Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 november 2017

By   /   november 15, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 november 2017

 Tijdgeest Megazien
van 15 november 2017
over horoscopen, phishing, Sheela-na-gigs, pedoclubs, spearphishing, Marokko & psilocybine.

GELUK OF PECH IN JE HOROSCOOP?

Bijna een miljoen Nederlanders zijn depressief. Effect van het oeverloos ontmoedigende politieke urinoir? Van de Facebook-kak? Of zijn het de genen? Succes in het leven hangt niet alleen af van wat een mens aan genetische belasting of talenten meekrijgt. Ook neurologische, hormonale en omgevingsfactoren vormen ons brein (en daarmee onze mogelijkheden) verder. Dat klompje kringloop in ieders kop leert Godzijdank vanaf onze geboorte. Zo verandert ook steeds ons hele DNA. Eeneiige tweelingen blijven daardoor nooit exact hetzelfde na hun geboorte. De menselijke geest onderzoekt alle emoties, we delen de ervaringen in als bruikbaar en onbruikbaar bij het overleven en we sturen zo ons gedrag aan.

Als je opgevoed wordt door agressieve, stompzinnige gekken, dan passen helaas ook je hersenen zich in onaangename zin aan. Ze worden kleiner, de amygdala(het deel dat o.m. sterk agressief overleven aanstuurt op basis van angsten) wordt echter groter. Je gaat nogal primitief handelen: eerst slaan, dan proberen of je er seks meer kunt hebben, dan kijken of je het op kunt eten. Daar verhelpt een redelijk aardige horoscoop niet veel aan. Toch ontwikkelt zich met het klimmen der jaren toch nog wel eens verbetering (ouder en inderdaad wijzer worden).

 Foto: Astrid Vos

KINDERPIJN

Ik zag, als astroloog, ooit bij een ongelukkige cliënte vier fraaie planeten in het tiende Huis (een aanwijzing voor groot maatschappelijk succes). Dat kwam er echter aanvankelijk helemaal niet van vanwege een vreselijk ondermijnende Maan Pluto oppositie. Zo’n stand wijst meestal op een dominante, manipulatieve moeder, die haar kind permanent vernederde en onzeker maakte. Later werd ook aan de dochter vaak emotionele chantage verweten, allemaal geïmiteerd gedrag van haar eigen moeder. Die kinderpijn bepaalde zo tot op middelbare leeftijd haar bijstandsuitkering. Daarna ging het plots beter, toen de transitoire planeet Jupiter dat tiende huis in kwam (even wat jargon voor de astrologen onder ons… ). Is succes nu wel of niet te voorspellen? Nee, nooit helemaal.

Misschien is het zo dat Inzicht, Karma en Eigen Vrije Wil samen bepalen of je de start van je maatschappelijke leven laat inrichten op basis van je talenten of juist van je handicaps. Maar er zou ook sprake kunnen zijn van de twee wonderlijke toeval-elementen Geluk & Pech…
Moed of onmacht kan ik duidelijk lezen in een horoscoop en toch hangt soms alles af van hulp van een ander. Dan ineens durf je je het uit te schreeuwen: ME TOO!


De Godin Durga (de schoonheid van pure woede!)

FORTUINLIJKE HALBE ZEILSTRA?

Al tweeduizend jaar geleden beschreef de Griekse astroloog Ptolemeus,(werkzaam in het Egyptische Alexandrië) dat hele gebieden op aarde onder de ‘heerschappij’ staan van twaalf Zodiaktekens. Lees het formidabele boek van Johan Ligteigen. Op de juiste plek geboren worden, op het juiste moment, dat is dus de kunst. En vooruit, het bestaat: een fortuinlijke geboorte (genen, rijke familie, veel harmonieuze aspecten in de horoscoop) die door een zorgzame omgeving (ouderliefde, scholing en hobby’s) wordt ondersteund, en die niet wordt ontkracht door te vroege vaccinaties, smerig eten, verkeerde medicijnen of een overdosis elektrosmog. Het komt voor. Toch vallen ook hier alcohol- en dopeslachtoffers. Het kan toch, heel eventueel, een eerlijke en succesvolle Minister in het onvolprezen Politieke Midden opleveren.

Tenminste? De ‘aardige’ horoscoop van VVD-er Halbe Zeilstra als voorbeeld (21 januari 1961, geboren in het Friese Oosterwolde), echter met Jupiter en Uranus op zijn Zuidelijke Maansknoop staat garant voor onvoorspelbare, grillige Buitenland-besluiten. We gaan het zien…

FEMINISME IN IERLAND: SHEELA-NA-GIG

De Middeleeuwen waren zo benepen nog niet in het zogenaamd achtergebleven Ierland. Het matriarchale besef was nog overal fris als een hoentje en vruchtbaarheid was het toverwoord. In duizenden muren werd een afbeelding van een wijdbeens zittende naakte vrouw uitgehakt, een zogenaamde Sheela-na-gig, om de bewoners van gezond nageslacht te verzekeren. Naderhand trokken er duistere jaren van mannelijke schijnheilige kortzichtheid over Europa en is veel van dat moois verdonkeremaand. Gelukkig heeft Ierland wat vrouwelijke wijsheid terug gevonden en kun je op internet een route uitstippelen langs veel van die monumentjes.


