Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien, editie 1 oktober 2017

By   /   oktober 1, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien, editie 1 oktober 2017

De editie van 1 oktober 2017 van  Tijdgeest Megazien gaat over gratis geld, Niburu, zwarte slaven, afvallen, cellulite, huilebalken & klokkenluiders.

GRATIS GELD

Goddank, we hebben de catastrofale nadering van de ‘onzichtbare Planeet X, Niburu, voorspeld op 23 september weer overleefd, dus we kunnen weer over naar de normale bedreigingen. Uit de krant: ”Autonome wapens, lees drones en robotten, maken oorlog veel humaner.” Aan dat mooie idee moeten we echt even wennen. Net zoals aan het idee dat geld gratis zou moeten worden weg gegeven om onze economie een positieve draai te geven. Gratis geld?! Iedereen weet dat Mario Draghi van de Europese Commissie elke maand € 60 miljard weg geeft aan banken en grote bedrijven. Stel je eens voor dat deze schandalige schobbejak dat bedrag vrij besteedbaar zes maanden aan elke EU-inwoner (540 miljoen in totaal op dit moment) zou uitkeren! Gewoon voor iedereen een extraatje van € 666 (een Magisch Bedrag). Voor de rijken maakt het geen ruk uit, de middenklasse kan er net van op vakantie maar de armen worden boven zichzelf uitgetild.

Hoewel we sinds 1880 met de uitvinding van de telefoon in een achtbaan van vooruitgang zijn terecht gekomen, raakt de boel zo langzamerhand verstopt in een stagnerend Luilekkerland. De grote sterftes zijn aangepakt door vaccinaties (jawel), het analfabetisme is drastisch teruggelopen, de kinderarbeid is afgenomen, de honger ook en zelfs het aantal oorlogsdoden (qua statistieken dan). Maar ons economische model wordt door het grote graaien in de top volledig gesaboteerd. Terwijl die top al die winsten niet gebruikt voor nuttige dingen, maar slechts rondpompt in een virtuele wereld van materieel en blind blingblingbezit. Rutger Bregman is in zijn prikkelende nieuwe boek Gratis Geld goed te vergelijken met de voormalige Amerikaanse (Republikeinse) presidentskandidaat Ron Paul die in zijn boek Zwaarden omvormen tot Ploegscharen ook opriep om het utopisch ideaal terug te brengen in ons denken. Bregman brengt onder onze aandacht dat de actuele, werkelijke werkdruk van (werkende) Nederlanders door overwerk en productiedruk gemiddeld is opgelopen tot 48,6 uur per week! Totale krankzinnigheid. Laten we toch stap voor stap die werkweken inkorten en tegelijk onze artiesten, kunstenaars, excentriekelingen en Vrije Tijd Specialisten meer financiële speelruimte geven. Onze krimpgemeenten gaan direct opleven als meer mensen zich het buitenwonen kunnen permitteren. Kom op met die poen, Draghi! Of houd je ons liever benauwd, bang en klein?

 De Hobbitstee in de Gouw

AFRIKAANSE VLUCHTELINGEN

Om de vergrijzing te kunnen aanpakken en onze oudjes te verzorgen hebben we jonge, goedkope arbeidskrachten nodig, die toch al een beetje onvrijheid en slavernij gewend zijn. Daarom zijn ze hartstikke welkom in Noord-Europa. Kwam dat lekkere ding Fatoumata Diawara hier maar eens langs. Of zouden meer mensen maar eens snappen dat gesluierde woestijnmannen best waanzinnig kunnen zingen (Tinariwen). En dat heus niet alle zwarte meisjes zo suf zijn als ze er uit zien met hun ogen dicht (Sona Jobarteh). Okay, de oudjes onder ons waren net gewend aan Ali Farka Touré maar onze jongere lezertjes zien alleen werkloze Ethiopiërs rondhangen. Leer die gasten toch muziek maken!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook. Alle donateurs van dit en het volgende  jaar krijgen vanaf deze week gratis het nieuwe boek van Peter den Haring: DE ZEVEN KWALITEITEN VAN EEN ECHTE HEKS. Dok meteen die € 25! Steun ons eens lekker blindelings!

* LAATSTE KANS: cursus Familie Opstellingen met Peter den Haring in Den Haag. Kijken naar je Blinde Vlek. Kosten € 150, maximaal 12 deelnemers. vijf dinsdagavonden vanaf 10 oktober. Reserveer via [email protected]

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Meer willen weten over reïncarnatie? Geïnteresseerd in een gespreksmiddag of –avond? Of om zelf de diepte in te gaan? Kijk eens op www.matthijskamphoff.nl.

* Nieuw spiritueel centrum in Hoek van Holland. Studio 259 aan de Prins Hendrikstraat biedt workshops en creatieve cursussen. Peter den Haring presenteert er Familie Opstellingen en Trancereizen op 12 en 26 oktober en 6 november.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Genezen en verjongen met de methoden van Jezus: Jezus Celwerkseminar. Persoonlijke sessie met Elias, medium voor Christus Healing en Transformatielicht, in Zutphen of in Kinrooi (België).

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Gezondheidsretreat 13-18 nov. All-in Retreat in de bossen bij Nijmegen! Een midweek detoxen d.m.v. natuurgeneeskundige therapieën, biologische smoothies & juices!  Meer op Facebook.

* www.Zielenreis.com .Waarom ben je hier, ben je op het goede pad? Wie is je zielenmaatje? Reis met reïncarnatietherapeute Anita Groenendijk naar vorige levens en zielenwereld.

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangen Water® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website of bel 06-47786102.

* Magische Bali reis, ontdek en ontwikkel je innerlijke kracht tijdens een all inclusive 7 daagse InnerPower training. Gaan wanneer jij wilt of vertrek 21 oktober op groepsreis.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected].

ANDERS AFVALLEN

Ieder pondje gaat door het mondje, zei mijn grootmoeder al. Zo komt het gewicht er in, maar het teveel gaat er vaak niet op natuurlijke wijze door het kontje weer uit. We houden dingen vast. Hoe angstiger je bent hoe meer, vrees ik. Een tijdje vasten werkt voor sommigen, één dag in de week alleen drinken is ook nuttig. Op http://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/alternatieve-gezondheid/afvallen staat een handig stuk. Er zijn meer spannende alternatieven. Zo pleit de Engelse therapeut Bert Herring ervoor om je voedselinname beperken tot een vaste periode van vijf uur per dag, zodat je spijsvertering tot rust kan komen. Tenminste als je het op kunt brengen om tegelijkertijd dan de suikers, zetmeel en deegwaren te vermijden.  Lees hier de samenvatting. Die Engelse Haring legt de boel ook helder uit in een TED-X lezing.

IN MEMORIAM WIM

Hij was verslaafd aan ijs, bamischijven en frikandellen. Elke Valentijnsdag bracht hij snikkend en handenwrijvend door. Zijn jaarlijkse hoogtepunt was de Week van de Euthanasie. Maar hij had iets briljants met cijfertjes. “De militaire uitgaven van de gezamenlijke EU-landen staan op 228 miljard euri,” zo wist hij nog recent. “De EU heeft na de Verenigde Staten de hoogste bewapeningsuitgaven ter wereld, vele malen hoger dan Rusland (62 miljard). en China bijvoorbeeld (140 miljard). Jullie zijn bang voor niks.” Dankjewel, Wim. Misschien kun je weer snel herboren worden? Gewoon simpel, op Hawaii of zo? Niet in Disneyland, Wim. Kijk uit!

Dit een stompzinnig verhaal? Tuurlijk. Onderaan deze mail staat nog zo’n voorspelbare grappigheid. Maar veel meer keuze is er altijd op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

 

CELLULITE DOOR STRESS

Reptilians kennen het probleem niet maar mensen wel en het is vaak eigen schuld. Roken vergroot namelijk de kans op cellulite en dat treft vrouwen eerder dan mannen. Nicotine vergroot sowieso de kans op hart- en vaatziektes maar belemmert een goede doorbloeding van de huid. Dat zorgt er weer voor dat de zuurstofvoorziening van de vetcellen direct onder de huid minder wordt. Er worden minder afvalstoffen afgevoerd. En dan krijg je putjes en kuiltjes in je huid. Een even grote oorzaak voor cellulite is stress, die de cortisolbehoefte van het lichaam vergroot. Dan wil je meer suiker, vet en zout gaan eten. Er worden meer vetcellen vol geplempt en hoppa, de kuiltjes zijn een feit. Ontspan! Orgasmes helpen echt. Maar let ook op je voeding, dames!

