Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

WRAAK GENOMEN!

By   /   december 18, 2022  /   Reacties uitgeschakeld voor WRAAK GENOMEN!

Ik voer al een therapeutische praktijk sinds 1987, waarin ik karmische astrologie benut, auralezen en trancewerk. Heel soms heb ik een pietsje moeite met de zwartere kanten van een cliënt.

Mijn cliënte Simone had mij als laatste redmiddel uitgekozen. Haar vorige therapeut was met een burn out vijf jaar geleden uitgebrand. “Zo’n eikel!” zei ze meteen al over hem. “Er moest al snel een groepsgesprek met mijn familie worden georganiseerd, vond hij. Ik ging dus een van mijn grootste pijnpunten beschrijven. Wat dan? Mijn stiefvader sloeg mij op mijn blote kont voor het teveel eten van chocolade. Trok gewoon mijn broek naar beneden! Hallo, ik was elf! Mijn moeder kon zich het zogenaamd niet herinneren, nee. Zegt die therapeut ook dat hij me niet geloofde! Ja, ja, ook zo’n man  die me bij het weg gaan altijd drie keer wou kussen. Ik dacht nog, die ga ik krijgen! Wat een lul.”
Nieuwsgierig wil ik dan meteen het naadje van de kous weten: “Hoe heb je wraak genomen?” Want dat zie je aankomen. Mensen die in therapie gaan zijn vaak de niet gehonoreerde buitenbeentjes, tegendraadse lui en niet zelden erg eigenwijs.
“Gewoon het goede moment afgewacht,” glimlacht Simone. Aha. “Een paar weken later ging ik bij hem weg. Op de gang stond zijn vrouw. Zeg ik ‘Gaat u me ook drie keer op mijn mond kussen?’ Zo! Mij voor leugenaar uitmaken? Die moest even iets uitleggen aan zijn wijf!”

BENEPEN BEROEPSVERENIGING

Ik kon de voortgang voor eikelmans wel raden. Lang geleden was ik lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten, ooit de meest progressieve beroepsvereniging van Nederland maar na een jaar of 10, 12 ingekakt als een club van behoudzuchtige, gefrustreerde angsthazen, die vonden dat je als therapeut een videocamera in je praktijk moest installeren om jezelf te beschermen tegen aanklachten van emotionele of teleurgestelde cliënten! Ook mocht Lichaamsgerichte Therapie (toen in populaire opkomst) niet meer als Bijscholing worden opgevoerd. Te eng, te persoonlijk, te intiem, bah! Zo is therapie bijna een digitale aangelegenheid geworden. Bange therapeuten met steeds erger gestoorde cliënten.
Simone had vertrouwen in mij gekregen door een filmpje op internet over mijn werkwijze bij Familie Opstellingen: (1133) Familie Opstelling met Peter den Haring – YouTube. Het heet Telepathie als Therapie.  “Jij neemt geen blad voor de mond,” complimenteerde ze mij.  Tja, en ik let nauwkeurig op intonaties, op gebaren, op lichaamstaal en op uitstraling. Dan hoor ik dus ook vleierij in zo’n opmerking. Simone is namelijk het type dat 0% vertrouwen in mannen heeft. Een therapeut kan het voordeel van de twijfel krijgen, maar één misstap brengt een systeem van afweer, verdediging en bedreiging op gang. En wraak. Ik laat haar meteen maar weten wat ik voel, terwijl ik haar horoscoop analyseer. Veel planeten in Schorpioen, Mars in Ram. “Als iets je niet bevalt, kan je vlot iemand een ram op zijn bek geven!” zeg ik provocerend. “Wel eens een paar keer gedaan? Spullen van iemand kapot gegooid?

MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX

Simone komt in haar element. Op school had ze herhaaldelijk gevochten en op haar 17e duwde ze haar stiefvader van de trap en liep ze weg van huis. En ze gaf een fout verslaafd vriendje aan bij de Narcoticapolitie. Nu is ze 36. “Mooi,” zeg ik. “Je hebt allerlei agressieve dingen uitgeleefd die in je horoscoop staan. Zo moet het ook gaan. Jij bent van het radicale heftige. Jij pikt niks. Duidelijk. Maar komen je zachte talenten ook nog ooit in zicht?”
Nu wordt Simone nieuwsgierig en toont ze subtiel haar achterliggende pijnen, een verscheurend minderwaardigheidscomplex: “Wat heb ik dan dat zo leuk is?”
Ik wijs het aan in de tekening en lees dingen voor uit mijn favoriete astrologie Handboek, dat van Louis Acker en Frances Sakoian. Venus, Jupiter en Neptunus verbonden: ‘opgewekt, vriendelijk voor hun medemens, vredestichters, artistiek en genereus. Mystieke aanleg en een grenzeloze verbeelding.’ Simone kijkt me aan met een diepe rimpel tussen haar wenkbrauwen: “Jij gaat mij vertellen, dat het goed komt met mij?”
Ik grijns. “Dat hangt af van jouw gebruik van je eigen Vrije Wil. Je kunt nog jaren boos blijven op wat je allemaal is aangedaan en eikels aantrekken, die voor jou dat beeld van manvolk bevestigen. Je kunt ook disciplineren, jouw krachtige Saturnus driehoek Uranus gaan leven. Vertrouwen op een Goddelijk Universum en Zelfliefde oefenen. Ik weet dat je dat kan.”

Ai, wat moet die meid nog lang huilen. Kwaad op zichzelf vanwege gemiste kansen. Teleurgesteld, niet gezien in die kwaliteiten. Geflipt over al haar nutteloze wraaknemingen. “Na je 35ste mag je je ouders en andere mensen nergens meer de schuld van geven,” beweer ik. “De enige echte kennis is zelfkennis.”

“Jij hebt zo vies gelijk, dat ik je eigenlijk op je bek wil slaan,” zucht Simone. We lachen. Er gaat iets helemaal goed komen.

Op www.peterdenharing.nl lees je meer.

    Print       Email

You might also like...

ONGEPASTE GRAPPEN? Negen voorbeelden!

Read More →