Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, een boomerhobby via het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers.

van 1 juni 2024 gaat over Bosnië, channellerij, taxfreeshit, Lichtwerk, Malediven & jaagpaden.


BOSNISCHE FOLKLORE

Er dreigt weer hommeles op de Balkan. Nationalistische Serven, rancuneuze Kroaten en islamitisch Bosnië. Op de voorgevel van de Nationale Bibliotheek in Sarajevo zit een plaquette die vermeldt dat op 26 augustus 1992 Servische soldaten er brand stichtten, waardoor er 2 miljoen boeken, documenten en oude geschriften in vlammen opgingen. En dat we dat nooit moeten vergeten. Een ander bord herinnert ons er aan dat in Srebrenica 8376 mohammedaanse mannen zijn vermoord. Een waarschuwing die moet blijven.

Bosnië zit nog steeds op een zeer kwetsbare plek. Verdoven dus: bijna iedereen rookt nog en goedkoop. De benzine kost er maar € 1,40. Men telefoneert lekker in de auto en de fietsers rijden op de rijksweg. Daar valt het volledig ontbreken van geluidschermen op. En wat denk je van de duizenden mensen die de luchthaven van Sarajevo in hun achtertuin accepteren, net zoals die leerlooierij van schapenhuiden, gewoon in een drieverdiepingen woonhuis in een aardige straat? O ja, Bosnië is echt een andere cultuur. Volgend jaar ga ik er weer heen met een clubje nieuwsgierige, mensen die wat hebben met piramiden gedoe en met mijn Familie Opstellingen en Trancereizen.


OORLOGSOUVENIRS

In de oude bazaar van Sarajevo staat het winkeltje van Tarik Buco (zie Bascarsija Antiques Shop op Facebook) vol met souvenirs uit de Tweede Wereldoorlog: Duitse helmen, Totenkopf-uniformen, swastika-emblemen en onklaar gemaakte wapens. Tarik is trots op Maarschalk Tito die Joegoslavië lang verenigd heeft gehouden tegen de Duitsers. Helaas, sinds Bosnië-Herzegovina kandidaat is voor het lidmaatschap van de EU hebben ze ook het fenomeen chemtrails boven hun steden moeten toelaten. Alles heeft een prijs. Bewustzijnsverruiming moet de fysieke wereld redden. De moderne wereld in Bosnië lijkt beperkt tot een elektrische step die overal tussendoor suist. Spiritueel gedoe is er nauwelijks. Magie? Piramiden? Buitenaardsen? Kom, kom, wat eten we vandaag?

BOSNISCHE PIRAMIDEN

Ergens boven op zo’n Bosnische berg heeft ooit een oeroud heiligdom gestaan met 81 grote stenen ballen, van een ongewoon soort cement gemaakte kogels van zo’n 300-500 kilo. Na een regenorkaan heeft een aardverschuiving hen allemaal in een nabije rivierkloof laten vallen, een willekeurig Jeu de Boules met een wonderbaarlijk uitstraling en hoge Boviswaarden. De grootste Steinkugel ter wereld ligt daar nog steeds te wachten op werkelijke wetenschappers. De vraag is of zijn buitenaardse makers het wel zo goed met de mens bedoelden in die lang vervlogen tijd. Ik denk eigenlijk van niet… Luister naar Aartsbisschop Vigano voor een update!

Overal in het landschap herken je verder de typische piramidehellingen. Die van Visiko zijn het meest bekend omdat pionier Semengac Osmanogich daaronder met honderden bevlogen vrijwilligers een deel van een enorm tunnellabyrint heeft uitgegraven. Zou de Overheid toestaan dat er een toegang tot een van de piramiden zou worden geboord, zou het hele land economisch meteen uit de sores geraken door een verhoogde toestroom van nieuwsgierige toeristen. Helaas, dat wordt doelmatig gesaboteerd. In die Ene Monotheïstische Waarheid passen geen buitenaardsen. Onze gids Ira Nagel ziet gelukkig dat al haar Bosnië-retraites direct worden volgeboekt.


Sprookjes in de Nieuwe Tijd

CHANNELWINKELTJES

Zekere nieuwetijdsgoeroes (de firma G & L) meldden recent dat “Maria Magdalena en Jezus een gigantisch liefdesveld creëren op vele niveaus van de Aarde, waarbij ze worden ze geassisteerd door liefdeslegers van spirituele helers van de Pleiaden en Andromeda.”

