Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 november 2017

By   /   november 3, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 november 2017

De editie van 1 november 2017 gaat over eenzaamheid, chronisch zieke kids, weerwapens, vocabulaires, online smoking & Me Not!

Hoe dichtbij elkaar liggen lachen en huilen!

GEZELLIG EN/OF EENZAAM?

Honderden liedjes klagen er over. Fucking lonely! So Lonely! Over een schrijnend gemis van vrienden, van innigheid, van aanraking, ai, ai, ai. Je slaapt niet of slecht, je piekert, je verveelt je gek, je kastijdt jezelf omdat je zo’n egocentrische, bange muts met een minderwaardigheidscomplex blijft. Er is elk jaar zelfs een WEEK van de Eenzaamheid! Sommige lui met veel Steenbok in hun horoscoop vinden al dat alleen zijn echter heerlijk, ook de workoholics onder ons zitten opgewekt uren achter hun computer. Niks dansen, niks sporten, niks wandelen, weg met al die seks. Sociale isolatie hakt er bij iedereen in, maar als je kost wat kost ergens wilt bij horen vanwege de gezelligheid, dan betaal je daar ook een prijs voor. Die van je onafhankelijkheid bijvoorbeeld of je eigen authentieke mening of morele opvattingen. Veel begint bij toch eens op uitnodigingen ingaan, op de koffie bij de buren, op iemands kat passen, kleine sociale dingen. Updaten met oude vrienden via Facebook doet soms wonderen. Een willekeurig zomerfestival kan je leven veranderen. Mijn tip: het Olala-theaterfestival van 18-21 mei op Landgoed Algoed in Enschede. En daarna het KUNA-festival in Dwingeloo van 26-29 juli 2018.

LEREN ECHTE AANDACHT VRAGEN?

Sommige mensen ervaren een vreselijke depressie of zogenaamde schizofrenie omdat ze eigenlijk door een spirituele beproeving gaan. Zie de film Crazy Wise (tijdelijk gratis met het tijdelijke paswoord CW600). Anderen houden zich zelf ongelukkig doodstil en ongemotiveerd vanwege onverwerkte kinderpijnen. Alles draait om zelfacceptatie, ook van je gekheid en je eenzaamheid. Demonstreren tegen iets is dus ook een enorme sprong voorwaarts. Sloof je ergens voor uit, maar wees voorzichtig met het gooien van een mislukkende brandbom op een metrostation, want je krijgt ook maanden overdreven aandacht. Oefeningetjes doen op internet helpt de meeste eenzame mensen niet, goeie, inzicht gevende therapie wel. Je structureel klote en eenzaam voelen kan net als elke andere emotie, gedisciplineerd worden. Ergens in/uit je chaos moet je weer een focus halen. Als je durft en als je het proces erachter snapt. Als je werkelijk volwassen wilt worden. Vanaf januari staan er tijdenlang vier, vijf planeten in Steenbok, het ideale moment voor Isoleren maar tegelijk een waanzinnige kans om ‘Ergens’ verantwoordelijkheid voor te nemen. Iets samen doen, lekker samenscholen of samenleving hebben. Hup, eens spontaan bij iemand thuis al je kleren uit doen en je hebt zo een goed gesprek.

 Dante’s hel (L’Inferno)