Haar Ware Gezicht

GEKWELDE KINDEREN

Direct ook even aandacht voor beruchte schaduwkanten. Over datzelfde vredige, vrouwelijke Ierland heeft in modernere tijden de Katholieke Kerk een macabere schaduw geworpen. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar duizenden verdwenen kinderen in zogenaamde scholen voor de allerarmsten, bastaardkinderen, vondelingen en andere kwetsbare wezens.
Meer akeligs. Een gepensioneerde voormalige FBI-chef van Los Angeles, Ted Gunderson, liet in een interview weten dat kinderprostitutie, kindermisbruik, kinderslavernij en kinderoffers nog veelvuldig voorkomen in Amerika. Er is net een ondergronds darknet opgerold, The Playpen-club en er werden honderden pedofiele leden opgepakt, 870 in Amerika en 363 in Europa (veel in Engeland). Daar hebben lokale media nauwelijks over bericht. Vreemd.

Toch gaan we de goede kant op: vroeger konden al deze schandalen doelmatig toegedekt worden. Nu komen ze genadeloos in de openbaarheid: de pedo’s, de porno en de poen (The Paradise Papers!). Me Too is een prachtig aanvullend proces. Laat maar komen, die noodkreten. En let op! Straks komen ook de Gereformeerde en de moslimmeisjes nog met HUN verhalen!


Dominante moeder gehad?

VOLGZAME SCHATJES (SPEAR PHISHERS)

Ze willen je ZO graag als vriend en ze hebben zo’n sexy profiel. Maar let op, quasi sexy spear phishers gaan je vriendenkring kopiëren en je belangstellingen registreren om je naderhand te kunnen verleiden met een fout (malware) chat- of mailaanbod. Of met geile Messenger-tips en criminele koopjes. De slachtoffers zijn vooral gewone Dombo’s, koopverslaafden, junks, gokverslaafden, gameverslaafden, seksverslaafden en Facebookverslaafden, die gezellig willen praten over de perfecte kaasschotel en het leukste adres voor vette dope.

Even een uitzondering: sommige phishers willen je ook lid maken van een politieke partij. Dan ben je meteen een bizarre uitzondering, want slechts 2,5% van de bevolking is lid. Maar daar komen wel de baantjesjagers vandaan.

 TEAMWORKMOP

Over gaatjes gesproken. Twee gemeentearbeiders zijn hard aan het werk. De ene graaft een gat en een geultje en de ander gooit die daarna dicht. Een voorbijganger snapt de procedure niet helemaal en vraagt om uitleg. “Ja,” zegt de jongste man. “Normaal zitten wij in een team van drie man. Maar vanmorgen heeft de man die dan normaal de boompjes plant, zich ziek gemeld.” De voorbijganger vat het nog niet helemaal: “Heeft uw werk dan nog zin?” De oudste werkman schudt zijn hoofd: “Nee. Maar we moesten eigenlijk tegen mensen als u zeggen dat we draadloze verbindingen aan het aanleggen zijn.”

De paradox van tijd & eeuwigheid

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Familie Opstellingen (Kijken Naar Je Blinde Vlek) met Peter den Haring: 12 december Namaste Café, Prins Hendrikplein 18 in Den Haag, 18 december om 19.30 uur Hoek van Holland, Prins Willemstraat 259. Aanvang steeds om (19.30 uur),  kosten ook € 22,50. Een bijzondere demonstratie? Hier dan!

* Gezondheidsretreat!, All-in Retreat in de bossen bij Nijmegen! Een midweek detoxen d.m.v. biologische smoothies & juices en natuurgeneeskundige therapieën! Data: 26-30 mrt & 28 mei-1 jun. Meer op Facebook.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Genezen en verjongen met de methoden van Jezus: Jezus Celwerkseminar in Kinrooi (België). Persoonlijke sessie met Elias, medium voor Christus Healing en Transformatielicht, in Kinrooi of in Zutphen.

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangen Water® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website of bel 06-47786102.

* Najaarsactie! Kennismaken met supermassages in Zoetermeer, Praktijk Consciouslife, Giovanca Hooi. € 45 per uur 3, 6 of 9 rittenkaart € 40 per keer. Ook zwangerschapsmassages en coaching.

BLAUWWORDEND KAALKOPJE: PSILOCYBINE

Over psilocybine wordt gezegd dat het middel bij ernstige depressies van sommige mensen kan werken als een elektronische reset van de hersenen, vergelijkbaar met de effecten van elektroconvulsieve therapie. Dat schrijven Engelse onderzoekers van de afdeling Brain Sciences bij Imperial College London in het tijdschrift Scientific Reports. Nederlandse psychonauten kweken binnen en buiten dit houtetende paddenstoeltje, dat het magische spul bevat. In november en december valt er dan te oogsten. Gedroogd zijn ze nog lang te benutten. Leve het Kunstmatige Optimisme! Fake It Till You Make It!

