Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 oktober 2017

By   /   oktober 14, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 oktober 2017

De editie van 15 oktober 2017 gaat  over vegetarisme, overbevolking, schijndood, stoond zijn, Neanderthalers, populisme & dooie zalm.

VEGETARISME

Alle leven op aarde leeft in een permanente kringloop van eten en gegeten worden. