Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien, editie 15 juli 2017

By   /   juli 15, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien, editie 15 juli 2017

De editie van 15 juli 2017 van Tijdgeest Megazien gaat over Poetin, zwemles, wratten, EP-scheten, draken, vuurwapens, Bijstand & glyfosfaat.


Leven in de omgekeerde wereld: schijten op je overvloed.

POETIN VAN DE ANDERE KANT

Vladimir Poetin heeft een krachtige, positieve horoscoop (Sint-Petersburg, 7 oktober 1952 09.30 uur), die extreem gericht is op herstellen van balans. Zijn nare kantjes zijn hier na te lezen maar er is een andere kant. Na het lezen van het schitterende boek van Hubert Seipel (Poetin, de binnenkant van de macht) is op basis van twintig interviews over een periode van jaren geen andere conclusie te trekken dan dat de leiding van Rusland in handen een intellectuele, briljante en sportieve vent is, die vanuit efficiëntie en groot inzicht in de cultuur van zijn volk probeert een ingestorte economie weer vlot te trekken. Zet dat maar rustig af tegen de platte machtswellust van Trump en zijn NAVO-generaals, die op dit moment een ordinaire dreigende militaire oefening van 25.000 man rond de Zwarte Zee houden ter intimidatie.

Alles gaat de Amerikanen om de wapenverkoop aan Europa op te pimpen. Poetin daarentegen is een rustige tacticus, die nu in Oostelijke en Turkse armen gedwongen wordt, terwijl hij jarenlang heeft geprobeerd de economische banden met Europa te bestendigen. Poetin heeft gevoel voor humor, dat kun je van weinig toppolitici zeggen. Kijk naar de The Putin Interviews op YouTube. Poetin weet ook alles van de activiteiten van buitenaardsen in Rusland. Hij wordt steeds ingeseind door speciale Russische eenheden die zich hiermee bezighouden Luister maar naar opmerkingen van de toenmalige Russische premier Medvedev in 2012 tegen journalisten. Misschien heft hij het verbod op publicatie hierover op, als de gewone oorlogsdruk van de NAVO hem te veel wordt?

Als je nog eens het grote, internationale politieke plaatje wilt proberen te snappen, lees dan beslist hier Rob Vellekoop’s magistrale analyse van de olie-oorlogen in de wereld!

 KEUZEMOP

Meteen relativeren! Er komen verkiezingen in Rusland. Veel mensen zeggen thuis te blijven. Waarom gaat Igor niet stemmen? “Meneer, ik moet dan altijd denken aan het paradijs. En dan word ik somber.” “Hoe zo dan, Igor?” wil de toerist weten. “Onze verkiezingen met Poetin lijken op als God die Eva presenteert aan Adam en dan tegen hem zegt: “Ga je gang, zoek jij maar eens een mooie vrouw uit.”

Dit een matige grap? Onderaan deze mail staat een iets betere. En veel meer keuze is er op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

INNOVATIEVE ZWEMLES

Nog steeds krijgen de meeste basisschoolleerlingen zwemles volgens het boekje uit 1900: een totaal overleefde, akelige methode met een kurkbandje om en een plankje voor je uit. Gestresst je hoofd krampachtig achterover om geen water in je mond, neus of ogen te krijgen. Gelukkig verdrinkt er dan een Syrisch meisje en kunnen we het eens hebben over innovatie.
Mijn vroegere Surinaamse schoonmaakster (toen 50) had nooit fietsen of zwemmen geleerd in Paramaribo. Ik nam haar mee naar het  ondiepe, lekker verwarmde kinderbad in zwembad de Waterthor, zette haar een duikbrilletje op met een snorkelpijpje in haar mond. Dat was inderdaad even moeilijk, zo’n ochtendje anders ademen. Daarna lag ze steeds dieper ontspannen met haar hoofd voorover rond te kijken onder water. Beetje bewegen met je handen en je gaat vooruit! Les 3: beetje trappen met je voeten en graafbewegingen met je handen, net zoals de hondjes zwemmen. Les 4: grotere cirkelbewegingen maken met je handen. Zo. In feite kon ze toen zwemmen. Ten minste met een snorkel. Daarna hebben we de arm- en beenbewegingen verder geoefend zodat ze ook nog vaart kon maken. Bij les 6 deed ze de snorkel uit haar mond, bij les 7 ging de duikbril op de kant. En na les 9 had ze het A-diploma kunnen halen. Op die manier kan ik IEDEREEN aan het zwemmen krijgen. Fietsen is die mevrouw nooit gelukt, ze bleef te bang in het verkeer.

