Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 1 januari 2017

By   /   januari 1, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 1 januari 2017

 Over indijking, The Age of Aquarius, urine, familie, ont-ikken, Übermenschen & controle-obsessies. 

ALLES WORDT BETER

De Nederlanden rond het jaar 1100 lieten een losse verzameling van kerkelijke en wereldlijke rijkjes zien: van hertogen, graven, baronnen, bisdommen en stadsstaten. Qua verbindingen, samenvoegen en eenheid is er in bijna 1000 jaar echt heel veel verbeterd. Vooral de laatste 100 jaar zijn we enorm opgeschoten: riolering, waterzuivering, antibiotica, slimmere landbouw, belastingheffing, de wereldhandel, de bijna verdubbelde levensverwachting.
In die 12e eeuw zien we ook enorm veel water op de kaart. Die indijking van al dat land uit zee is een ongelofelijke prestatie. Veel van Nederland is UIT het water gekomen. Nu ons nationale spirituele bewustzijn nog. Of moeten we daarvoor maar liever naar Hawaii?


Moana uit de film Vaiana

 OUD & NIEUW MOP

Overgrootvader had het zijn zonen en kleinkinderen allemaal uitgelegd. Hij had het ook weer van zijn vader: “Je wordt heel oud als je elke ochtend een beetje vuurwerkkruit op je Brintapap strooit.” Sommigen vonden het onzin, anderen niet. Overgrootvader liet bij zijn dood op 97jarige leeftijd, zes kinderen na, veertien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. En een enorm gat in het dak van het crematorium.

 Nutteloze pijl: we gaan nergens heen…

THE AGE OF AQUARIUS?

Een groot gevoel van hoop trok door de beschaafde wereld toen in 1989 de Berlijnse Muur werd afgebroken. Dezelfde energie die de Muur bouwde, heeft opnieuw zo’n kunstwerk in Israël neergezet. Duistere illusieprofeten, geen idee van karma en noodlot. Och, och, kan er wereldwijd toch nog iets goed komen?

Velen willen het begin van het Aquarius-tijdperk koppelen aan de mate van spiritueel bewustzijn op aarde. Dat geeft houvast. Maar misschien beweegt er toevallig gewoon ergens vandaan (vanuit het centrum van de Melkweg?) een energetische kosmische golf naar ons toe waar sommige geluksvogels onder ons toevallig meer voor openstaan dan anderen. Men leze beslist Susan Rennison’s prikkelende boek: Afstemmen op de Kosmos. Haast nog spannender zijn de bevindingen van Dr. Bruce Lipton in Spontane Evolutie over de spontane mutaties onder samenwerkende bacteriestammen.

Gewaarwording, met andere woorden: alert leven is een fenomeen dat zich geografisch ongelijk manifesteert. De Aboriginals demonstreren al duizenden jaren een totaal telepathisch-cultureel besef. In de Tibetaans-Boeddhistische cultuur is een omvangrijke spirituele databank aangelegd (bewaard in afgeschermde kloosters) met informatie over de meest uiteenlopende siddhi’s (magische vermogens zoals zweven, door muren lopen en elders je lichaam materialiseren). In de antieke Chinese beschaving bestond er vanuit Taoïsme en Confucianisme, gekoppeld aan een diep inzicht in de menselijke fysiek (acupressuur enzovoorts), een langdurige, relativerend-spirituele kwaliteit. De Boeddhisten maakten er geïnspireerd Zen van. In India is er eeuwenlang een seksueel-Tantrische gelijkheid tussen de seksen geweest waar, spiritueel gezien, bijna geen andere culturen ooit bij in de buurt zijn geweest. Helaas, de teloorgang is ook in India symptomatisch. De paleizen staan leeg en de vrouwen worden immens onderdrukt.

 Vervoer in India

Foto: www.facebook.com/e.luciedegroot

ONT-IKKEN

Hoewel we dus maatschappelijk en technisch veel verbeteringen zien, wordt aan de andere kant van het bewustzijnsspectrum hard gewerkt aan de controle over de mensheid. Wonderlijke wezens proberen die te vervreemden van zijn wortels, van zijn familie en van zijn eigen ethiek en van zijn buitengewone innerlijk Weten. Dat is een complex gebeuren, want waar ligt onze wezenlijke afkomst eigenlijk?