 

BEWIJSBAAR GOED!

Men kookt de baby’s tegenwoordig in China? Soms moet je echt iets rectificeren. Ik schreef bijvoorbeeld in de vorige editie dat slechts 12% van de regulier medische handelingen wetenschappelijk getoetst goed bewijs kent. Zo erg is het niet volgens  Pepijn van Erp van Skepsis. Maar welk percentage dan wel verantwoord is, durft niemand precies te zeggen.

Overigens , gegarandeerd rendement geeft mijn cursus Kijken naar je Blinde Vlek met behulp van Familie Opstellingen in Den Haag. Kosten € 150, maximaal 12 deelnemers. vijf dinsdagavonden vanaf 10 oktober. Reserveer via [email protected] Nog drie plaatsen. Je kunt eventueel per keer deelnemen. Onderzoek jezelf: ben jij eigenlijk een vampier?

 Populair T-shirt in Azië

LIJDEN & HUILEN

Word jij soms overspoeld door medelijden? Pas op! Realiseer je dat deze wereld gecreëerd is om te leren en dat nu eenmaal de meeste mensen leren door ongemak en pijn (“Als niks zeer doet, ga je niet naar de dokter”). Als je praktisch iets kan doen om te helpen, moet je dat zeker niet laten maar verder: gun iedereen zijn/haar eigen lijden in de Serie: OORZAAK & GEVOLG. Want?

Wie slaafs denkt, blijft immers ook slaaf. Wie slechts de hebzucht volgt, die verarmt weer geestelijk. Als je alsmaar je angsten volgt, dan sta je morgen op straat of met politie, ambulance of klagers voor je deur. Als je steeds maar je woede onderdrukt, is de kans op explosie groot. Er is altijd een keuze bij alles (dat heet Vrije Wil). Maar gewoon huilen, desnoods uit ondragelijk medelijden, ja, die lui zijn goed bezig.

HUILEBALKEN

Huilebalken hebben namelijk de halve wereld en de sentimentelen een kwart. De betonkoppen de rest. Ga naar dramatische kinderfilms en stort je tranen los. E.T. was al top, Bambi uit 1942 is ideaal. Opgekropte kwellingen verlaten je ogen en daarmee alle daarin opgeslagen gifstoffen. Smeer dan je hele gezicht er mee in, want tranen doden ook bacteriën. Huil op het lichaam van je geliefde omdat je je met die ander zo gelukkig voelt, zo mooi, zo lief, zo Goddelijk. Samen huilen is ideaal, rouwen, verlies voelen, ontroering voelen; gedeelde smart is halve smart. Je wordt eerder gerespecteerd omdat je je kwetsbaarheid laat zien dan wanneer je ijskoning(in) speelt. Onberedeneerd huilen is goed voor alles. Verstopte emoties (zelfs uit vorige levens) kunnen onbewust getriggerd worden door wat je ziet en meemaakt. Je weet niet eens waarom maar je keel zit dicht en je ogen staan vol water. Laat gaan! Later komt het verstand aan de beurt. Als je beter en dieper gaat ademhalen, in je buik dus, worden er ook stapels ouwe koeien in hun sloot wakker. Zingen, ballonen opblazen voor een feestje en vooral didgeridoo spelen (alle blaasinstrumenten trouwens), dat soort activiteiten met extra adem verhogen je risico op plotseling gevoel en tranen. Laat gaan! Open de sluizen. Elke flinke huilbui verlengt je leven met een week. Elke weggeduwde pijn en frustratie verkort je leven met een maand. Piekeraars en no nonsense lieden worden heus niet oud.

(Pardon? Wie zegt dat? Hoe kom je daarbij, Peet? Wat een onzin! Lulkoek. Denk toch eens echt na.)

KLOKKENLUIDERS, DESINFORMANTEN OF TROLLEN?

