Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 september 2017

By   /   september 17, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 september 2017

De editie van 15 september gaat over astrobewustzijn, kwakzalf, fakenews, BH’s, sleepwet, Sint M. & processed food.

HEBBEN KINDEREN DE TOEKOMST NOG?

Kinderen hebben de toekomst, een cliché, maar astrologisch heeft dat wel een specifieke betekenis. In de vorige editie schreef ik over de negatieve vierkantsposities van Uranus en Pluto maar er is meer dat ons astrobewustzijn flink beïnvloedt. Kids die tussen 1991 en 1999 zijn geboren, hebben allemaal in hun horoscoop een conjunctie (samenstand) van de planeten Uranus en Neptunus, twee langzame planeten die vanwege hun traagheid zelden samen optrekken. Ze staan dan in het zelfde teken, Steenbok. De andere bekende  langzame planeet, Pluto staat daar al sinds 2008 en in december 2017 komt er ook de heerser van Steenbok, Saturnus, in terecht. Dat belooft heftig onderzoek naar structuren, instanties en regeringen, naar macht en onmacht, naar integriteit en corruptie. Enerzijds gaat al het oude zich vastklampen aan nog meer controle, spionage en surveillance, anderzijds gaan die nieuwe kinders, nu tussen de 18 en 26 jaar, zich roeren in een onorthodox, intuïtief protest.

In 2019 gaat Jupiter Steenbok binnen en dat zal al ontzettende veranderingen met zich mee brengen, maar als Pluto en Saturnus eenmaal daar in een samenstand raken in januari 2020, gaat de beer los. Zo’n astrologische situatie is sinds 1213 niet meer voor gekomen. Dat kenmerkte toen het eind van de Kruistochten en het begin van een andere kijk op religie en spiritualiteit.
In 2020 mogen we verwachten dat er allerlei geheimen en manipulaties worden geopenbaard. Griezelige schandalen komen naar buiten. Deze stand (Saturnus conjunct Pluto) wordt wel het tovenaarsaspect genoemd omdat mensen met zo’n geboortestand na een intense worsteling met zichzelf in staat zijn om visionair nieuwe een meer duurzame structuur uit te zenden in hun omgeving.
Wie in 1982 geboren is met deze positie, zal te zijner tijd grote invloed op het wereldgebeuren krijgen. Eind 2020 gaan Jupiter en Saturnus tegelijk het teken Waterman binnen en dat zou nieuwe hoop op een intelligentere, humanere mensheid kunnen betekenen. De kinderen van 1992-1999 zullen hun revolutionaire ideeën dan vast alle ruimte kunnen gaan geven. En dat is broodnodig.

ANTI-KWAK IS ZELF KWAK

In Amerika bestaat sinds 1881 de Society Against Quackery, ons land was al eerder met de oprichting van de Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij. Was de NVTDK vroeger gefocust op foute doctoren en nepmedicijnen, na 1960 waren vooral de paranormale genezers hun doelwit en zaken als homeopathie, Bach-remedies, valse diëten, waterinstralers en mensen als Jomanda.

Uiterst pijnlijk voor deze anti-kwakclub is dat heel recent onderzoek (van het gerenommeerde British Medical Journal) naar de effectieve werkzaamheid van 2500 van de meest voorgeschreven behandelingen aantoont, dat slechts 12% daarvan een getest positief effect heeft/zou kunnen hebben. De rest is onbewezen kwakzalverij. BINGO! Nog ingewikkelder bij de heftige verontwaardiging van die allerkeurigste, ouderwetse artsen over alternatieve genezers is het feit dat placebo’s (geloof in iets) nu eenmaal OOK kan werken. Lees Harriet Algra op Wanttoknow. Scepticisme heeft beslist een waarde maar het klakkeloos afschrijven van alles wat tegenwoordig Complementaire Alternatieve Geneeswijzen heet, doet onrecht aan wat her en der door weer andere wetenschappers is vastgesteld. Homeopathie (goed onderzocht en al jaren gewoon vergoed in Zwitserland), acupunctuur en acupressuur (Shiatsu) en zelfs Reiki kunnen nuttige resultaten opleveren. Gebedsgenezing werkt toevallig ook vaak prima. Zelfs overzichtelijk geloof in de menselijke indeling in twee seksen wordt zo langzamerhand onzin. Alles hangt af van je gevoel voor humor en inzicht in de werkelijke verhoudingen. Zie hieronder.

