders-trauma, verder geen visie. Non-binair is hip, satanisch misbruik ook, een doodsangst voor klimaatcatastrofes bepaalt het kijkvoer. De onschuldig dramatische wereld van Friends uit 1994 bestaat definitief niet meer. Nog wel te zien hier. Toen viel er nog te lachen. Dertig jaar geleden!!! Vulgaire, foute moppen, ja, dat kan nog net: www.tijdgeest-magazine.nl/humor.
Er zijn goddank ook weer kritische muzikanten: Collateral Citizens!

KANKER GENEZEN?

Kanker is genetisch bepaald. Nee hoor, het komt door parasieten. En door de Covidvax, toch? O nee, door pesticiden, juist door voedselvergiftigingen en door ultra bewerkt vreten. O God. Je moet sowieso meer kool, broccoli, knoflook, ui, sojabonen en fruit eten. Maar die zijn allemaal bespoten! O ja…? Kanker is toch te genezen door veel groene thee te drinken? Lulkoek! Wel door apparaten met een gespecialiseerde frequentie. Ja, ja. Echt, en dat 6-thio-2’-deoxyguanosine werkt heus, dat richt zich op een soort verouderingsklok. Nee, achterlijk, gebruik gewoon Fenbendazole, want dat doodt de parasieten. Moet je niet eerst Vitamine B17 slikken, dat zet toch kankercellen aan tot apothose, tot cellulaire zelfmoord? Volledig vernieuwende inzichten, zeggen ze. Ja hoor! Dàt moet je kopen, suf. Zeker nooit gehoord van het kankerverminderende nut van dagelijks vitamine D en visolie? Ho, en dat oude idee van ontgiften met MMS? Dat steekt ook her en der de kop op. Kom nou, doe eerst maar eens de heilzame oefeningen in het boek Becoming Supernatural van Joe Dispenza. Maar eh… Wat dacht je van die film over verboden genezingen? Ach, de behandeling van kanker alleen al is riskant: 40% van de overlijdens na een kankeroperatie wordt toegeschreven aan oorzaken anders dan kanker.

Schijt allemaal. ’t Is simpelweg: meer zonnen, meer genieten, meer doorgaan met bewust leven! Toch?
Maar van die granaten met verarmd uranium in Oekraïne krijgen wij met verkeerde winden ook kanker. Valt bij ons vast mee. Niet bij de Oekraïners en de Russen. Jammer toch.
Stress blijft doodsoorzaak nr 1. Stel je maar voor dat je partner jouw browsergeschiedenis heeft uitgeprint voor de kinderen.

 BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van een van onze sponsors, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.700 views per maand.

* Jouw complete visuele online identiteit. Logo, kleuren, typografie, strategie, website en media-uitingen. Aanzet Creatives: online succes met elk budget.

* Wereldwijd hanteren klimaatexperts, wetenschappers en andere professionals heel andere feiten dan de standaardmodellen. Kijk maar eens op Clintel.nl of op climategate.nl. Kritisch denken op Succesboeken!

* Onzichtbare neprampen en verzonnen onheil, lees Patrick Moore, ex Greenpeace-oprichter. Aanbevolen door de TM-redactie. Klimaatbeleid: stelen van de armen, geven aan de rijken. AF met GP!

* Teken deze petitie die er bij Nederlandse en Belgische delegaties op aandringt om het pandemieverdrag aan te vechten tijdens de 78e zitting van de Algemene Vergadering in New York.

* DE Great Reset voor jouw zenuwstelsel: Innerlijke Reset. Online pakket met filmpjes van eenvoudige oefeningen die behulpzaam zijn bij angst, spanning, slecht slapen, onrust en een onveilig gevoel.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap. Nodig mij uit voor een huiskameravond bij jou thuis, workshops of 3 daagse.

* Uw platencollectie verkopen? Wakkere platenwinkel Best-Kept-Records. LP’s of singles, bel 06-26591300 (Robert). Alles, pop, rock, jazz, klassiek, hardcore, als het maar in goede staat verkeert.

* Leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

ONGEZOND KOPIEERGEDRAG

Het gaat om de liefde, dat weet iedereen. Je zou moeten luisteren naar je hart. Lees alles over die zogenaamde pomp op WanttoKnow! Schitterend!
Een studie in een Engels tijdschrift, Personality and Social Psychology Bulletin, constateert echter dat veel mensen romantische relaties aangaan met een partner wiens slechte gewoonte men later helaas gaat kopiëren. Hoezo? Omdat ze op korte termijn door de ander worden beloond met gezelligheid en goede seks. “Jij liet je vaxxineren om anderen te beschermen? Edelmoedig! Gezelli!”
Jij gaat dus met verborgen tegenzin roken, zuipen, stomme films kijken, bankhangen, vet en veel snacken, omdat je partner dat ook doet? Ja hoor, verstand op nul, straks weer een wipje voor de gezondheid….

Kopieergedrag om ergens bij te horen maakt helaas dat je aanvankelijke vermogen om gezondere lange termijndoelen te bereiken verschrompelt. Godzijdank: meer dan de helft van de Nederlanders gelooft wel dat er iets is tussen hemel en aarde. Dat er iets van zingeving is na te streven…
Onze jongelui showen ondertussen hyper materialistisch op hun Instagramtelefoon hun bizarre kleding om maar als uniek op te vallen. Ziet hier! KOPEN die jeans!


Balenciaga, Men’s Destroyed Baggy Jeans $ 2.450

WATER, WEER EN POOLVERSCHUIVING

De hellingsgraad van de aarde verandert, de polen verschuiven en lokaal merkt men enige klimaatverandering op. De mens heeft daar een actief aandeel in. We pompen massaal fossiele olie op om dat bovengronds te verbranden. Warmte de biosfeer in. Je zou denken dat dat de aarde lichter maakt. Toch?
De kanteling verandert ook omdat we tegelijk massaal grondwater op pompen om dat elders te distribueren. Droogte ter plekke? Schijt! De mineraalwaterboys blijven ongestoord hun flessen vullen. In het westen van de VS en in Noordwest India gaat dat om miljarden liters per dag. Iemand de schuld van iets?

Klimaat verandert echter al miljoenen jaren met de bewegingen van de zon en de Galactische verschuiving van ons hele zonnestelsel. Maar de mens regelt steeds dramatischer met kunstmatige aanpassingen het weer. HAARP doet dat in Alaska, de Russen hebben een vergelijkbare installatie maar ook in India en elders wordt het lokale weer beïnvloed.


Foto: Maurice Mooijman

WEERHARMONIZERS

Gebaseerd op het principe van de Orgonenverrijker heeft de Nederlander Luc van der Lee als volgeling van Slim Spurling honderden installaties gebouwd, die voor regen ter plaatse kunnen zorgen. Ik heb het met eigen ogen gezien in Frankrijk: een groene oase tussen veel verdord geel. Maar wat moet de natuur aan met al die onnatuurlijke orde? Wordt regen straks een commercieel product? Of nog meer een politiek wapen? Droogte in Afrika prikkelt immers migratie. En?
Wie heeft er behoefte aan meer viriele, niet gevaccineerde mannen in Europa? Roept u maar, dames.


BLITZWIJVEN

Hoopvol: voor het 23ste jaar op rij zijn er meer vrouwen dan mannen in het hoger onderwijs. En die doen het goed! ‘Blitzwijven’ noemde een universitair herendispuut hen schamperend. Wordt ook de liefde nu slimmer? Wordt het moederschap beter overwogen en uitgevoerd?
Het is blijven dromen of wakker worden. Zijn vrouwen veel vaker wakker dan mannen? Lees hier Ella Ster over de wakkere invloed van Trump. ALS DAT WAAR IS! Er dient zich ondertussen overal volop m/v onbegrip aan. Dronken vrouwen zijn een engel in bed, beweren manipulatieve mannen daarom nog steeds.


Optie voor $ 1.234

BANG VOOR GRAFEENOXIDE?

Vaxxinatiestress is er allerwege. Zie de documentaire The Greater Good. In Zuid-Korea worden vaxxinatie-slachtoffers al wel financieel schadeloos gesteld. Het lijkt of het via vaccins ingebrachte grafeenoxide een extra boosdoener is. Er zijn onderzoekers die suggereren dat grafeenoxide de bloed-brein barrière kan oversteken en zo in het brein een fijnmazig biosensornetwerk vormen, waarmee het elektromagnetisch spectrum behorende bij gedachten en sensorische input en output ook realtime op afstand plaats kan vinden. Akelige gedachte. Zeoliet zou grafeenoxide uit je systeem kunnen verdrijven… Ivermectine mag dadelijk wel weer in de VS! Hier niet!

Ondertussen wordt ouder worden zo steeds lastiger. Maar hoe vergeetachtiger hoe beter. Helaas, er komt wéér een medicijn tegen Alzheimer. Donanemab, een behandeling die antilichamen gebruikt om amyloïde uit de hersenen te verwijderen. De cognitieve achteruitgang bij de proefpersonen vertraagde met 36% beweert de Alzheimer Society. Troost voor, voor eh, wie ook weer?


Oekraïne: “HET laboratorium voor militaire innovatie.”

TE WEINIG ZIELEN?

Spionagedrones, warmtecamera’s en satellietbeelden bepalen wie er verrot geschoten wordt in Oekraïne. Op Frontnieuws staan beelden die niet op ons nieuws komen. Wat veel doden!
De antroposofische helderziende Rudolf Steiner stelde in de ‘Priester-apocalyps’ overigens dat er op een gegeven moment een punt komt dat er te veel mensen op aarde zijn. Dan wordt de hoeveelheid mensenlichamen groter dan de hoeveelheid zielen, mensen-Ikken, die er überhaupt zijn om te kunnen incarneren. Dan verschijnen dus ‘Ik-loze’ mensen. Hij gebruikt het beeld van de sprinkhaan, omdat die om de zoveel tijd in massale miljarden verschijnen om dan hele landstreken kaal te vreten. Bedoelde hij de nieuwe cyborgmensen, de synthetische non playing characters, die willekeurig door de staat kunnen worden ingezet omdat ze toch geen last hebben van enig bewustzijn? De opruiming in Oekraïne belooft weinig goeds.


Wandschildering uit 1433: De Dood.

AHRIMANISCHE OVERSCHADUWING

Ook weer die Steiner praat over een bepaald soort wezens die niet zelf als mens kunnen incarneren maar wel tijdelijk een menselijke geest kunnen binnendringen. Zo is, wat hij een Ahrimanische geest noemt, door zijn extreem sterke intelligentie in staat om de oorspronkelijke gebruiker van het lichaam iedere keuze te ontnemen. Hij, Ahriman, stuurt en bepaalt, spreekt en verwart. De goede vraag blijft altijd waarom? Ahriman wordt neergezet als een Archont, een energie die traditioneel de mens bestrijdt, eentje van dat inslechte drietal, met Satan en Lucifer. Is dat nog steeds zo? Wanneer het duister zich vermengt met het lichte, dan blijft er toch altijd enige grijstint? Er ontstaat begrip en verrassing, zelfs bevruchting, zelfs nageslacht. Zo kon de rationele briljantheid van Ahriman toch zo maar ineens geraakt worden door intense gevoelens. En zelfs een soort logische compassie? Waarom zou Ahriman blijvend de mens willen vernietigen? Motievenonderzoek loont altijd. Onnutte vijandschap transformeert soms naar logische samenwerking. Tenminste als die mensheid niet opnieuw heel stom bezig gaat…


Behulpzame Israëli’s!

DONORMOP

‘Ik ga nooit meer bloed doneren,” schreeuwde Henk driftig en teleurgesteld op de parkeerplaats. “Alsmaar die achterlijke vragenstellerij! Wiens bloed is dit? Hoe komt u er aan? Waarom zit het in een emmer? Hallo, ’t was gratis!!”

SCHIJTZIEK VAN JE FEESTENDE BUREN?

Raadpleeg wel eerst mijn domino orakel om te zien of de aanschaf van die luchtbuks de goede oplossing is. Lees ook echt even mijn nieuwste boek over reïncarnatie, karma, humor en voorbestemming (Dikke Hans Leert Vliegen)! Stort € 21,70 op NL07INGB0001580509 (elke maand goedkoper. Wacht eventueel gewoon). Maar vermeld altijd je adres!!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 11.011 lezers, ontvangen door 2165 abonnees via de website en door 3100 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken een lezing op Sterrenstof
en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de