Onder alternatieve gezondheid valt van alles en nog wat. Ik publiceer hier onder meer artikelen over afvallen, over ongezond eten en dus ook over gezond eten.  Over overgewicht, over meditatie, over gemoedsrust.  Over vette vis, vitamine D en paardenbiefstuk. Over psychosomatiek en foute tandartsen.

Zeker gevoelige mensen, fijngevoelige en hooggevoelige mensen, zouden zich eigenlijk moeten realiseren dat 75% van hun klachten sowieso van psychische aard zijn. Hun zenuwsysteem vangt zoveel signalen tegelijk op dat zich dat vaak vertaalt in stress. De zwakke plekken, meestal genetisch (binnen de familie bepaald) gaan dan het eerste reageren. In feite krijgt de Geest (je ego-breincomputer) via het Lichaam een boodschap van de Ziel: “Hallo schat, let even op, ja?”  Wie luistert, gaat direct zich zelf helend, genezend aan de gang. Instructief is wat dat betreft het lijvige book van de Vlaamse schrijfster Christiane Beerlandt over de relatie tussen elke fysieke klacht en een bepaald gedrag of kwetsbaarheid (De sleutel tot zelf-bevrijding – Encyclopedie van de Psychosomatiek). Veel medicijnen verdoven het lichaam, veel medicijnen verzwakken ook de natuurlijke afweer omdat de patiënt ongeduldig is. Men wil weer snel aan het werk en ‘normaal’ zijn.  En dat betekent dan werken, voor de tv hangen, vet eten en veel koffie en bier drinken? Niet bewegen, niet dansen, seks op rantsoen? Normaal? Wil jij ZO ‘normaal’ oud worden? Om dan mishandeld te worden in een bejaardentehuis als je pech hebt?

Ik slik al 30 jaar extra vitamine C omdat Nobelprijswinnaar Linus Pauling dat ooit adviseerde. Ik neem al 25 jaar extra Calcium, Zink en Magnesium tabletten omdat een goede vriendin Maja Sickesz, de grondlegster van de orthomanuele therapie me dat indertijd adviseerde. “Er zit steeds minder voedingswaarde in de groente die haastig en met steeds met kunstmatige middelen opgefokt geteeld wordt,” waarschuwde zij me toen al. Ik slik zo nu en dan spirulina of chlorella. En in de winter vitamine D. En  ik eet graag een groenteburger bij MacDonalds ondanks dat gore broodje er omheen. Omdat kippen, varkens en koeien achterlijk mishandeld worden in de bio-industrie ben ik zeker 15 jaar vegetariër geweest. Totdat ik het eetplezier van de paardenbiefstuk herontdekt hebt. Een dier dat aandacht en liefde gekend heeft, dat eet ik met respect op. En die vette makreel ook.  Dat is een roofvis en het helemaal niet gek vindt dat hij zelf ook aan de haak geslagen wordt. Want een beetje proteïne moet, vermoed ik. Hoewel? Ergens op deze site vind je een stukje over leven op licht en over sungazing, over leven van lucht en zonlicht. Dat kan ook bewijzen honderden mensen, waarvan ik er persoonlijk vier ken in Nederland.

De gezondheidsindustrie, Big Farma, is en monstrum geworden na de Tweede Wereldoorlog. Sommige medische projecten zijn ondertussen zelfs wapens voor massavernietiging geworden als we bijvoorbeeld denken aan de manipulatie van vaccins. Niet heling staat voorop maar bonus. Niet meer zorg maar omzet. Mijn drie vorige tandartsen wilden allemaal de dubbele gouden kroon links in mijn bovenkaak er uit slopen. Omdat er een infectie onder zou zitten, omdat hij scheef afgesleten zou zijn, omdat zij er rijk van wilden worden. Die kroon is er dertig jaar geleden in gezet en hij zit er nog, heren! Kortom, je kunt je dokter niet meer zo maar vertrouwen. Ze hebben bovendien slinks de natuurgeneeskundigen met sluwe wetjes uit onze wereld verdreven, dus een second opinion is niet makkelijk meer te verkrijgen. En dus, gaan we op onze intuïtie vertrouwen? Op engelen, die we kunnen aanroepen om hulp in onze hoge nood? Bijvoorbeeld. Gezond zijn heeft alles te maken met bewust zijn. En bewust zijn is weer gestoeld op vertrouwen en overgave.

Ja, ja, dominee. ’t Is weer tijd voor een vunzige mop!

PdH