Dragqueen met Tibetaanse monniken op vakantie. 

BUSTENHOUDERS

Vanzelfsprekend deden mijn vrienden en ik allemaal mee aan de Dag Zonder BH. We zeiden vleiende dingen tegen elkaar over natuurlijke rondingen, over borstgezondheid, over preventie en tepelprikkeling. We wisselden ervaringen uit over het vrije loshangen en het Baas Zijn In Eigen Borst. Maar Phreque, Yann, Pytr en Erickh gingen al gauw door over fruitijsjes, partyfoods, detoxen en eetbare bloemen. Ik zei even iets over gevaarlijke zoetstoffen en haarverlies tegen Caesy en meteen keken ze een andere kant op. Zulke lui noem ik heus mijn vrienden niet meer. Ik zoek nieuwe geestverwanten. Misschien moet ik gewoon eens naar de Sterrenstof Sunday Sit Down in maart volgend jaar.

 

OVERACTIEVE SPAMFILTERS

Verschillende nieuwe spamfilters zijn dodelijk voor online nieuwsbrieven. Woorden als gratis, iets met seks of afkortingen als LSD sturen mijn mail direct naar de map ONGEWENST. Heb je bijvoorbeeld Total Control als spamfilter op je computer dan kun je geen enkel bericht ontvangen dat meer dat 5 geadresseerden kent. Zet  NU dus [email protected]  bij Veilige Afzenders (Control+D) anders ga je me straks ongewenst missen. Stuur alsjeblieft (zolang het nog kan) deze mail door of abonneer jezelf gratis via de website!

Kwestie van inventieve marketing: zure sinaasappels!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Familie Opstellingen met Peter den Haring in Den Haag. Kijken naar je Blinde Vlek. Kosten € 150, maximaal 12 deelnemers. vijf dinsdagavonden vanaf 10 oktober. Reserveer via [email protected]

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Nieuw spiritueel centrum in Hoek van Holland opent 30 september. Studio 259 aan de Prins Hendrikstraat biedt workshops en creatieve cursussen. Peter den Haring presenteert er Familie Opstellingen en Trancereizen op maandagavonden: 9 en 23 oktober en 6 november.

* Demonstratie van het wonderbaarlijke effect van een straling neutraliserend Quantum Balance Crystal (QBC) in Amsterdam of aan huis. Ook voor verinfrarood matjes met jade of tourmalijn. www.infrarood.blogspot.nl of 0640777822.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Genezen en verjongen met de methoden van Jezus: Jezus Celwerkseminar in Kerkrade. Persoonlijke sessie met Elias, medium voor Christus Healing en Transformatielicht, in Kerkrade of in Zutphen.

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Gezondheidsretreat!, All-in Retreat in de bossen bij Nijmegen! Een midweek detoxen d.m.v. natuurgeneeskundige therapieën, biologische smoothies & juices! Data: 11-16 sept & 13-18 nov. Meer op Facebook.

* www.Zielenreis.com .Waarom ben je hier, ben je op het goede pad? Wie is je zielenmaatje? Reis met reïncarnatietherapeute Anita Groenendijk naar vorige levens en zielenwereld.

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangen Water® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website of bel 06-47786102.

* Magische Bali reis, ontdek en ontwikkel je innerlijke kracht tijdens een all inclusive 7 daagse InnerPower training. Gaan wanneer jij wilt of vertrek 21 oktober op groepsreis.


Creatieve oplossingen houden de moed er in.

WAANDENKBEELDEN OVER SINT MAARTEN

Op het door storm getroffen Nederlandse deel van het eiland wonen 38.000 mensen. Als je die allemaal rechtstreeks dat beoogde steunbedrag van € 19 miljoen gaat geven, krijgen ze individueel allemaal € 50.000 en verhuizen ze meteen naar andere eilanden, waar ze rijk zijn en de lokale economie gaan oppeppen. De belastingadviseurs en de Belastingdienstinspectie houden er dan natuurlijk wel twee kelders aan waar voortaan de Amerikaanse belastingontwijkerskunnen zetelen, omdat Nederland zelf zo’n beroerde reputatie heeft. Brrr. Krankzinnige wereld.