In het scheppingsverhaal van Genesis wordt De Mens aanvankelijk tegelijkertijd als man en vrouw geschapen. Gelijkwaardig, bedoeld om in de dualiteit verbinding te maken en de liefde te zoeken. Kerkelijke demonen hebben later helaas de volgende scene, een uiterst essentieel stukje, uit de Bijbel weggelaten. Hee, ineens komen we daar zonder overgang namelijk een eenzame, ontevreden Adam tegen, die zichzelf op een buitenaardse basis, de Hof van Eden, door een vaardige ‘God’ laat klonen in de vorm van een vrouwelijke tegenpool, Eva. Adam heeft namelijk net zijn vorige, erg ongehoorzame gezellin, Lilith, verstoten, lekker makkelijk. Voortaan zal Lilith Al Het Slechte belichamen en Eva wordt onze Lieve Oermoeder, de tegenwoordige Maria. De m/v oerheiligheid is bijna overal tot schijnheilige mannelijkheid gecorrumpeerd. Hun bange vrouwvijandigheid is ooit binnengeslopen in de Oosterse, Aziatische godsdiensten en heeft vandaar een weg naar de drie monotheïstische religies gevonden. Gelukkig hebben wat spirituele reizigers ook in Azië de noodzaak van het intomen van de belangrijkheid van ons ego kunnen leren.

En wat was de Boodschap van al die integere zoekers?
Alstublieft: dames en heren, onze biocomputer in ons brein is onze dienaar om doelmatig te kunnen overleven maar deze Geest, deze Mind, mag niet de controle gaan voeren. Die hoort bij je Ziel, je Soul, te liggen. Ont-ikken dus in de positieve zin. En dat is hard werken!


IK in de Supermarkt

MONDIALE GROEISPRONG

Fijn toch dat wij in West-Europa en langs de Amerikaanse Westkust sinds een jaar of vijftig (sinds de culturele schokgolf van 1968 en later) dus kunnen pochen op wat interessante (therapeutisch en meditatief aangestuurde) groei. Gelet op de sufheid en middeleeuwse angsten om ons heen kunnen wij ons echter beslist nog niet voorstaan op ons grote aandeel in een collectieve spirituele groeisprong. In de top van de piramide is er vast wat beweging maar in het volle vlak daaronder tieren Wilders, Trump, Rutte, Poetin, Cabalisten en onze ayatollahs welig.

Ik neig de conclusie van de pionierende schrijvers Robert Bauval en Audry Gilbert te omarmen die spreken over verbetering op het terrein van collectieve bewustwording rond 2070, maar ik vermoed dat zoiets pas komt na een diepe crisis. Een ingrijpende klimaatverstoring, misschien een oorlog tussen Amerika en China. En ja, dan praat ik nog maar niet over de landing van een buitenaards voertuig op het Haagse Malieveld. Bestel vooral op www.bol.com mijn boek Gerard Zoekt Het Hogerop!


Urine is de nieuwe whiskey!

URINE

Laat ons vandaag dus optimistisch toasten op die Mondiale Groeisprong, los van het wereldwijde Sinterklaas-motto: ‘Wie zoet is, krijgt lekkers (suikerhoudend), wie stout is de Mobiele Eenheid.’ En echt, zoute urine drinken is gezonder dan je denkt. Heilwensen, voorlopig voor het nieuwe jaar!

Kubera, Hindoeistische god van Weelde & Voorspoed

BONUS VOOR DONATEURS

Voor 2017 is het jaarlijkse donateurschap bij onze sponsor, de Stichting Olivijn, € 25 geworden. Wie zijn/haar adres vermeldt, krijgt vanaf eind januari een waanzinnig leuk geschenk thuis gestuurd. Jaja, mijn nieuwste boek: DE ZEVEN KWALITEITEN VAN EEN ECHTE HEKS met de Tien geboden voor Zelfliefde er in uitgewerkt! Lezen en dan gauw weggeven als ideaal verjaardagscadeau. En let op de bonus: eenmaal donateur mag je immers het hele jaar door adverteren voor € 10 per regeladvertentie! Superaanbod. Toch?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl.

* Op zoek naar late Kerstcadeaus voor HSP-ers? Auraschoonmaak plus Trancereizen: 2 beproefde zelfhulpcd’s met ruim € 7 korting! Stort € 25 op NL07INGB0001580509 t.n.v. Peter den Haring. Vermeld je adres!