“Tja, hoe weet u dat?” Dat denkt de gemiddelde Mongool dan toch?
Dat wordt gechanneld, is het antwoord. Hoe weten wij dat dit channel bonafide is? Omdat het eerder correct gebleken voorspellingen heeft gedaan? O nee. Staat de reputatie van de betrokkenen daarbij als een huis? O nee. In de Coronatijd kwamen de betrokkenen nergens met hun wollige teksten. Verleidt hun claim van Goddelijkheid toch velen? O ja. Cursussen, retraite, spiriwandelingen, helings, boeken. Winkeltje, winkeltje. Zijn er van dit soort heel veel? Ja, ja.

Het gekke is dat alle Geloof ook bergen verzet. En dat mensen in zo’n soort sekte soms flink genezen of helder worden van hun eigen versterkte geloof. Protestant, Hara Krisna, Jehova’s, Osho, Hamas, noem maar op. Dus toch mooi werk? O ja, haast alles is beter dan Huisje, boompje, beestje, shotje, nepnieuws slikken en dogmatisch stemmen. Alles is ook beter dan de kunstmatig intelligente WHO-propaganda van het nieuwe kabinet.

Want als we de ouddirecteur van onze nationale spionagedienst, Dick Schoof, premier maken dan is geen andersdenkende meer veilig. Gauw emigreren naar een buitenlands ecodorp? In de volgende editie zet ik een verslag van mijn bezoek aan het Italiaanse Damanhur.

VRIJHEID?

In 1969 zong Ritchie
Havens op het Amerikaanse Woodstock Festival het legendarische nummer Freedom. Toen leek de jongerencultuur nog vol optimisme! Tja. Komt Vrijheid alleen in cycli van onderdrukking? De vrijheid van de VVD is vooral meer geld naar Oekraïne sturen. Maar!

Alles wat je bang maakt, waar je over twijfelt, dat komt van de duivel. Alles wat je in de buurt van de liefde brengt, komt van God. En de duivel werkt voor God om al die kleingelovigen uit te zuiveren. Want tja, die Ark van Noach? “Aten die dieren elkaar niet op, pap?” vroeg ooit een van mijn kritische kinderen. Tja. Ik weet niet meer wat mijn antwoord was. Maar geloof is een mooi iets.

TAXFREE HANDELEN

Bizar Amerikaans beleid maakt dat het voor ‘s werelds grootste bedrijven gemakkelijk wordt gemaakt om winsten van landen met hoge belastingen naar belastingparadijzen (Nederland, Kaaiman Eilanden, Ierland, Bermuda of Jersey) over te hevelen. Er zijn mondiaal voor de Bühne mooie belastingverdragen afgesproken, zoals het streven naar een wereldwijd minimumtarief voor vennootschapsbelasting van bijvoorbeeld 20 procent. Lachen!

Zolang winstverschuiving nog overal geritseld kan worden, wordt er klaterend gelachen (ook in Nederland). Ook en vooral bij onze eigen rijkste familie, die lui van Oranje. Ruim 47% van het Volk is geheel naïef dol op ons Koningshuis maar helaas, de rest is niet per se Republikein… Maxima is ondertussen kennelijk in dienst van het WEF in haar volle promotie van vaccins en plastic geld… Maar niettemin: bedankt Amerika, voor Michael Jackson. Eeuwig fan!

ZIELIGHEID OP DE MALADIVEN

Subsidies, steunpakketten, het geld moet gewoon op! Ontluisterend voorbeeld: de eilandstaten van de Malediven, die zichzelf zo rap mogelijk gemeld hebben om ‘klimaatreparaties’ te eisen van schuldbewuste burgers in de ontwikkelde wereld. De lokale bevolking heeft ondertussen op industriële schaal koraal gedolven om havens, vliegvelden en vakantieoorden te bouwen. Veel van de diversiteit van het plaatselijke oceanische leven in de oceaan is zo verloren gegaan. Bovendien zijn de eilanden nu minder beschermd tegen stormgolven, die inmiddels rechtstreeks naar de kustlijn kunnen stromen.
In een recent essay stelde een groep wetenschappers en economen dat koraalwinning “heeft geleid tot massale degradatie van ondiepe rifvlaktes, met belangrijke negatieve gevolgen voor de kustbescherming.” Het toerisme heeft ondertussen het inkomen op de Malediven drastisch opgedreven tot het niveau van de eerste wereld. En maar hulp eisen van de rijke Westerse elite. Alles heeft een prijs.

Met subsidies kun je alles maken. Maar kun je het ook verkopen?

