Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

By   /   augustus 30, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Inzicht helpt en troost altijd, even je karma checken dus!
Ik ben (jij bent, wij zijn) een product van overleven, aanpassen, bijsturen en ook nog eens improviseren en provoceren. Elk systeem is vreselijk en hinderlijk doordrenkt van trucs, handigheden en gewoonten. Een karmische analyse van je geboortehoroscoop is een ontzettend handig instrument om redelijk gestructureerd overzicht te krijgen van je mogelijkheden in deze niet toevallige incarnatie.

Met Uranus op de cusp van het 10e huis in Tweelingen, conjunct de Drakenkop heb ik bijvoorbeeld last van een dramatische nieuwsgierigheid, drang om te pionieren en risico’s te nemen. Ik zit daardoor al 55 jaar in de alternatieve journalistiek (ben 75, zodoende) en daardoor borrelt het in mij van de geleende wijsheid, gorgelt er bovendien nog wat moraliteit van anderen maar vooral ben ik een lopende opslag van nuttige eigen ervaringen.

Helaas hebben bepaalde pijnlijke gebeurtenissen (een ongeaspecteerde Saturnus: gedoe met autoriteit en vaderschap) mijn levenslust een tijdje ondermijnd en aangetast. Het is niet zo gek dat ik dus een tijdje bang was voor herhaling van die narigheid. Maar toch… stilzitten was geen optie.


Arbeiderstoilet op Schotse brug: loos je shit!

Als een mens echt wil leven, dan moet hij/zij werkelijk anders leren kijken naar al die verschillende overlevingsmechanismen in je breinportefeuille. Wat niet eigen is (geleend, projecties van elders, familieshit enzovoort) moet beoordeeld worden op wezenlijke bruikbaarheid. Wat niet (meer) bij jouw kern past, moet er uit. Ook wat eerder zinnige eigen ervaring leek, dient kritisch te worden beoordeeld op de mate waarin iets actueel, Hier En Nu, ondersteunend en bekrachtigend is. Wat ongelukkig genoeg opgeslagen is in je biocomputer als verzwakkend, kun je niettemin leren te herkaderen als leerzaam en daardoor versterkend. Dan kun je ineens anders kijken naar dezelfde fenomenen. Als je in een depressie zit, als je in de steek gelaten bent, eenzaam, als je gepieker je lijf heeft aangetast met een ziekte, onthoud dan dat er geen bodem in die put zit. Je ziet al dat gedoe in je horoscoop terug als verkeerde conjuncties, vierkant, opposities en zelfs inconjuncten (150 graden twijfel). Wat is de uitweg? Is er altijd een uitweg?
Allereerst: is er de wil om jezelf niet langer als slachtoffer te zien? En ten tweede, durf je de gedachte aan dat er misschien kosmisch iets met jou afgerekend is of wordt? Dat je dus minder fraaie vorige levens opnieuw aangeboden krijgt maar dan in een omgekeerde rol? De versie met zielig, pijn, wanhoop en onmacht, vernedering, schuld en schaamte… Kan je je voorstellen dat je huidige ellende misschien eindigt als je door diepergaand inzicht begrijpt dat je deze ronde quitte kunt spelen?

Ik praat uit eigen ervaring, vanuit mijn eigen schade en schandeproces, als ik zeg dat je zo diep kunt vallen als je zelf toelaat. En dan? Dan moet je op basis van je innerlijke discipline en wilskracht stoppen. Visualiseer dat jij je handen en je voeten uitstrekt naar de putwand en jezelf schrap zet. Je gaat langzamer vallen. Het vel zal van je botten afgeschraapt worden, maar je val wordt zo wel gestuit. Dan kun je eindelijk hand voor hand naar boven klimmen. En daar moet je ook nog eens veel geduld bij hebben.

Mijn vroegere leermeester Osho Bhagwan Rajneesh zei over de weg naar Verlichting (ik vat hem maar even samen): “Drie dingen. Eén: wees niet meer bang. Twee: wees in het Hier-En-Nu. Drie: wees authentiek.” Dat was zijn boodschap in 1979. Die nog eens in andere (mijn) woorden: Je krijgt wat je nodig hebt om te groeien. Zeuren over wat je is aangedaan is verloren tijd, evenals benauwd zijn over wat nog zou kunnen gebeuren. Jezelf zijn kan betekenen dat je moet oefenen met je schaduwkanten en dat je niet zo leuke karmische klussen moet opknappen. Wat anderen daarvan denken, is niet belangrijk. Als jij er Echter van wordt, misschien zelfs wel Authentiek, is dat de werkelijke winst.

Ouder worden is in dit licht bekeken een zegen. Er valt meer en meer ouwe troep af en het kan je minder schelen. Soms loop ik een beetje vast in al mijn wensen en verlangens. Vroeger frustreerde me dat. Had ik de neiging om streng te onderzoeken of ik wel voldoende mijn best had gedaan. Ik zie mezelf nog steeds bepaalde patronen herhalen met min of meer hetzelfde effect. Tja, je kunt zo’n patroon ook leren liefhebben en accepteren. Dat scheelt.

Een slimme vriendin prikkelt me dan door te roepen dat, als ik echt iets anders wil, ik dan ook mijn gedrag moet veranderen. Maar nee, ergens boeit dat ouwe patroon me kennelijk nog steeds, ik hoop natuurlijk ook nog steeds op een Godswonder, en daarom houd ik het nog een tijdje vol. Ik let alleen meer dan vroeger heel goed op, terwijl ik er in zit. Ik heb namelijk plezier in dat patroon, ik doe het met liefde. Ik ben gewoon nieuwsgierig waartoe het uiteindelijk zal leiden. Nieuwsgierigheid is ook een spirituele deugd, zeker voor lui met een Maagd-ascendant en een duet, een verder ongeaspecteerde conjunctie, van Mercurius en Pluto. Gauw kijken hoe die handel bij jou zelf staat?

Peter den Haring (1946) is astroloog, auralezer, Familie Opsteller, schrijver en journalist.
    Print       Email

You might also like...

ONGEPASTE GRAPPEN? Negen voorbeelden!

Read More →