Je vijanden naaien je vaak met een hack van je website of mailadres. Dat gedoe even slim controleren kan hier. In het spirituele netwerk krijgen allerlei kritische geesten en zogeheten klokkenluiders ook nog eens hopen bagger over zich heen. Op sociale media vindt men Johan Oldenkamp veel te driftig praten en ene Robert Bernard van de Blije Bank i.o. moet wel een trol zijn, de over hem kritische blogger Martin Vrijland is plots een AIVD-informant of minstens een gek. O jee. Ojee. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Een sterke uitspraak van O.L.H. Jezus, die veel boze meningenschrijvers ter harte mogen nemen. Plotseling werd ik ook zelf op Earth Matters belasterd door ene Arjan Bos omdat ik ooit kritisch schreef over de goeroe van het buitenaardse leven, Martijn van Staveren. En? Mag dat niet meer? Naar aanleiding van Martijns interview met WantToKnow in november 2015 stelde ik vast dat hij flink is geïnspireerd door het Amerikaanse channel Cobra. Hijzelf trekt de UFO’s aan, zegt hij, ze verschijnen waar hij is, omdat hij sleutelDNA heeft. In een interview met het blad Paravisie in 2011 beweerde M. dat “bepaalde” buitenaardse groeperingen daarom regelrecht jacht op hem maken. Die nare buitenaardsen waren ooit uit op vernietiging of verstoring van het aardmagnetisch veld, maar ze zijn óók vanwege de inspanningen van mensen als M. inmiddels in de verdediging gedrongen. Hij is Echt Buitengewoon Speciaal. Tijdens zijn uitstapjes in de ruimte onder leiding van leden van de Galactische Confederatie observeerde hij andere bewoonde planeten en mocht hij bijeenkomsten van de zogenaamde Galactische Convergentieraad bijwonen. Hij channelt bovendien nu de Galactische Federatie van het Licht. Zo. Meer vreselijks was het niet, maar plotseling heet ik ook een desinformant. Mijn website werd voor straf even gehackt. En omdat ergens een foto van mij bestaat met een vingergebaar van duim op middelvinger (Super!) heet ik op Facebook ineens een Vrijmetselaar. Kak! Maar vooruit, IEDEREEN oordeelt en dat is niet zelden zeer heilzaam. Tegelijk met enige compassie kijken naar je medemens levert echter ook veel op. Nuanceren, zelfonderzoek doen, meerdere bronnen raadplegen, dat mag best een beetje meer in dit zogenaamde New Age veld. Want hoe groot deze groep ‘bewustere’ mensen ook mag zijn, de onderlinge haat is zo groot dat er nog nooit en fatsoenlijke en levenskrachtige politieke partij of beweging uit is voort gekomen. En dat doet mij dan weer sterk denken aan het basisprincipe van onze elite: VERDEEL EN HEERS! Dus? Iets meer tolerantie, zou ik zeggen.
En verder: alles wat je wilt weten over de crematie van de Thaise koning Bhumibol.


Schijnheiligen in de hemel, spijtoptanten in de hel

KUISHEIDMOP

Graaf Joris laat zijn echtgenote achter met een kuisheidsgordel en op het kasteelplein geeft hij zijn beste vriend Maarten een reservesleutel voor het geval hij zou omkomen op het slagveld. Joris gaat op weg, Maarten zegt dat hij nog even moet plassen. Na een kwartier haalt hij in galop Graaf Joris in. “Klungelaar,” moppert hij, “Je hebt me de verkeerde sleutel gegeven!”
Gelukkig kende Gravin Wilhelmina zelf wel drie, vier goede sleutelmakers. Het leven is namelijk geen sprookje. Als je ’s nachts om twaalf uur een schoen verliest op een trap, dan ben je gewoon dronken.

JIJ DRAAGT ONDERGOED VAN JOUW PARTNER?

Moet dat kunnen? Raadpleeg toch ook eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur. Je krijgt per omgaande GRATIS mijn net uitgebrachte nieuwe boek thuis gestuurd. Kijk ook op www.hajefa.nl.  Laat me wel je adres weten!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 juli 2018

Read More →