* Gebruikt, gereviseerd Nikken waterfilter met nieuw filter en spons, voor fluweelzacht, kalkloos, troeploos en gemagnetiseerd drinkwater: € 55, af te halen in Den Haag 070-3646639 of [email protected].

* Relaties floreren bij een ‘gelaagd’ en transpersoonlijk bewustzijn over wat je denkt, voelt én doet en erkenning hiervan. Zie “Manifest: Gelaagd Kijken” www.bol.com en www.relatie-sexualiteit-begeleiding. Ines Schouten, transpersoonlijk relatietherapeut.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Informatie, programma en toegangskaarten: Eigenwijs Festival van 15 t/m 18 juni 2016 in Vierhouten. Workshops, lezingen en Eigenwijze Markt, Paganisme, spiritualiteit en heling. Welkom!

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangenwater® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website, bel of mail voor meer informatie 06-47786102, [email protected].

* Gezondheidsretreat!, All in Retreat in de bossen bij Nijmegen 24 t/m 31 maart 2017! Een week lang detoxen d.m.v. biologische smoothies, juices en natuurgeneeskundige therapieën! Meer informatie op de website.

* Intensieve 4-daagse workshops, kennis vergaren in omgaan met de Tarot (Waite), ontwikkeling van gevoelstalenten, het mediumschap ontdekken en meer. Kijk op www.anahata-assen.nl (menu opleidingen).

* www.nickysplace.nl: spirituele beurzen in Haarlem en Oudkarspel. Open Circle Mediumschap oefenavonden, consulten mediumschap en inzicht op je levenspad.


Hitlers favoriete restaurant in Oostenrijk: So süss!

VERGANKELIJKHEID

“Jij leeft niet, jij bestaat hooguit!”
Ja, dat zijn lastige aantijgingen zo aan het begin van het jaar. Dingen beginnen met Sinterklaasgedichten en lopen dan uit de hand.

Mijn goede vriend Sint Bernardshond,
die stonk zo vreselijk uit zijn mond
en erger nog, ook uit zijn kont.
Hij zelf bleef kalm, kende die walm,
liep er al een tiental jaren mee rond.

Erg was als hij vanwege zijn lusten
zichzelf vergat en dan jou kuste.
Maar nu is hij dood, vast geheel al verrot.
Ik gedenk hem wel, terwijl ik zit op de pot.

Dag vriend. Dag hond. Nu ben je Af!
‘k Breng geen bloem op je graf,
slechts een vriendelijke scheet.
Mijn meur is niet minder ongezond,
maar goddank, o goddank slechts tijdelijk leed.

Vond je dit slappe, voorspelbare grappigheid? Onderaan deze mail staat een betere. En veel meer naar keuze is er op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.


Cyborg & Captain Marvel

SUPERIEURE CULTUUR?

Minister Schippers heeft vorig jaar laten weten dat Nederland een superieure cultuur heeft. Dat begrip had ze geleend van Hitler en Joodse orthodox-religieuze leiders. Die laatsten gaan echter nog wel veel verder. Amerikaans historicus en voormalig Senator Dr. David Duke documenteert vanuit Israëlische media, met name uit The Jerusalem Post, een onaangenaam voorchristelijk Joods racisme ten opzichte van niet-Joden. Rabbi Ovadia Yosef zegt het namelijk onverbloemd: “Deze goyim of gentiles hebben uitsluitend bestaansfuncties om Joodse heren en heersers te dienen, zelfs door het afstaan van organen.”
Geert Wilders is half-Joods en bezitter van een Israëlisch paspoort. Hij wordt gefinancierd door Israëlische bronnen. En dat wil premier worden?! Je ziet helemaal de koning met zijn slaafse huishouding voor je? ’t Is wel even schrikken als je dit soort ‘Talmoed Shylock Joden’ zulke donkere dogma’s hoort gorgelen. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat hun slaven zelf de suprematie van de Übermenschen gaan beseffen. Wat lijken die superieure SS-Duitsers, Nederlandse Ministers en fascistische Joden toch extreem veel op elkaar in hun IKKE, IKKE tripjes.