CHRONISCH ZIEKE KINDEREN

Iedereen krijgt ondertussen wat-ie verdient. Bange, suffe ouders hebben hun baby’s en masse laten vaccineren tegen van alles en nog wat. In schurkenstaat Amerika heeft dat tot dramatische cijfers geleid met betrekking tot ‘nieuwe’ ziekten. Voor je zesde 50 doses van 14 vaccins krijgen en voor je achttiende jaar 69 doses van 16 vaccins? Wiens immuunsysteem kan dat allemaal aan? Bezorgde ouders kunnen zo maar uit de ouderlijke macht gezet worden bij een vaccinatieweigering. Vergeleken met hun ouders hebben kinderen van nu vier keer meer chronische ziektes. Terwijl hun grootouders nooit een pil slikten in hun kindertijd, krijgt meer dan een miljoen Amerikaanse kinderen onder de vijf jaar psychofarmaca en meer dan 8,3 miljoen kinderen tussen 5 en 17 jaar. Sowieso krijgt een op de vier kinderen ergens medicijnen voor voorgeschreven. Voor allergieën, astma, angsten, last van concentratie- en leerstoornissen, autistisch of juist hyperactief gedrag. Allerlei ziekten kwamen vroeger nauwelijks voor, maar nu stijgt met name het aantal immuunziekten enorm, evenals diabetes en het syndroom van Tourette. Ondertussen schrijven de reguliere media over anti-vaxxers als over complotgekkies alsof De Medische Wetenschap heilig is. Alsof de doctoren nog steeds de Onbezoedelde Grootheden van 100 jaar geleden zijn. Big Pharma organiseert tegelijkertijd twee dingen: 1) de aanpak van de overbevolking en 2) het maximaal verdienen aan de ziekteprocessen onderweg. Lees meer hier.

BANG. PANG. YIN YANG

Beginnen aan leven is een dapper ding. Je bent net gereïncarneerd en dan is er al een zusje dat ongewone, enge plannen met je heeft. Zodra je kan praten, word je verder bang gemaakt. Je ouders piekeren over de bestrijding van dreigende rampen, over de stijgende zeespiegel, over verontreiniging van aarde en lucht. God, de toekomst van de mensheid staat op het spel! Als je eindelijk naar school kunt, word je CITO-vaardigheid als norm voor je kennis/bestaansrecht geïndexeerd. Op de middelbare school ga je Google uitproberen. Je snapt dat het Klimaatakkoord van Parijs een fakepraatje is, gebaseerd op industrieën die weer verdienen kunnen aan de vermindering van de CO2 uitstoot. We leven niet in een democratie maar in een lobbycratie. Het bedrijfsleven regeert ons, niet de politiek. Je hoort vertellen dat de Italiaanse maffia via de Europese ECB in een paar jaar 2100 MILJARD naar vooral het Zuid-Europese bedrijfsleven wegsluisde en dat waren belastingcenten van jouw ouders. En die lijken ook maar Alles te slikken. Eng!

VEILIGHEIDSMAATREGELEN!!!

Ach, kind! Je begrijpt al gauw dat de ‘oorlog’ tegen drugs, terrorisme, IS, Korea en Iran een uitgekiend commercieel model is dat vooral de kleinburgers bang maakt. Er moeten Strenge Veiligheidsmaatregelen getroffen worden, de grenzen moeten dicht en we moeten nog meer en nog dommere wapens kopen die onze valse nationalistische identiteit kunnen oppijpen. De mediaoorlog lijkt vooral Islamofobie, Joden-, homo- en vrouwenhaat te betreffen, maar is in feite door de grootverdieners gericht tegen de vrijdenkers, tegen de individualistische slimbo’s van deze wereld, tegen geestverruimende drugsgebruikers, tegen opstandige ex-slaven, tegen ex-communisten en tegen de privacy. En tegen de insecten…. Als je eenmaal oud genoeg bent, kun je het artikel van Ad Broere lezen over de geheime internationale macht van de BIS-bank. Dan weet je weer alles. Nog enger! Grappig genoeg wordt de groep bewuste, kritische medemensen steeds groter. Omdat ze niet vaak in de media geïnterviewd worden, lijken ze er nauwelijks te zijn. Alles in onze wereld is gelukkig in permanente beweging, van yin naar yang en weer terug. GEIN! HET LOOPT GOED AF!
Eh? Ja? Of zitten we toch gewoon in een collectief computerspelletje van een zooitje ondeugende buitenaardsen? Dag Mario Draghi!

