Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien, 1 maart 2018

By   /   februari 28, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien, 1 maart 2018

Tijdgeest Megazien van 1 maart 2018 gaat over Griekse lente, veiligheid, Vrouwendag, pedofilie, spiriherpes & pillenmaffia.


Afval dumpen in de berm en dan gauw wegrijden, bah!

GRIEKSE LENTEDILEMMA’S

Athene en de Griekse eilanden zijn beeldschoon in de lente. De bloeiende oleanderbomen geven het landschap een geweldige kleurknaller: geel, oranje, rood of wit. Reizen is een bizarre ervaring als je TomTom het niet doet. Het Griekse alfabet op de borden langs de weg lees ik dan als Neuki maar er staat Pefki. Goddank is de meeste bewegwijzering wel tweetalig. Overal staat graffiti, onleesbaar dus in boos, rood of zwarte Grieks. Het zal wel over politiek gaan maar in plaats van opzij te kijken naar de volgekladde muren beschouw ik vaak trottoirs en wegdek met groot enthousiasme. Voor rolstoelers zijn de volstrekt ongelijke stoepen een onmogelijke opgave. Invaliden en oudjes zitten dus binnen en blijven binnen. Ondertussen bewonder ik alle horizontale mozaïek en marmer in de stoepen. Neergelegd alsof ooit het geld aan bomen groeide.

Griekse vakanties zijn lekker goedkoop geworden, barre noodzaak helaas voor de verschaffers. Want Griekenland betaalt aan vooral Duitse banken 4,62% rente op zijn staatsschuld, net nog € 1,3 miljard. Terwijl Duitsland maar 0,01% aan rente op zijn eigen staatsschuld betaalt en Duitse banken zelf nagenoeg gratis geld krijgen van de Europese Centrale Bank. Dat is pas georganiseerde diefstal! En nu moeten ze ook nog staateigendommen te gelde gaan maken aan buitenlanders die dat voor een prikkie mogen opkopen. Dit is Wereldoorlog III. Teken de petitie van WeMove: Sign!

Mijn gids in Athene wijst me op het Hilton Hotel in de verte waaraan de Griekse regering elke maand € 30.000 moet overmaken voor de huisvesting van de fortuinen verdienende IMF-controleurs. Tegelijk hoor ik dat het land met zijn 11 miljoen inwoners 360 eigen parlementariërs moet bekostigen, grotendeels corrupte pluchegraaiers. Vergelijk dat met onze 150 man in de Tweede Kamer voor 17 miljoen Nederlanders. Arm en rijk zit hier vlak op elkaar. Op veel stoepen zie je armoedige uitstallinkjes van vluchtelingen/immigranten die ‘iets’ verkopen. Oude schoenen, T-shirts, gebruikte telefoons, hoe kan iemand van die handel nog leven? Naast de stoep zoeven de dure auto’s af en aan. De economie trekt weer iets aan, maar voordat die honderdduizenden jonge werklozen daar iets aan hebben… Nu we niet meer op vakantie durven naar Turkije is Griekenland het ideale alternatief. Eigenlijk geef je zo noodzakelijke hulp aan een uitgemergeld, leeg gestolen Derde Wereldland.

 Links? Hoezo?

BEVEILIGING TEGEN DE SHARIA?

Met Veiligheid bedoelt de overheid niet de veiligheid van haar burgers, ze verwijst naar de al dan niet adequate investering in haar agressieve Defensiesystemen.
Ons beveiligen tegen immigrerende Afrikanen is een gotspe. We moeten toch maar eerst even kijken naar de toenemende militarisering van Afrikaanse regimes, die Westerse wapens inzetten tegen hun eigen burgers die bezwaar maken tegen hun genadeloze erts- en mineralenwinning in eigen land.
Ons beveiligen tegen de invoering van de Sharia, de islamitische wetten, is totale onzin als je let op het totale aantal moslims in Nederland (6% van de bevolking, 1 miljoen mensen), waarvan hooguit een tiende naar enig fundamentalisme neigt en daarvan 300 lui daadwerkelijk tot enig protest durven komen (omdat onze F16 nog steeds overal moslims bombarderen).
We moeten ons tegenwoordig ook geestelijk beveiligen tegen de permanente geschiedvervalsing, zoals bijvoorbeeld de idealisering in de film over barbaar Winston Churchhill.

DONKERE UREN

Mondiaal maken regeringen, en met name die van de VS, zich in toenemende mate schuldig aan repressie van minderheden en andersdenkenden alsmede aan het toepassen van geweld als zogenaamd democratisch middel. Nepnieuws van overheden en geheime diensten ontwricht alles overal. Het ergste is het toelaten van illegale autoriteiten (The Deep State), waardoor men klakkeloos blijft luisteren naar de verlangens van een moraalloze economische hiërarchie. Hier een tenenkrommend verhaal van Ella Ster over een valse Hillary Clinton.

Burgers zelf komen om in de wantrouwige overheidscijferdictatuur van formulieren, procedures en regeltjes. Hoe de waard is, zo vertrouwt hij zijn gasten. Kijk maar naar die regeerders, ambtenaren en spionnen die krampachtig zichzelf proberen te beschermen tegen fraude van anderen. DAT is pas een onveilige situatie!