TWEE JOODSE GODEN

En waar komt nu al die narigheid vandaan? Veel Europees antisemitisme was gebaseerd op een tekst in het evangelie van Johannes (in 8:44), waarin Jezus schreeuwt tegen andere Joden:Uw vader is de duivel, en u doet maar al te graag wat uw vader wil. Hij is vanaf het begin een moordenaar geweest. Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen.”
Dat stuk is door bijbelvorsers op allerlei elegante manieren uitgelegd, maar ik verwijs weer naar het idee van een woestijngod, een rode elementaal, die een kwetsbaar menselijk volk horig aan hem gemaakt heeft met beloften om de voortaan besneden heren Uit te Verkiezen en machtig te maken, zolang zij hem maar bloedoffers brachten. Die God is inderdaad een moordenaar en een leugenaar. De God waar Jezus over predikt is van een ander kaliber namelijk een wezen dat de liefde tot prioriteit heeft gemaakt. Lees e.e.a. nog maar eens na in Tijdgeest Magazine van 15 september 2016.

FAMILIE VERBINDINGEN

Twee keer dit nieuwe jaar verzorg ik een training Familie Opstellingen (ACTUEEL: zes woensdagavonden vanaf 15 februari). Uitgangspunt is steeds het Kijken Naar Je Blinde Vlek in combinatie met Spiritueel omgaan met je schaduwkanten. Dat thema betekent voor mij, dat je een poging doet om je bestaan op aarde te koppelen aan bewustwording. Dat je probeert te werken en te leven vanuit het besef van een karmische opdracht. Op aarde ZIJN houdt dan in, dat je accepteert dat alles wat je overkomt een leerervaring is. Dat alles precies goed is en bovendien dat jij het onbewust zelf zo naar je toe getrokken hebt. Soms jij als individu, soms jij als lid van een karmische groep (als Nederlander, als Hagenaar, als lid van een specifieke familie enz.) Soms heeft zo’n groep een voortrekker nodig, een pionier. Het zwarte schaap in de familie is dan tegelijk essentieel voor de bewustzijnsontwikkeling van de hele clan.
Een herwaardering van de schaduw en waarom die schaduw nou juist Hier en NU zich manifesteert, kan een transformatie van de hele groep op gang brengen.
Wonderlijk genoeg laat ook modern DNA-onderzoek zien, dat alle rassen op deze wereld in de familielijnen verbonden zijn. Hoezeer we ook tegen elkaar worden opgezet en uitgespeeld via nepnieuws en neppolitici.

 Het Zwarte Oog

ASTRALE DIMENSIES

Is er echt hoop?
Jawel, het mondiale proces van negatief ont-ikken (het afbreken van de eigen Vrije Wil) werkt maar gedeeltelijk. Via het internationale internet brengen dappere individuen veel van de schandalige leugens om ons heen aan het licht. Hoewel meer mensen dan ooit zich bangig voor hun huisje, boompje en beestje lijken aan te passen aan dat economisch allesoverheersende Kwaad, krijgt ondergronds verzet meer en meer vorm. Onder andere via graancirkels krijgen spirituele mensen boodschappen uit andere dimensies. Paranormale vermogens worden verdiept en benut. Ik geloof dat een groot deel van de strijd tussen ‘goed’ en ‘kwaad’ zich juist afspeelt in onzichtbare bewustzijnslagen. Het front ligt bij het corrupt en pervers maken van seks en het robotiseren van ons denken. Oef. Ik sluit af met een hierbij passend mopje. Het valt niet mee om speels om je heen te kunnen blijven kijken. Maar hup, een nieuw jaar, nieuwe kansen!

  Robotseks

PENISMOP

Een superrijke Amerikaan heeft een jonge, zwarte tuinman, Boy. Op een dag ziet de boss dat de knaap tegen een boom staat te pissen en hoe enorm diens penis is. Verbijsterd vraagt hij hoe de tuinman aan zo’n jongeheer gekomen is. Die legt het uit: “Van af mijn veertiende sla ik elke avond met mijn ding drie keer hard tegen het voeteneinde van mijn bed. Echt, dat heeft geholpen, meneer.” De rijkaard zoekt de hele avond op internet naar vergelijkbare gevallen en gaat pas laat naar bed. “Ach, verrek,” denkt hij “Waarom niet?” en hij bonkt met zijn stijve plasser drie keer tegen het voeteneinde van zijn bed. Zijn echtgenote wordt er half wakker van en vraagt dan slaperig: “Ben jij het, Boy?”

HOE DENKT JE HOND EIGENLIJK OVER JOU?

Raadpleeg toch eens het domino orakel!


Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639
www.peterdenharing.nl

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 april 2024

Read More →