Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Over de invloed van spirituele en maatschappelijke verhoudingen op de tere kinderziel

By   /   juni 3, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Over de invloed van spirituele en maatschappelijke verhoudingen op de tere kinderziel


Onze nieuw geborenen schrikken zich gek. In wat voor wereld zijn ze terecht gekomen? Niets is meer wat het lijkt. Alleen wie ergens in uitblinkt, zit op rozen. De piekeraars, de middelmatigen en de zwakbegaafden worden straks afgeserveerd met een basisinkomen: simpel koopvee geworden. Computernerds hebben al de halve wereld. Is er nog uitzicht op zingeving?

Sommige wonderlijke mensen hebben ongelofelijke vermogens. Wij kennen in ons land Wim Hof, the Iceman, die extreme lichamelijke disciplines demonstreert. maar er zijn ook bijzondere ziektebeelden, met name autisme die kunnen leiden tot een griezelig uitgebreide geheugenfunctie. Wow! Sensatie, daar drijven de media op. Wij kennen in onze cultuur de onwaarschijnlijke maar toch zeer realistische vuurloop, uit het Oosten komt vasten, mediteren en leviteren (zweven). Alles gaat hier om geloof en vertrouwen, gekoppeld aan ontspanning en extase. Filmpjes zat. En fakers ook.

Ooit demonstreerde een 11-jarige Indiaas meisje Yogamaath overtuigend dat ze, geblinddoekt, met haar derde oog kon lezen. Nu zijn er veertien van dat soort meisjes op de Indiase tv. Een Amerikaanse blinde jongen kon basketbal spelen en rolschaatsen doordat hij een systeem van echoherkenning (zoals dolfijnen dat hebben) had ontwikkeld. De jonge Nepalese Boeddistische monnik Ram Bomjan eet niet, drinkt niet en mediteert, net zoals een andere yogi, Prahlajani, die zorgvuldig op zijn 80ste in een ziekenhuis werd onderzocht. Die man at sinds zijn 9de niet meer en keek alleen veel naar de zon.

BANGE VAKBONDEN, VERARMENDE ARBEIDERS

’t Is boeiend spiritueel vertier en de bevreemde toeschouwers betalen er ook nog voor. De materialisten onder ons hebben het minder makkelijk. De vakbondsmacht is in de afgelopen jaren sterk teruggelopen. Angstig om nog meer invloed te verliezen zijn de bonzen overgegaan op het zogeheten polderen, het samenwerken met werkgevers en regering. Terwijl deskundigen wijzen op het feit dat de lonen (sinds 2004) ver achterblijven bij de vaderlandse productieontwikkeling, zijn onze bestuurders totaal eenzijdig gefocust op de voordelen voor de aandeelhouders. Prof. Ewald Engelen (lid van de Partij voor de Dieren) is in zijn column in de Groene schijtziek van deze morbide bekrompenheid. Blokker ontslaat 1900 werknemers, maar de Nederlandse economie groeit! Tenminste, qua rendementen in het bedrijfsleven! Niet in het creëren van noodzakelijke banen in zorg en onderwijs. Banen betalen steeds slechter, meer en meer arbeid moet door rechteloze ZZP-er worden ingevuld. De robots vervangen niet alleen laag geschoold, stom werk maar ook creatief, intelligent werk. Alleen daarom moeten we toe naar een basisinkomen voor iedereen. Maar nee, opnieuw krijgen we waarschijnlijk een rechtse, behoudende regering van boeren, ambtenaren en directeuren. Elk volk krijgt de regering die het verdient, zullen we maar zeggen. Haast jammer dat Hitler indertijd niet gewonnen heeft. Een geobsedeerde maf, maar tenminste ook nog een echte (nationaal) socialist met idealen!

ONDERWIJS DUS!?

Microsoft heeft ooit op verzoek van de CIA in haar Windowsprogramma subtiele ‘achterdeurtjes’ gecreëerd zodat de geheime diensten konden meekijken op de computers van iedereen. Leuk dat hackers die nu gebruikten om gijzelsoftware te installeren. DIRECT KILL: in Bitcoins betalen of een nieuw apparaat gaan kopen (weer met Windows!). Digitale criminaliteit heeft dus de toekomst. Daar worden tenminste nieuwe banen gecreëerd. Maar we hoeven onze hackers niet reeds via kleuteronderwijs te scholen!

Laten we onze kindertjes niettemin tijdig en slim digitaal scholen in dit mooie vak. Maar dan wel graag in een ietsje meer spirituele richting, de Vrijeschool pedagogie bijvoorbeeld met hun leeftijdsaangepaste bevorderen van creativiteit en het ontwikkelen van de wil. De Vrije School wil uiteraard dat kinderen zich actief alle centrale cultuurtechnieken eigen maken: lezen, schrijven, rekenen, en zelfstandig denken. Dit zijn minstens de voorwaarden als we kinderen en jongeren stap voor stap vertrouwd willen maken met de digitale wereld zonder schade te ondervinden.

Nu wil helaas onze overheid ook onze kleuters al digitaal gaan bijsturen, maar dat is qua stralingsgevoeligheid van die groep mij toch net wat te vroeg. Jammer dat jij niet op tijd de Eliant petitie kon ondersteunen. Die lui willen antroposofische waarden in ere houden, ook in het onderwijs. Je hoeft het niet met al die principes eens te zijn maar deze club verzet zich in elk geval tegen ontijdig digitaal platwalsen van ons nageslacht.

REïNCARNEREN?

Heeft het leven zin? Veel onthutste tieners overwegen zelfmoord of heftig dope- en drankgebruik als ze tenminste niet geobsedeerd virtueel pogen te bestaan.  Opnieuw (en beter?) reïncarneren is volgens gechannnelde buitenaardse bronnen slechts een tijdelijke oplossing. De op aarde bewust geworden ziel kan beter meteen door naar etherische werelden op andere planeten (Het Licht!). Hoe vroeger hoe beter, wordt gezegd. De onschuld van de kinderziel ligt in het nog helemaal opstaan voor liefde en levenslust. Maar voor het verwerven van wijsheid lijkt een lange mars door dit aardse tranendal toch de meest voor de hand liggende optie. Welkom, kinders! Alles is ervaring, neem niet te veel serieus en blijf lachen. Die buitenaardsen hebben beslist geen enkel gevoel voor humor. Hier kun jij werkelijk in deze Kunst oefenen. Relativeer. Trek de mondhoeken op!

    Print       Email

You might also like...

PSEUDO-VERLICHTING EN HAAR SLACHTOFFERS

Read More →