Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Paranormaliteit en orakelen  >  Current Article

PROBLEMEN MET HOOGSENSITIVITEIT

By   /   november 24, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor PROBLEMEN MET HOOGSENSITIVITEIT

Je buffert tegen een overmaat van niet-eigen energie, je moet selectief zijn met wat je binnenlaat en oppassen met wat je ongemerkt ongewenst kwijt raakt. Met een goede gebruiksaanwijzing komt onze hooggevoelige medemens niettemin een heel eind. 

“Ik hoor stemmen,” schrijft mij een jonge vrouw. “Het gaat vaak gepaard met het voelen van invloeden. Ik ga teveel mee in de negativiteit van anderen. Ook in mijn therapiegroep ben ik mezelf nauwelijks meer. Ik beleef de groepsdiscussies als vreselijk, verlies vaak helemaal de controle en dan krijg ik iedereen over me heen. Ik ‘zie’ veel meer en begrijp ook van alles, maar ik kan dit niet in/met mijn houding kan overbrengen. Ik kan niets met wat ik voel en zie daar, en word zelf op een verkeerde manier gezien. Daarom rook ik ook weer als een stoomboot. Verder ben ik enorm bang voor seks en voor het toelaten van seksuele gevoelens.” 

Aan mijn antwoord hebben misschien meer lezers iets: “Tja, je hebt alle bekende problemen van een HSP, een hooggevoelig persoon. Je staat teveel open voor alle mogelijke fysieke en astrale invloeden en je probeert je daartegen te bufferen. Dat kan bijvoorbeeld met eten, met roken en slapen. Soms met dikke, zwarte kleding en amuletten, geluksstenen e.d. Je bent meer dan gemiddeld wantrouwig naar je omgeving, zo’n groep bijvoorbeeld, omdat je wel kritisch MOET zijn met wat je binnenlaat. Om diezelfde reden heb je moeite met jezelf seksueel openstellen, want wat er eenmaal bij je binnen komt, gaat er niet één twee drie weer uit.

Echter, als je jezelf energetisch tegenhoudt, maar er wel meer dan gemiddeld veel energie in je systeem/lijf zit, kan dat een aantrekkelijk want aftapbaar reservoir zijn voor geesten, overledenen of andere entiteiten. De overleden theosofische goeroe, mevrouw Blavatsky, noemde dat ooit ‘etherroof’. Deze wezens bezoeken jou om te proberen je op astraal niveau tot een vorm van (seksuele) communicatie te prikkelen. Dat kan doodvermoeiend zijn en hinderlijk. Nog erger is als je je tot bepaalde vormen van agressief gedrag laat beïnvloeden, want ook dat is energetisch dineren voor onze minder tastbare, zeg onzichtbare medebewoner van deze dimensie. De succesvolle film The sixth sense laat dat proces heel realistisch zien.

 Ik beweer niet dat ik de oplossing weet. Ik ervaar wel dat als zo’n HSP beter grondt (alles wat je met je voeten en handen doet: hardlopen, dansen, sporten, tuinieren, boetseren, tekenen, schilderen, eten klaarmaken), de verschijnselen dragelijker worden. Goede seks kan ook door wederzijdse astrale ‘verbranding’ van dit soort aankleefsels voor een gevoel van opruiming en opluchting zorgen. En dan is er natuurlijk het onderwerp DISCIPLINE. Kweek betere en gezondere gewoonten aan, stop met de negatieve. Dat geldt ook voor negatief denken. Als je jezelf verwijten blijft maken over fouten uit het verleden en angsten cultiveert voor dingen die nog moeten komen, dan spiraal je snel depressief weg.

Als je daarnaast regelmatig de oefeningen van mijn CD Auraschoonmaak doet, dan wordt er ook veel rustiger. Het gaat om het bewaken van je eigen territorium, van je eigen auragrenzen. Houd vol.

    Print       Email

You might also like...

NOOIT GOED GENOEG GEWEEST

Read More →