INSIDE MAROKKO

Het Marokkaanse voetbalelftal met zes Nederlands-Marokkaanse spelers gaat voor het wereldkampioenschap. Hoera! Dat is een beter feest dan de verjaardag van Koning Hassan. Voetbal gaat daar ver terug. Minstens 300.000 jaar geleden leefden er al mensachtigen in Marokko in een veel nattere en dus vruchtbaarder omgeving dan dat deel van Afrika nu is. Die soort is uitgestorven (ze hadden toen ook een soort Wilders rondlopen), net als de Neanderthalers en de Denisova-mensen.

Terwijl ik mijn dagelijkse onbenullige problemen beschouw, ben ik elke dag blij dat ik niet in Marokko woon. Alles kan altijd nog erger. Want als je iets wil begrijpen van de tegenstellingen daar tussen stadse flikkers en geitenneukers, tussen geldgraaiers en arme boeren, klik dan hier.

De opstanden van de bewoners van het Marokkaanse Rifgebergte werden sterk meegevoeld in Nederland. De lieve Marokkaanse eigenaar van een avondwinkel zei me in die tijd: “Ik ben Berber van geboorte en daar lang geleden opgevoed in een cultuur van stelen en bestolen worden. Altijd armoede, altijd tekort komen, het was gekoppeld aan een besef dat corrupte ambtenaren en directeuren van grote bedrijven ons uitmolken. Dat is daar nog steeds zo. Ik heb hier wel moeite om een goede moslim te zijn maar ik ben in Nederland zeker een beter mens geworden. Mijn kinderen studeren allemaal, ik heb een eerlijker boterham kunnen verdienen. Het is heel vreemd en pijnlijk om kinderen zelfs van de derde generatie gastarbeiders terug te zien vallen in obsessief stelen en roven, zoals dat vroeger voor ons een overlevingszaak was. Ik bid voor hen. Zij laten mij zien hoe ik heel vroeger was.”

  De magische stelende raaf

GEBEDSOPROEPEN VANUIT DE MOSKEE?

Ondertussen. Is het een gezellig, outlandish pittoresk dingetje, zo’n gezongen gebedsoproep in Amsterdam? Nou nee, want het doet me denken aan het martelen van de Koerden in Turkije, aan het afslachten van de Armenen, aan het schofferen van vrouwen in Saoedi-Arabië, aan het stenigen van lesbische vrouwen in Jemen en aan het onthoofden van alle andersdenkenden door IS-jihadisten. Goddank komt er ook beeldschone muziek uit de Arabische (Turkse) wereld: Dhafer Youssef.

TRANS OF GEEN TRANS?

Goed, die Boy organiseerde vroeger hondengevechten. En hij had ooit een kinderweeshuis opgezet in Cambodja, waar oudere mannen kinderen konden ‘helpen’. Boy had ook jaren een mooie camper staan, ergens aan de Costa del Sol, waar zijn vriendin bejaarde toeristen ‘hielp’ met vergelijkbare problemen. En hij had enorm veel tatoeages, maar dat was om te bewijzen dat hij een hoge pijndrempel had. Het was kicken toen wij met die twee fotomodellen in zijn speedboat bij Sicilië langs die brakke negerpontjes uit Libië scheurden. O God, wat kon die Boy sakkeren als hij het wachtwoord voor zijn wachtwoorden-app vergeten was! Maar als hij veel geblowd had (mooie plantage op zijn zolder trouwens), dan kon je verschrikkelijk met hem lachen. Spiritueel, nee. Nou en? Boy heeft al snel na zijn geboorte van binnen uit het licht uit gedaan. MAAR EVEN HO! Nu gaat hij ineens transgenderen. Gatver. Ik ga niet met een getatoeëerd wijf naar Pegida-demonstraties. Echt niet! Ik ben wel een vent, ja?


‘Walgelijk, dat getong. Ga toch likken, man!’

ONGEIN & ONZIN

Ja, zo hebben wij allemáál problemen! Wie zich bijvoorbeeld verwondert over de vreemde obsessie van tenniskijkers (links rechts, links rechts), moet maar eens even terug in de tijd. In 1815 werd George Wilson, belastinginner uit NewCastle, kampioen uithoudingsvermogen. Eerst liep de man de 90 mijl in 24 uur, toen pakte hij het record 1000 mijl snelwandelen. Even nuanceren: in een cirkelbaan drie weken lang. Er kwamen duizenden mensen kijken naar een rondjes lopende kerel. Gekheid is van alle tijden.

MIKMOP

De vitale bejaarde schept op over zijn seksleven. Zijn echtgenote van 90 relativeert: “Rob rukt vooral veel op de plee.” Ze moppert ook: “Je moet beter mikken” en wijst op het bordje op hun WC-deur (zie hierboven): “Dat hangt er niet voor niks, Rob!”

JE HEBT VRIENDINNEN MET EEN HOOFDDOEKJE? MAAR JE BEGRIJPT HEN NIET?

Raadpleeg dan toch eens het domino orakel! En steun ons, word donateur van onze sponsor! Het bonuscadeau wacht op je! De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 1 december 2018

Read More →