 

ENTERTAINMENT & WRATTEN

De verkiezingen lieten zien dat we vooral illusionisten aan de praat houden. Hooguit 1% van de volwassen bevolking twittert en DAT oppervlakkige gebrabbel moet de politiek bepalen?! En nu? Gaan we collectief een beetje Occupy spelen, of slaafs het Romeinse plaatje volgen van Brood & Spelen om de massa kalm te houden? Gaan we ons nog een decennium vasthouden aan een schijnbeschaving van loos entertainment met kookboeken, dance events, voetbal en plasseks? Moet ook kunnen. Alles heeft zijn eigen tijd en momentum… Ondertussen steeg het geneesmiddelengebruik per hoofd van de bevolking in tien jaar met 33%! In 2016 zelfs met 38% ten opzichte van het jaar daarvoor. Ziek leven!

Helaas zijn veel mensen eigenwijs, gauw beschaamd en lui. Ze ergeren zich wezenloos aan hun genitale, steel- of mozaïekwrat. Ze weten dat ze er van af kunnen komen door die wratten elke ochtend in te smeren met de eigen urine of ze te laten wegbranden met stikstof bij de huisdokter, maar!? Ze doen het niet! Dat heet zelfdestructieve schaamte. Daar hebben goddank de robots geen last van. Fijn dat die machines straks nog meer laaggeschoolde arbeid gaan vervangen. Al schijnen ze dat zelf niet leuk te vinden.

WINDERIGE TROLLEN & HUN NEPNIEUWS

Trollen in Nederland zijn er legio. Xander is er zo eentje, vaak fakenieuws presenterend voor rechtse en Zionistische opdrachtgevers. Klik maar hier voor een ziek voorbeeld. Het gaat om het vermelden van nepbronnen en vaak gebruikt Xander woorden als ‘hoogstwaarschijnlijk ’ en werkwoorden als ‘lijken’ of ‘zou kunnen wijzen op’, of ‘de mogelijke gevolgen…’ Je leest ook veel quasi imponerende zinnen als: ‘Uit onderzoeken blijkt…’ of ‘Dat wordt (door velen) beschouwd als…’ Loze beschuldigingen doen ook akelig werk: ‘De Media weigeren over dit alles te berichten.’ Enzovoorts.

Ook de zogenaamde nieuwssite TPO heeft een handje van manipulatief opkotsen van allerhande stemmingmakerij. Vooral bij Bert Brussen moet men het plastic zakje bij de hand houden.

Een geruststelling: elke dag komt bij iedereen vanwege onze spijsvetering via minstens 25 ontsnappinkjes een halve tot anderhalve liter darmgas vrij. Dat zijn soms geen windjes meer maar scheten. Berucht: onze knal en ook de lucht! Winden inhouden is noodlottig, dat zie je aan de sommige-fracties in de Tweede Kamer. Nog erger is het in het Europees Parlement, waar veel hebzuchtigen het verdommen om inzicht te geven in hun onkostenvergoedingen. De CDA-mevrouw Annie Schreijer-Pierik is echt een scheet: die had gewoon NET haar bonnetjes weg gegooid. Och.

Voor een beetje positiever gevoel: luister hier voor een kwartier waanzinnige muziek van Hongaarse ashramartiesten (Estas Tonne c.s.).

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Hydroponics-Nederland is op zoek naar andere initiatieven in Nederland op het gebied van hydroponics en aquaponics. Wij willen graag kennis delen over gezonde groenten/ kruiden.

* Heerlijk Water verkoopt watervitalisers die het drinkwater op een krachtige manier vitaliseren zodat het lichaam het water makkelijk opneemt. Ook verkopen wij effectieve stralingsbeschermende producten.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Gezondheidsretreat!, All-in Retreat in de bossen bij Nijmegen! Een midweek detoxen d.m.v. biologische smoothies, juices en natuurgeneeskundige therapieën! Data: 7-12 aug, 11-16 sept & 13-18 nov. Meer informatie op facebook of de website.

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangen Water® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website, bel of mail voor meer informatie 06-47786102, [email protected].

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected] 0229-296062.

