Loading...
You are here:  Home  >  Grenswetenschappen  >  Current Article

De geest kan het lichaam herprogrammeren. Alles kan…

By   /   september 21, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor De geest kan het lichaam herprogrammeren. Alles kan…

hoppen-tm
Zweven naar beter leven, leven op licht en je geest je lichaam laten corrigeren, er kan van alles, niks is meer gek. Maar ingeslepen gewoonten en overtuigingen geven zich niet zomaar gewonnen. Wezenlijk herprogrammeren is een enorme kunst.

Ik had een mindblowing ervaring in 1979 bij het zien van een foto van een breed grijnzende, een stukje boven de grond zwevende man, een leviterende  ‘hoppende’ Transcendente Meditatie-discipel. Ik kende van makkers uit die club het verhaal er achter: uiterst strenge meditaties, ascetisch leven, geen aanrakingen en al helemaal geen seks. Een onzinnige beperking, vond ik toen al, voor een kortstondige extase, maar het zette wel mijn ideeën over zwaartekracht en menselijke vermogens op losse schroeven. Het kon trouwens nog vreemder.
Twee lieve vrienden van mij eten al vijftien jaar niks meer, ze leven op licht, op prana, een subtiele energie die met zuurstof verbonden is. Drinken doen ze overigens weer wel.
Hun verhaal heeft veel van mijn overtuigingen opgeblazen. Waar dènken we eigenlijk mee bezig te zijn?  We zijn spirituele wezens die op aarde materiële ervaringen komen opdoen. Zoiets. Toch?

Ik maakte tien jaar geleden bij Tijn Touber kennis met de Duitse trainer Gabriele Eckert.  Ze demonstreerde een aantal keren in Nederland haar Chinese Core Quantum Method. Eckert komt (net als ik overigens) uit de wereld van NLP, hypnotherapie, auralezen, astrologie enz. en deed onderzoek naar een manier om toegang te krijgen tot het menselijke energieveld om daarin beperkende, verzwakkende overtuigingen om te buigen naar versterkende, ondersteunende opdrachten. Het werd smullen voor de aanwezige verwante zielen en collega-therapeuten.
Niks karma uitzoeken, niks bewustzijnsoefeningen, stelde mevrouw Eckert.De CQM-practioner hoeft slechts vanuit een strikte neutraliteit de betreffende probleemlagen te identificeren, dan de juiste vragen te stellen, het antwoord te testen en daarna 1,2, 3 de energetische balans in iemands aura herstellen. Dat klinkt radicaal en intrigerend. Ik bood mezelf direct aan als proefkonijn. Sinds ik 50 jaar geleden van een steigerend paard viel, stond mijn linkerschouder 2 centimeter hoger dan de rechter. Ik vermoedde ook een aangehaakt psychisch trauma, doordat mijn vader onverwacht losse handen kon hebben in mijn vroege jeugd.

Eckert testte met gebruik making van de bekende kinesiologische armspiertest of ik inderdaad bang was voor vallen. Dat was zo.
Correct,” was het simpele bevel dat ze hardop gaf aan mijn verbijsterde aura. Ze wilde ook weten of ik open stond voor veranderingen. O jee. Ik, die mezelf altijd zo’n gedreven pionier heb gevonden op allerlei terreinen, kreeg een openbare shocktherapie. Helemaal niet, liet mijn naar beneden gedrukte arm weten. Toch bang voor negatieve veranderingen en daardoor verzwak je je systeem. Eckert wist er opnieuw raad mee: “Correct.”
Volgende vraag: “Je linker- en rechterlichaamshelften zijn met elkaar in balans?”
Flop, arm naar beneden. Nee dus. “Correct.”
Ik vond zo langzamerhand niets meer gek. Of ik vrijelijk aangeraakt kon worden? Helemaal niet! “Correct.”
En na nog vier van dat soort vragen, plop, zakte mijn linkerschouder. Zes weken lang heeft mijn lichaam recht gestaan. De S-bocht in mijn ruggengraat was weg. Helaas, wat vakantiestress en lang autorijden deed het schoudertje zijn vroegere afweerhouding hernemen. Ik sta nog steeds een beetje scheef.

Maar weet ik nu de weg? Is het eigenlijk toch simpel? Even een beetje diep uitademend gewoon je lichamelijke gewoonten corrigeren, eenvoudigweg herprogrammeren? Nee, nee. Ik vrees dat er toch echt diep inzicht vereist is om al die karmische herinneringen uit je lijf kwijt te kunnen raken. Soms moet je er zelfs een regressie tegen aan gooien, soms XTC of ayahuasca, soms meditatie of yoga.
Tijdelijk kan een begaafde paragnost, healer of therapeut oud zeer verzachten. Vast wel. Maar wezenlijke verandering moet je zelf doen. En meestal gaat dat niet zo snel en drastisch als het toverstokje van mevrouw Eckert even deed vermoeden.

PdH

    Print       Email

You might also like...

MAYA’S, BEWAKERS VAN TIJD EN RUIMTE

Read More →