Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Gastcolumns  >  Current Article

Ongelijke borsten

By   /   maart 3, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Ongelijke borsten

Nicole Everts is een inspirerende therapeute in Enschede, Ze liet op haar 16e EN op haar 26e haar ongelijke borsten aanpassen. Twee keer tieten onder het mes. Een dapper verhaal dat een gastcolumn verdiende.

 Ik zag alle afleveringen  van ‘Sophie in de kreukels’ en ‘Sophie in de mentale kreukels’ van BNN terug: mensen vol onzekerheden, zowel op fysiek vlak als mentaal, maar er werd nauwelijks over gesproken.  Kan dat anders? In het kader van kwetsbaar durven zijn en eigenlijk niets te verliezen hebben schrijf ik nu over mijn ongelijke borsten. Houd je vast!

Op het lijfelijke vlak ervaar ik al vanaf mijn vijftiende een enorme onzekerheid vanwege de overduidelijke ongelijkheid van mijn tieten. Drie cupmaten verschil en ik wilde daar toen die tijd niet verder mee leven. Op mijn zestiende heb ik dus een borstoperatie ondergaan. Ik moest er erg op aandringen, omdat ik eigenlijk te jong was voor deze operatie. Helemaal gelukkig was ik na die tijd, lekker onbezorgd kleren aan én zwemmen in bikini!

Tot mijn drieëntwintigste zijn mijn borsten gelijk gebleven. Helaas dacht mijn ene borst toen, hé ik moet geloof ik nog groeien. Dus waren ze weer net zo ongelijk als toen ik zestien was, alleen nu andersom. Ondanks dat die eerste operatie enigszins mijn psychische leven gered heeft, baalde ik enorm. Ik had het nooit moeten doen, stom geweest, trut, enzovoorts. Alsnog kwam er acceptatie. Daar was ik blij mee, want zo ellendig als ik mij vroeger voelde wilde ik nooit meer ervaren. Het was zoals het was en ik had ondanks ongelijke borsten een positief zelfbeeld.

 Maar juist door de kracht van dat veranderde zelfbeeld heb ik toch op mijn zesentwintigste opnieuw een slimme en gezonde keuze gemaakt: gewoon opnieuw laten opereren! Ik wilde mij vrijer voelen en daar zouden gelijke borsten bij helpen. Nu ruim een jaar later voel ik me zo ontzettend goed én vrij. Het herstel is goed verlopen en ik hoef geen BH aan als ik dat niet wil! Wanneer ik nooit geopereerd zou zijn geweest, had ik daar nooit voor kunnen kiezen, dan had ik twee ruime E’s in plaats van twee leuke C’tjes!

 Wat het belangrijkste voor mij is geweest is het creëren van dat positieve zelfbeeld. Ik ben hoe dan ook mooi en leuk! Welke keuzes ik ook maak of gemaakt heb. Ik zeg bewust creëren, want je kan jezelf positief te kijken aanleren. Het is zeker niet het gemakkelijkste wat je kan doen, met alle mediaverwarring en hoe onze maatschappij in elkaar zit. Maar wanneer je daar voorbij kunt kijken, zie je wat er werkelijk toe doet. Wanneer je maar gelukkig bent en straalt, maakt de moedervlek, je buikje, je littekens, hangende borsten of het ouder worden helemaal niet uit Maar als je ondanks al dat spirituele besef toch een verfraaiende operatie nodig hebt? Gewoon doen!

Nicole Everts, Touch of Matrix therapeute in Enschede

www.clearspirit.nl

    Print       Email

You might also like...

Sexual Grounding, kiezen of delen?

Read More →