* Verslag van het Symposium van Ons Geld op 18 juni in Amsterdam. Anders denken over geldschepperij! Meer over het basisinkomen (wel/niet?) hier.

KLEINBURGERLIJKHEID

Kleinburgerlijk leven is als rondlopen met een handscanner in de zelfbedieningszaak. Jij denkt: Ga ik netjes alles afrekenen? Of ga ik eens die grootgeldverdieners te slim af zijn met dat gratis stukje ouwe kaas? Het winkelmanagement glimlacht bij de cameramonitors achter het halfspiegelende glas: “Dat verliesje hebben we ingecalculeerd voordat we al onze kassières ontsloegen.” Zelf tanken, zelf participeren, maar niet zelf nadenken. Er is een absurde controlebehoefte van burgers en overheid, een zucht naar zekerheid, veiligheid en voorspelbaarheid. En ondertussen heulen onze kinderen met de vijand. Ze willen Nike-gympen, een Smartphone en Amerikaanse Games. Hun ouders waarschuwen maar hebben zelf moeite om uit de klauwen van het Grote Monster te blijven.

ZIJN ER ECHT GROTE MONSTERS?

Wie de talloze films op YouTube ziet over UFO’s, en dan die Hele Grote, die verbaast zich in de toekomst over niks meer. Kijk beslist even hier (met je speakers op UIT vanwege het dramageluid op de achtergrond).


Varaan op golfbaan in Florida

DRAKEN IN MYTHEN

De vreselijke Indonesische Komodovaranen die giftig speeksel gebruiken als wapen, de krodillen die hun prooi onder water verdrinken, ze leven nog steeds in onze realiteit. Maar hoe lang geleden zijn de vliegende draken werkelijk uitgestorven? De Haagse componist Marc van Delft legt via tekstbegeleiding tijdens zijn muziekstuk veel uit via de sage van de vaderlandse Graaf Wichard die de draak Gelre versloeg rond 878 en op die plek een kasteel liet bouwen. Waarschijnlijk was het monster kleiner dan tegenwoordig in alle stripcomics wordt opgevoerd. Bestonden er inderdaad toen nog bijkans uitgestorven leden van de dinosaurusfamilie? De hele Chinese mystiek is immers doordrenkt van draaksymbolen?

Ook in het Bijbelboek Job worden nog enorme ondieren, Behemoth en de Leviathan, beschreven. Wetenschappers denken wel dat de dino’s 65 miljoen jaar geleden uitstierven, maar kennen we al hun nazaten en met name de waterdieren, die zelfs een zondvloed overleefd kunnen hebben? Marco Polo beschreef dat de Chinese keizer draken hield voor ceremonies. We hebben inmiddels slechte ervaringen met te stellige en fantasieloze wetenschappers. Ik vermoed dat mensen en grote reptielen lang hebben samengeleefd. Tegenwoordig leven we in een co-existentie met reptielmensen, DIE VEEL BELOVEN MAAR WEINIG GEVEN EN SLECHTS DE GEK IN VREUGDE DOEN LEVEN…

VUURWAPENGEBRUIK

Pang, pang. Japan kent nauwelijks een vuurwapengebruik en dat is positief kenmerkend voor de diepe Boeddhistische verwevenheid met de lokale sociaal-culturele achtergrond. Wapens worden streng gecontroleerd, geweren kunnen soms worden toegelaten als jachthobbyspul, maar handvuurwapens zijn bijna niet in omloop. Japanse politiemensen zijn bijna zonder uitzondering getraind in de gevechtskunsten. In 2016 werden er 6 moorden met een vuurwapen gepleegd. Vergelijk even: in de VS ligt dat op ruim 30.000. En flink aandeel (tweederde?) daarvan ligt bij zelfmoordenaars (vooral man en blank) en bij een klein clubje bewapende kleuters en kinderen/pubers. De meeste anderen zijn zwart en crimineel. Eerlijk is eerlijk: Amerika telt 319 miljoen inwoners en Japan maar 127 miljoen en dat laatste aantal daalt.

Even relativeren. Er werd een sheriff in Alabama geconfronteerd met een zwarte man die vijftien kogels in zijn lijf had na zijn arrestatie. Zijn diepe zucht: “Het zwaarste geval van zelfmoord dat ik ooit heb gezien!”