SLEEPWET & REFERENDUM

Op 11 juli nam de Eerste Kamer een wet op de veiligheidsdiensten aan, die tegen alle Nederlanders gebruikt kan worden die maar ooit/ergens tegen onze soms schandalig opererende overheid zouden willen protesteren. Er wordt daarom nu weer een referendum over deze wet aangevraagd. Daarvoor moeten er in een paar weken nu 300.000 handtekeningen van steunbetuigers verzameld worden. Hier tekenen graag. Want onze nieuwe reliberale conservatieve regering wil ons recht op zo’n referendum (pas drie jaar bij wet geregeld!) nu al weer rap afschaffen omdat rechts de uitkomsten over Oekraïne niet bevielen. Weet je nog hoe ooit onze collectieve afwijzing van de Europese Grondwet onder het vloerkleed werd geschoven?! Houd je zelf op de hoogte via MeerDemocratie. Wees alert! Of ga veel meer blowen en zuipen! Dat helpt ook tegen allerlei vormen van ongerustheid.

 KINDERMOPJES

Piet lag ’s nachts te piekeren over die afgang in de bus, toen hij die mevrouw zijn zitplaats wilde aanbieden, omdat hij dacht dat ze zwanger was. En ze was helemaal niet zwanger, maar eng dik. En de grapjes van zijn zoontje waren niet leuk: “Pappa, wat is onzichtbaar en ruikt naar worteltjes? Konijnenscheetjes, pap!” En dat gaat dan maar door: “Pappa, waarom zijn sneeuwpoppen zo chagrijnig?” “Eh?” “Voor hen ruikt ALLES naar worteltjes!” Hoppa, lachen veinzen!
Piet moest denken aan het verschil tussen onwetendheid en onverschilligheid en dat wist hij ook al niet en het interesseerde hem geen reet. Hij wist wel ineens wat de voornaamste oorzaak van al die scheidingen was. Het huwelijk natuurlijk!

Dit was een erg slap mopje. Onderaan deze mail staat een leukere. Daar weer onder staat ook de afmeldlink.  En veel meer keuze is er op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.


Het lijk gaat in de put!

AANSLAGEN ALS DRAMA

De NRC deed een lezersonderzoek naar hoe het ‘volk’ de ‘terroristische’ aanslagen verwerkt. Drama en nog eens drama lag al aan die vragen ten grondslag. “Hoe vaak praat u met kinderen erover? Zelden/soms/vaak?” De optie NOOIT was niet eens overwogen.

Ach, de actuele politieke ideologie wordt elke dag in de kranten, op de NOS en RTL bijgewerkt tot de reactionaire leegheid van de waan van de dag: de meest populaire opiniepeilingen van ons leger tv-verslaafden. Bar & boos: de Amerikaanse presidentskandidaten ruzieden maanden over seksuele items terwijl het over klimaat, werkgelegenheid en oorlog had moeten gaan! Of over de toevoeging van fluor aan drinkwater. Over fracking, vaccinaties, GM en  chemtrails. Onze regeringsformatie gaat over fakeconflicten, terwijl onze afhankelijkheid van Amerikaans geld, macht en de dure JSF ons permanent in oorlog met de moslims houdt. Zelfpijper Rutte als onderkoelde dramaqueen. Bah! We bombarderen in het Midden-Oosten en we zeiken hier slachtofferig over een paar boze, opgefokte moslims die een aanslagje plegen!? Fake News!

 
Orkanen van de afgelopen 25 jaar

PLATTE AARDE HOAX

Orkanen, ook wel cyclonen of tyfonen genoemd, teisteren de laatste jaren heftiger dan ooit de aarde. Han Blok legt dat op de site van Duurzaam Nieuws goed uit. Als je toevallig nog gelooft dat die aarde plat is, dan krijg je het moeilijk met het idee dat winden ontstaan tussen warme en koude gebieden en dat de richting van die winden bepaald wordt door de draaiing, de rotatie, van de aarde en een zogeheten straalstroom van de kleine polen naar de brede evenaar. Door de verdamping- en condensatiecyclus in zo’n stormgebied zien we een ronddraaiend wolkendek van waaruit het waanzinnig regent. De amateuronderzoekers van de Platte Aarde Club hebben kleine, lokale verschijnseltjes opgeblazen met wetenschappelijke drogredenen, hoewel ze  ondertussen ook vreemde en onwaarschijnlijke zaken hebben ontdekt. Maar helaas, een platte aardschijf draait niet. Er tellen daar maar twee dimensies: links en rechts en geen boven en onder. Zelfs Trump geloofde tijdelijk (tijdens zijn verkiezingscampagne) in de platte aarde om ook de complotgekkies te verleiden om op hem te stemmen. Over fakenews gesproken!