Onverkochte Chinese elektrische auto’s

LICHTWERKERS

Een buitenaards bemanningslid, overlevende van de Roswell-crash in 1947, waarschuwde al: “Zogenaamde healers willen jullie overledenen naar het ‘licht’ sturen, maar dat is juist een val. Jullie moeten naar een diepere laag zoeken.”

Die bron doelde misschien op ‘Lichtwerkers’ die mensen naar het ‘Licht’ denken te sturen? Licht zou altijd van een Goddelijke oorsprong zijn? Helaas, er is ook nog Onlicht en Tegenlicht in de aanbieding. Ik mag je heel sterk het boek Oahspe aanraden, te verkrijgen bij Willemijn Bessem in Den Haag (willemijnbessem@hotmail.com). Dit boek is de ultieme channeling van een Amerikaanse tandarts die in 1876 uitgebreid vorige beschavingen en planetaire bezoekingen documenteerde.
Er blijken dus nogal wat versies van Licht te bestaan, vrees ik zelf. Je kunt mensen natuurlijk alleen ergens heen sturen waar je zelf bent geweest, zou je kunnen zeggen. Niet zomaar de weg wijzen zoals de boer/bedelaar die zo’n suffe toerist een willekeurig bos in stuurt. Blind vertrouwen is meestal niet meer te vertrouwen. De reclamewereld al helemaal niet. PLOP! JUMBO!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van een van onze sponsors, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord.

* Nieuwe dans- en werkplek voor echte liefhebbers: de Vereniging CoCreatie Khulana opereert sinds april in de voormalige Haagse Poort, Paviljoensgracht 18. Open voor werkplekken en evenementen.

* Jouw complete visuele online identiteit. Logo, kleuren, typografie, strategie, website en media-uitingenAanzet Creatives: online succes met elk budget.

* Leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Uw platencollectie verkopen? Wakkere platenwinkel Best-Kept-Records. LP’s of singles, bel 06-26591300 (Robert). Alles, pop, rock, jazz, klassiek, hardcore, als het maar in goede staat verkeert.

* Ga je mee: 11 dagen spirituele herfstvakantie in Griekenland. Met familieopstellingen en trancereizen van PdH. Mail Melina! Goedkoop vliegen maar check toch ook eens Patrick Moore, ex president van Greenpeace. over vliegen en de CO2 waanzin,

GENERATIECONFLICTEN & JAAGPADEN

Westerse beschaving? Wat een enorm goed idee! Wendy en Arnold W. (16 en 18) klagen preuts en intolerant steen en been over hun ouders. Op hun beurt zeuren die weer dat die kids slechts leven voor hun telefoon en dat Wendy alleen nadenkt over haar uiterlijk. Die twee eten ongezond, vooral snacks, betaald van wat ze zelf verdienen met hun bijbaantjes. Vader en moeder zien de diabetes al toeslaan straks, maar Arnold zegt spottend dat hij absoluut niet ouder dan 40 wil worden. Wendy rookt maar wil een modelijn opzetten en influencer worden, Arnold had geld van zijn grootouders vastgezet bij Bitvavo en is dat voor een deel kwijtgeraakt drie jaar geleden. Vader vindt dat zijn kinderen niet in de realiteit leven en is bang dat ze aan hartfalen gaan overlijden omdat beide kinderen eigenwijs drie maal gevaccineerd zijn. Moeder leest spirituele bladen en trekt haar haren uit haar hoofd over het cynisme van haar kinderen over alles wat met godsdienst en bewustzijn te maken heeft.
Er bestaat gelukkig een foto uit begin 1900 van schipperskinderen op een jaagpad, het schip van hun ouders voorttrekkend in een harnas. Het meisje zou hun overgrootmoeder zijn. Zouden Wendy en Arnold ooit dankbaar voor hun privileges kunnen worden?

 DILDOMOP

Moeder rijdt vlak achter de vuilniswagen, als er daar binnenin ineens een vuilniszak scheurt. Een enorme dildo vliegt er uit en landt op moeders vooruit. Snel zet ze de ruitenwisser aan en stelt haar zoontje van 8 gerust: “Schatje dat was gewoon een raar insect!” Het jongentje is verbijsterd: “Ik snap niet hoe dat beest de lucht in kon komen met zo’n kanjerpiemel?!”


DRUK LEVEN?

De patiënt wou niet blijven voor de hechtingen. Een pleister was genoeg, zei hij. Hij had dringend thuis planten te verzorgen! Misschien moet je als huisarts dan toch nog even mijn domino orakel raadplegen om de consequenties te overzien?

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.010 lezers, ontvangen door 1754 abonnees via de website en door 3.991 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de