Overigens, overstappen van Google (Chrome) en IE naar DuckDuckGo scheelt je veel privacyonrust.

DIGITALE SURVEILLANCE     

In de materialistische wereld is niets meer gek. ‘Stel dat iemand een kras op mijn nieuwe auto maakt bij het parkeren,’ zo motiveerde deze meneer zijn asogedrag op Facebook! Ondertussen is de digitale surveillancestaat ideaal als je via het nummerbord de klutser thuis wilt opsporen via een corrupte vriend in het politieapparaat. Daar zijn er veel van tegenwoordig die de Sleepwet handig toepassen. Gelukkig kun je dus altijd zulke verkeershufters een boodschap sturen.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op deze site, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Familie Opstellingen (Kijken Naar Je Blinde Vlek) met Peter den Haring: 17 april t/m 15 mei in Leidschendam, voormalig Schakenbosch, aanvang 19.30 uur, kosten € 150 voor 5 x, € 35 per avond. Makkelijk OV, gratis parkeren. Een demonstratie? Hier dan!

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Namasté Café, de eerste spirituele koffiebar in Den Haag, Prins Hendrikplein 18! We hebben ayurvedische thee, heerlijke koffie, massages, workshops & lezingen: http://namastecafe.nl.

* The Living Village Festival 2018 Gathering of the Tribes. Kom ook mee bouwen, mee beleven en mee genieten van het benefietfestival voor de realisatie van Het Levende Dorp!

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* Voetreflexologie in Den Haag, driekwartier sessie voor € 37,50, kennismaken met ontspanning, energiewerk en aandacht. Paula 06-19499097. Met PdH-aanbeveling.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

Mindfulnesszonder oordeel waarnemen, acceptatie, aandacht in je lichaam, gewoontepatronen doorbreken, rust, vrijheid, liefde voor jezelf, levensthema’s bespreken. Met Mariyanne. Start: 8 maart Den Haag 6 avonden.

TRILMOP

Hennie ligt te trillen in bed. Caroline strijkt hem teder over zijn haar. “Ben je zo zenuwachtig, jongen?” vraagt ze lief. Hennie knikt. “Is het je eerste keer?” wil Caroline weten. Hennie stottert bijna: “Nee, nee. Ik ben wel vaker zenuwachtig.”

HONDERD JAAR VROUWENKIESRECHT

In 2019 zal het honderd jaar geleden zijn dat het vrouwenkiesrecht, voor het eerst in Engeland, in de wet werd opgenomen. Voor sommige mensen had dat niet gehoeven. Bob bijvoorbeeld is heel ontevreden naar aanleiding van zijn slechte ervaringen met Tinder. Ook over de ME TOO discussie is hij razend. Hij schreef mij: “Vrouwelijkheid, dat is voor mij schreeuwen tijdens een gesprek. En iets met grote garderobes, alles fris wegscheren en plastische chirurgie, opgespoten lippen en verkleiningen. Met voelen en nog eens voelen en nauwelijks denken. Met halfblote bovenkanten in domme advertenties Beroemd Model-Barbie voor iets willen zijn. Het opgefokte idee dat ze moeder kunnen worden en dat absoluut voor hun 39ste nog moeten ook. Vrouwelijkheid, dat is toch genoegen nemen met minder betaald worden? En blind op sterke, sexy mannen in de politiek stemmen? Op lui als Ivo Opstelten en Thierry Baudet… Vrouwelijkheid, dat is toch je gezicht laten zien op elk willekeurig pornofilmpje terwijl je van zo’n vent alleen de lange leuter ziet? En dan panieken als er nergens Tampax te vinden is? Vergeten… Alsof dat niet de enige vaste regelmaat in hun leven is. O ja, en een nieuw kookboek kopen natuurlijk.”

MEER M/V HAAT

Volgens Bob: “En dan heb je vrouwen die op straat hun haar en gezicht bedekken uit angst dat iemand haar een compliment gaat geven. Vrouwen, dat zijn toch die grootmoeders die hun kleindochters besnijden omdat het zo hoort in de cultuur? Er zijn vrouwen die rustig hun ex vals beschuldigen van seksueel misbruik van hun gezamenlijke kinderen en dan ontspannen via Facebook spiri gaan beppen met vriendinnen over God, afvallen en make-up. Me Too, jawel. Denk ook vooral niet aan de zelfbenoemde feministen die zich ergeren aan mannen die wijdbeens in de tram of metro te veel plaats innemen… Slachtoffer spelen en mannen blijven haten. Volgende week, 8 maart, is het weer gewoon internationale Vrouwendag?”

OUDERE MIDDELMATIGHEID

Oei. Het leven als oudere single valt niet mee, Bob. Drink je genoeg water? Dan kunnen je nieren goed doorspoelen. Dat heeft allemaal verband met relatiestress.
Wel eerlijk dat je toegaf dat jouw systeem van anticonceptie geheel berust op je onaantrekkelijke uiterlijk. De feministen vinden jou waarschijnlijk type middelmatige man. Ja man, dat is pas erg!