VS TEST WEERWAPEN OP EIGEN VOLK

Ongeruste wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar bizarre bosbranden in Californië. Voorafgaande aan een ontvlamming van een bepaald bosgebied werd er namelijk op diverse plaatsen eerst een totale kortsluiting van elektrische systemen waargenomen. Dat wijst mogelijk op het gebruik van een wapensysteem dat met hoge voltages werkt. Sinds wanneer verdwijnen hele stenen huizen in een bosbrand?! Op Wanttoknow staat een zorgwekkend uitgebreid artikel. De staat Californië is al langere tijd bezig om te onderzoeken of men onafhankelijk kan worden van de rest van de Verenigde Staten, omdat men een totaal andere (intelligentere) koers wil varen dan de Trump-doctrine. Sommige waarnemers vermoeden nu een strafexpeditie waarmee tegelijk een onverdacht nieuw aanvalswapen kan worden getest. Straks is Noord-Korea natuurlijk aan de beurt. In de fik die communisten!

 De Amerikaanse beschaving!

GLASTUINBOUW & ONLINE SMOKING

Nederland is door onze glastuinbouw en geoptimaliseerde veeteelt de op één na grootste exporteur van voedsel ter wereld, na de VS, dat 270x meer landoppervlak heeft. Maar de digitale industrie is de snelst groeiende bedrijfstak in Nederland met een omzetgroei van 16%. De filmbusiness wordt meer en meer een reclame-uiting voor sigarettenmarketing met als toppunt Atomic Blonde, waarin 21 keer een sigaret wordt opgestoken.   Het AD is (Goddank?) groter geworden dan de Telegraaf maar de hele papieren kranten- en tijdschriftenbusiness krimpt. Dat is goed nieuws voor onliners als Tijdgeest Magazine. Ik zal helaas uitzichtloos moeten blijven concurreren met bladen als Libelle, Linda, Margriet, JAN, Santé, Kampioen en Donald Duck. Die blijken immers een vaste greep op hun marktaandeel te hebben. Ik ga niettemin het gevecht om kijkertjes aan met de Donald Duck, want tegenwoordig plaats ik regelmatig een van mijn eigen stripjes. Lachen!

 Niets is onmogelijk!

BAARMOEDER

Ondanks dat ik al erg lang geen baarmoeder heb (Cursus Mindfulness gehad: oordeelloos gewaarzijn!), besloot ik mij toch te laten inenten tegen baarmoederhalskanker omdat dat betaald wordt door mijn zorgverzekering en ik mijn eigen risico toch al had opgemaakt bij een DNA-onderzoek naar het gen dat borstkanker had kunnen veroorzaken bij mijn vrouwelijke nageslacht. En? Ik ben te oud, zeiden ze! Daar baal ik goed van. Gadver, de werkingsduur van het Gardasil 9 HPV-vaccin beschermt bovendien maar zes jaar! Gelukkig kost het slechts € 280! Ik eis bescherming. Ik wil absoluut alle mogelijke shots waar ik voor verzekerd ben! Weg met die Stichting Vaccinvrij.

VOCABULAIRES

De bibliotheken in sommige plaatsen schaffen zelfs de contributie af om mensen maar aan dieper papieronderzoek te krijgen. Iedereen leest maar ordinair op telefoons, E-readers en Ipods en Pads. Is onze cultuur daarmee nu echt opgeschoten? Vroeger kwam in afgelegen streken gelukkig de busbibliotheek langs. Als je mazzel had. Talloze kinderen leren niet eens meer behoorlijk schrijven en lezen op de basisschool. Hun vocabulaire (wat is DAT in Godsnaam, eh ja), hun woordenschat is marginaal.


Superieure woordgrappen in deze film!

WOORDGEBRUIK

Jammer, ze hebben er recht op maar deze donateurs zonder adresopgave moeten extra moeite doen voor hun bonus: De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks: Cecilia Meyer; G. Verwey; G.P. van den Beukel; P. van der Linde; B.M. Udink en Jacob Meyer.
Mijn heerlijke nieuwste boekje wordt ondertussen met gegronde reden gratis verstuurd naar iedereen die voor het eind van het jaar € 25 doneert bij mijn sponsor, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn en dus zijn/haar adres vermeldt. Het boek staat namelijk met opzet vol met onorthodox, soms ouderwets, vergeten woordgebruik. Denk aan vernuft, jolijt, spatsies, desalniettemin en geëxalteerd. Bij teveel mensen vormen die begrippen helaas blinde vlekken in hun geest. Blotekontenkoppen heet dat.