FAKE FAKENIEUWS

De overheid wil ondertussen een instituut gaan oprichten dat moet gaan controleren of nieuws correct of nep is. Alsof dàt iets garandeert?! Na de vanzelf instortende derde WHTC toren op 9/11, na de verwondering over de niet bestaande massavernietigingswapens van Saddam Hussein, na de manipulatie van bewijs rond de MH-17 ramp en het vreemde verhaal over Prins Friso en Mabel Wisse Smit geloven intelligente mensen toch geen krant noch radiostation meer? Elk jaar zakt het mondiale vertrouwen in de politiek en het bedrijfsleven verder volgens de Trustbarometer. De reguliere journalistiek loopt totaal aan de leiband van vriendjes in de kapitalistische politiek.

Wie niet mee praat, loopt risico’s. In de Telegraaf maar tegenwoordig ook in de ‘progressieve’ Volkskrant worden kritische mensen aangewezen en weggezet als complotgekkies. Wees jij maar blij dat al 11 jaar wantrouwige lui Tijdgeest Magazine voor je maken. Ik fake hooguit eens een orgasme en mijn nieuwe vriendin ook. Nieuws wordt nooit meer structureel beter en eerlijker, laten we ons dat realiseren. We zien hooguit wat cosmetische veranderingen.

Olof S. nam ineens een besluit. De mensen moesten niet langer denken dat hij een halve wilde was. En verder: luisteren naar voetbalknieën.

OVERPROCESSED FOOD

In tweederde van de voedingsmiddelen in de supermarkt zit vet, suiker en/of zout toegevoegd. Het is bovendien in diverse industriële processen bewerkt. Er zitten weinig meestal weinig vitaminen in, weinig mineralen en vezels. Diabetes gevoelige mensen eten zich zelf zo rap als ze kunnen ziek, want de zooi is quasi-lekker-verslavend.  De helft van de bevolking is te zwaar, laagopgeleide mensen snappen de risico’s minder, ze kunnen de etiketten niet lezen of ze zijn als kind al afgericht op ongezond eten. Of ze zijn te lui en willig slachtoffer voor criminele leveranciers van dit overprocessed gemaksvoedsel.

Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen opgeruimd staat netjes, weg met de dommerdjes in onze maatschappij, leve de slimme Übermenschen, maar NEE! Die vetkleppen doen een absurd beroep op de collectieve ziektekostenverzekering al leven ze stukken korter en pijnlijker dan wij. Ik bedoel dan de verantwoord, gezond en gevarieerd etende mensen, die geen tv kijken, veel fietsen en dansen, die veel seks hebben en altijd verantwoorde literatuur lezen (Tijdgeest Magazine) en nieuwe boeken van Peter den Haring. Dat soort mensen! Zo krijgt elke donateur dit jaar DE ZEVEN KWALITEITEN VAN EEN ECHTE HEKS, waar gegarandeerd geen vet, zout of suiker aan toegevoegd is maar wel een enorme geestelijke voedingswaarde.


Gratis voor donateurs! Geef je adres op!

 FLESMOP

Het vrouwtje zit maar te huilen en te huilen in de kerk. De priester komt naast haar zitten maar troost wil ze niet. ‘Te erg,’ mompelt ze maar steeds. De priester nodigt haar uit voor de biecht na de dienst en ook dan blijft de dame snikken: ‘Mijn man, mijn man. Zo vreselijk dood gegaan.’ De priester is onthutst en belijdt  zijn leedwezen. Dan vraagt de hij of de overledene nog een laatste verzoek had. De vrouw houdt op met huilen en kijkt aarzelend op. Dan fluistert ze ‘Ja. Hij vroeg of ik de touwen los wou maken en terug naar keuken wilde gaan met die plastic trechter en die literfles azijn.’

WAAROM ZOU JE WURGSEKS WILLEN PROBEREN?

Raadpleeg dan toch eens het domino orakel! En steun ons, word donateur van onze sponsor! Denk aan je bonuscadeau aan het eind van het jaar!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring

Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies, karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 juli 2018

Read More →