 Anneke’s tattoe kostte een fortuin, maar Rob sprak nooit meer over haar als een stuk wild vlees.

FESTIVALAGENDA

* KUNA festival in Dwingelo/Lheebroek van 27-30 juli theater, Nederpop, kunst, kinderprogramma’s, workshops Trancereizen en Familie Opstellingen. Ook astrologische consulten van PdH.

* SoulSteps Festival Uffelte: een feest van verbinding, 9-13 augustus yoga, zweethut, sjamanisme, familieopstellingen, trancereis, astrologie, muziek. Samenzijn in de natuur. € 277 all-in (vroegboekkorting!)

* Healing Festival, 18-20 augustus, 10e editie, drie dagen keuze uit 50 spirituele workshops op landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche.

* Lorelei Vrouwenfestival 22 t/m 27 augustus. Locatie natuurkampeerterrrein Zeewolde. 500 prachtige vrouwen, ruim 80 inspirerende workshops en veelzijdig verwen/healing aanbod.


De zegen van de marktwerking

BIJSTAND

De wereldarmoede is gehalveerd, maar ondertussen leven er in ons land 475.000 mensen van een Bijstandsuitkering. Wie dat van dichtbij mee maakt, weet dat het een absoluut minimum is. Voor veel asielzoekers is het echter een goudmijn, als je ondanks de voordeurdelerskorting met veel mensen een huis of kamer deelt. Zelfs sturen ze nog spaargeld naar huis, naar ouders of andere familie die hun reis gefinancierd hebben. Toch zou een groot deel liever werken, tenminste als onze bureaucratie niet zo ontzettend veel initiatief beperkte. Alle groei draait om verruiming van de werkgelegenheid. Dus meer infrastructuur, meer verfraaiing, meer cultuur, meer goedkope restaurantjes.  Meer openbaar vervoer waar het nodig is, meer voorzieningen op het platteland waar dat al jaren aan het verarmen is. Dus de belastingen omhoog en al die belastingontwijking van de grote bedrijven en de miljonairs aanpakken! En een basisinkomen voor alle echte Nederlanders regelen!

En natuurlijk alles pakken wat gratis is: een abonnement op Tijdgeest Magazine en wonderlijk gevoelig, mooie meditatiemuziek van fluitist Praful (Silence Speaks) hier.


Hoofd van Portugese moordenaar op sterk water: ook gevoelig type.
RELATIVEREN MET GLYFOSFAAT

Omdat jij nog steeds fluoride tandpasta gebruikt en omdat je de groene aanslag van je tuintegels denkt te moeten wegpoetsen met een onkruidverdelger, is het niettemin onzin om van jezelf te denken dat jij een lelijk mens bent. Zie jezelf als een beeldschone aap. Dat helpt. Dit ter aanmoediging vanuit het gevoel voor humor van een kwal. Glyfosfaat lijkt ook de bron voor glutenintolerantie. Gezellige groetjes vanuit het massagraf.

Overigens moet vermeld worden dat glyfosfaat giftig is voor alle waterleven. Boeren spuiten ongeremd RoundUp van Monsanto op groente en fruit en met de regen komen resten in het oppervlaktewater. Wetenschappers laten zich riant betalen om te melden dat het spul niet giftig c.q. kankerverwekkend is voor mensen. En dat bijen gewoon last hebben van parasieten. En dat de hausse in ADHD en dementie echt niks te maken heeft met omgevingsvergif. Lees zo nu en dan toch maar eens wat van Mike Adams, The Health Ranger.


Net zo giftig: illusies, nepdrama en ‘n flutverhaal in Wonder Woman.

  TOERISMEMOP

Er hangt een dikke man boven een Amsterdamse gracht. Hij probeert er uit te drinken, als een bejaarde voorbijganger langs komt en hem waarschuwt: “Hee gabber, dat water is verrot. Het zit vol klerezooi.” De dikke man draait zich om en vraagt: “Was sagen Sie?” De oue Amsterdammer heeft meteen het goede antwoord: “Du sollst mit zwei Händen trinken. Dass ist mehr Einfach!”

JOUW PARTNER LIJNT OP DE VERKEERDE MANIER? Vast wel. Maar raadpleeg dan toch eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur! Die krijgen allemaal in oktober GRATIS mijn nieuwe boek: DE ZEVEN KWALITEITEN VAN EEN ECHTE HEKS!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 juli 2018

Read More →