Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Paranormaliteit en orakelen  >  Current Article

Orakelen met kaarten, heeft dat zin?

By   /   november 17, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Orakelen met kaarten, heeft dat zin?

Orakelen, heeft dat zin? In de winkels en webshops liggen oude en nieuwe orakelboeken, nooit eerder zo populair geweest. Maar zit er ook een adder onder het gras bij al die berichten uit de innerlijke bron? Is er een waarschuwing voor de dwazen onder ons?

Door Dave Sagaro

De lekkerste wierook vonden mijn lief en ik de Nag Champa uit de Sai Baba Ashram en we namen er ook een taartje bij. De kaarsen stonden er alleen voor de gezelligheid want de grote lamp bleef natuurlijk aan omdat je anders de kleine lettertjes in die orakelboeken niet kon lezen. Voor de sfeer had zij vooral al flink spiritueel gewinkeld. Mooi doosje voor de kaarten.

Een avond op zoek naar berichten uit je innerlijke bron, dan begin je met iets eenvoudigs: De Magische Verbinding van de Italiaans-Nederlandse dramadocent Salvatore Cantore. Op elk kaart (108 stuks) staat een suggestief woord of werkwoord. Je pakt uit de waaier acht kaarten en kijkt of de combinaties of zelfs de zin die dan ontstaat, betekenis voor je heeft. Mijn lief moppert soms een beetje over haar relatie en dan pakt ze 1. Loslaten 2. Dood 3. Koning 4. Knecht. 5. Mooi. 6.Licht 7. Buiten 8. Lucht. Zo, dat lucht op. Zodra zij de boodschap ziet, weet ze al wat haar Hogere Zelf bedoelt. Je ego laten gaan, een kleine dood laten sterven en gelijkheid ervaren voorbij de rollen die je speelt, tegelijk regeren en dienstbaar kunnen zijn. En vooral de zaken lichter maken en even fris samen de buitenlucht in!

ZIGEUNERKAARTEN

Als relatiecadeau had iemand me al eens eerder de Zigeuner Waarzegkaarten met het bijbehorende werkboek van Aimee Zwitser gegeven. Kaarten met mega-ouderwetse afbeeldingen, vette romantiek en drama uit de beginjaren van de 20ste eeuw. Heren in gala-uniform of jacquet, dames in lange japonnen, een paardenkoets. Verdriet (26) is een vader met een voorschoot die zijn puberzoon afranselt. De uitleg is ook even ouderwets en biedt maar oppervlakkig inzicht. Dus ging het pakje op een plankje om ooit eens als cadeau aan een andere simpele ziel door te stoten.

BOOMORAKEL

Ook al jaren ongelezen op die plank het Keltisch Bomenorakel, gebaseerd op het oeroude druïden alfabet, de Ogham. Dat werkte met de magie van bomen, planten en natuurkrachten zoals bliksem of zee. Het is gekoppeld aan de 13 maanden tellende Maankalender en geeft daarmee soms verwijzingen naar bepaalde maanden. Toch maar eens opengeslagen, eigenlijk heel inspirerend, vol sappige details. Hoe de Ogham eeuwenlang als een geheime gebarentaal kon functioneren, hoe extreme waarzeggers soms een kat spietsten om de geesten te dwingen hen behulpzaam te zijn, heerlijk vreselijk. De 25 kaarten kun je voor een ritueel buiten neerleggen en dan laat je de wind bepalen welke kaart(en) word(t)en omgedraaid. Hopen dat er zich geen plaaggeest met je lot bemoeit, want zo onwaarschijnlijk is dat niet.

TOTEMDIEREN

Voor een vierde poging om zicht te krijgen op mijn zielenroerselen pakte ik de Totemdier Tarot, een fijn groot (78 kaarten) en daardoor gevarieerd spel. In de Grote Arcana van Ted Andrews wordt De Wereld een Schildpad, die de wereld op zijn rug draagt. Heel bijzonder is hoe hij gedaanteverwisselaars beschrijft zoals de vlinder, aardworm, hooiwagen, mier of Lieveheersbeestje. De cicade (een krekelsoort) brengt bijvoorbeeld geluk uit het verleden. Andrews biologische en spirituele verwijzingen zijn een lust om te lezen. Deze Amerikaanse sjamaan/roofvogeldeskundige/musicus/schrijver laat je diverse Tarotleggingen zien en benadrukt dat je je intieme Tarotuitkomsten niet aan anderen moet vertellen, juist om hun mystieke geheim beter te laten werken in je innerlijk. Vanmorgen liep er een veldmuisje door mijn woonkamer en dat prikkelt tot het onderzoeken van je basale levenslessen en van de hygiëne in je huis. Ai! Daar moet u het dus mee doen voor dit moment.

Ik heb wel eens iemand ontmoet die hysterisch bang was geworden van het vier maal verschijnen van de DOOD-kaart. Het handboek meldt dan ook Verandering, Anders Kijken en Afsluiting. Mooie begrippen als je tenminste verder kan kijken dan je neus lang is.  Naar de kapper werkt dan ook al aardig. Er zijn mensen die orakelen met de ingewanden van een dier, met schapenbotjes, met koffiedik. Met cijfers, Runen en dominostenen of met de lengte van de schaduw van de zon op een streepjescode op het balkon. Alles kan.

Mijn topmoment was toch een privéconsult met die ouderwetste Rider-White Tarotkaarten bij de Haagse coach en astroloog Peter den Haring (1946). Hij is erg kritisch over het maar klakkeloos je orakelboek pakken voor van alles en nog wat. Op zijn website vind je een pittige waarschuwing: http://peterdenharing.nl/?page_id=49#3. Wijzer werd ik wel. Een aanrader!

    Print       Email

You might also like...

CHECKLIJST VOOR VALSE GOEROES EN PROFETEN

Read More →