 Brother Asshead Shitface

 PECHTOLD

Bovenstaande foto wordt overigens METEEN van Facebook verwijderd als je hem plaatst als komische illustratie. Als je dat vaker doet, wordt je hele account verwijderd. Plaatjes over IS-onthoofdingen, MH17 lichamen en dooie kindertjes mogen wel. Mark Rutte wegzetten als een “als ruggengraatloze nul met een defect moreel kompas” mag ook. Grappen zoals in dit Megazien kunnen echter niet altijd. Dit mag wel:

Het toppunt van engheid: denken dat je in ondiep zeewater op een enorme kwal trapt. En dat blijkt dan Pechtold, die snorkelt.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

Familie Opstellingen met Peter den Haring in Den Haag. Kijken naar je Blinde Vlek. Kom naar de laatste avond 7 november in Wajid OMC, € 35. Reserveer via [email protected]

* www.nickysplace.nl: spirituele beurzen in Haarlem en Oudkarspel. Open Circle Mediumschap oefenavonden, consulten mediumschap en inzicht op je levenspad.

* Nieuw spiritueel centrum in Hoek van Holland. Studio 259 aan de Prins Hendrikstraat biedt workshops en creatieve cursussen. Peter den Haring presenteert er Trancereizen op 6 november.

* Genezen en verjongen met de methoden van Jezus: Jezus Celwerkseminar in Kinrooi (België). Persoonlijke sessie met Elias, medium voor Christus Healing en Transformatielicht, in Kinrooi of in Zutphen.

* Gezondheidsretreat!, All-in Retreat in de bossen bij Nijmegen! Een midweek detoxen d.m.v. biologische smoothies & juices en natuurgeneeskundige therapieën! Data: 13-18 nov, 26-30 mrt & 28 mei-1 jun. Meer op Facebook.

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangen Water® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website of bel 06-47786102.

* Wij geloven dat de oudste geneeskunde (essentiële oliën uit kruiden) de gezondste oplossing is voor vitaal zijn. Join us: www.essentieleolie.nl en krijg jouw eigen webshop!

* Meridiaan-kleurentherapie bewezen effectief in klinische studie. Kijk op de website van de Christel Heidemann Academie.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

Magische Bali reis ontdek en ontwikkel je innerlijke kracht tijdens een all inclusive 7 daagse InnerPower training. Gaan wanneer jij wilt of vertrek 21 oktober op groepsreis, ook in 2018.

* Lees de kritische boeken en blogs (hier) van Rients Hofstra over de pluchen revolutie: Romke D’13, Revolutie: Wat Als..?, Roerig Evenwicht & Recht Rust Regelmatig.

ME NOT!

“Beste Mark,

Weet je nog dat ik spiernaakt voor je stond in dat vakantiehuisje? En dat mijn zus orale seks aan je aanbood voor je verjaardag? En wat mijn moeder niet gedaan heeft om je over te halen tot het uitoefenen van gezonde mannelijke hobby’s! Maar jij moest zo nodig maagd blijven! Was dan ook meteen monnik geworden. Had ons eerlijk behandeld en ons onze illusies ontnomen. Ik ben van plan om een kopie van deze brief anoniem aan Nieuwe Revu te sturen. Lul! Je niet meer bewonderende Monique”

  HIERNAMAALSMOP

Pim leest van de Volkskrant meestal maar weinig maar toch valt zijn oog toevallig op de overlijdensadvertenties. Hij schrikt enorm en belt direct zijn vriend Wim: ‘O God, Wim, heb je gelezen dat mijn overlijdensadvertentie in de Volkskrant staat?” Wim zucht diep en antwoordt dan ongelukkig: ‘O ja, man! Waar bel je in Godsnaam vandaan nu?”

JIJ KRIJGT ALTIJD CADEAUTJES DIE DE GEVER EERST ZELF GEHAD HEEFT?

Raadpleeg toch eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur. Haal daarmee meteen je gratis heksenboek in huis!

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien editie 15 september 2018

Read More →