INGEWIKKELDE PEDOFILIE

Een Syrisch meisje van 14 is al getrouwd met een man van 29 als beiden als individuele vluchteling in Zweden worden geregistreerd. Dat komt echter plotseling uit als de man bij de Zweedse Belastingdienst zijn wettige status als islamitisch getrouwd bewijst nadat hij asiel heeft gekregen. De Belastingdienst accepteert dat. Als kindlief op haar 15e zwanger blijkt, bemoeit een sociale organisatie zich verontwaardigd met de zaak. Een radiostation noemt het pedofilie, een conservatief parlementslid eist ontbinding van het huwelijk. Er blijken ineens talloze van dit soort situaties te zijn. Het meisje zelf is gelukkig met haar ontsnapping uit de hel.
Mijn Koerdische vriend Omar (33) heeft enkele jaren geleden een toen 15-jarig achternichtje in Irak getrouwd maar alle mogelijke tegenwerking gehad van de Nederlandse Immigratie en Naturalisatie Dienst, de IND voordat hij haar hierheen kon halen. Dat is pas gelukt toen het meisje 18 was. Het tweetal is nog steeds blij met elkaar. Normen? Waarden? Mensenhandel? Pedofilie? Of gelouterde liefde en bijzondere zorgzaamheid?

Teruggaan naar je ex is natuurlijk zoiets als je oude frites nog eens opwarmen in de magnetron. Of zoiets als dat zij thuis komt en ziet dat die slang, eh…

SPIRITUELE HERPES EN PLANTENGENEESKUNDE

Herpes krijg je van geen grenzen stellen, te veel stress, te veel zon, te veel chocolade of te weinig slaap. Iemand schreef me dat Borax haar preventief helpt bij genitale herpes. Mooi. Soms kan het denken dat iets helpt al flink helpen. Lysine wordt ook getipt maar de wetenschap wijst die claim direct af. Betere referenties tegen herpes krijgt Potentilla erecta rhizome (extract van de wortelstok van de Ganzerikstruik). Dat werd vroeger ook, in de volksgeneeskunde, succesvol toegepast bij ernstige kiespijn en tegen Candida-schimmel. Zijn antibacteriële kwaliteiten (o.m. van tanninen, catechinen en polyfenolzuur) maken ook dat het middel wordt toegepast bij voedselvergiftigingen en het respiratoir syncytieel virus (RSV). De blaadjes zijn echter veel minder actief dan de wortelstokextracten. Fijngewreven blaadjes en bloemen, in extract toegepast, hielpen wel weer tegen maag- en darmklachten door de Heliobacter Pylori.

Acyclovir en Zovirax werken enigszins maar niks werkt echt goed bij herpesinfecties. Canadese onderzoekers in de jaren 1970 rapporteerden wel antivirale activiteiten tegen herpes simplex van druiven-, appel-, aardbei- en andere vruchtensappen. Ook bij polio trouwens. De plantengeneeskunde meldt verder dat extracten bereid uit Cardamine angulata, Conocephalum conicum, Lysichiton americanum, Polypodium glycyrrhiza en Verbascum thapsus antivirale activiteit vertonen tegen een koortslip. Een bepaalde cactus, Opuntia streptacantha, kan paardenherpes inactiveren voor langere tijd. Ik houd niet van cactussen en jij bent geen paardje. Jammer eigenlijk. Maar laten we eerder nieuwsgierig zijn naar de herpespsychologie. Kijk naar mijn interview met Lilian Ferru op 1:17. Wat betekent herpes voor jou als spiritueel instrument?

PILLENMAFFIA

De gewone literatuur is al dodelijk voor BigPharma maar dit Skepsis-interview met Dick Bijl (oud-hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin) slaat alles. Meer lezen? Peter Gøtzsche: Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad. Achter de schermen van de farmaceutische industrie. Uitgeverij Lemniscaat, 2015. Met een voorwoord van Dick Bijl. En daarna Nicholas Freudenberg: Legaal maar fataal. Hoe de grote industrieën onze gezondheid bedreigen. Ook Lemniscaat, 2017. Verschijnt 2 oktober.

  GELDGRAP

Toen Jan en Pien zoveel geld hadden verdiend met al dat beleggen, wisten ze van gekkigheid niet meer wat ze er mee moesten doen. Eerst was het alleen nog maar laarzen en tassen van reptielenleer kopen, elke dag wild eten en exotische wijn drinken. Toen lieten ze muurschilderingen maken in hun hele villa en een lichtshow installeren in hun kelderzwembad. In elkaars stank zitten is de nieuwste perversie.

Dit een stom, gewoon jaloers verhaal? Veel meer keuze is er op deze site onder HUMOR. 

JIJ KENT DIE LEONTIEN HELEMAAL NIET? EN ZIJ JOU WEL?

Moet dat kunnen? Raadpleeg toch maar eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur. Voor niets gaat op mijn vakantie de zon op!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 1 december 2018

Read More →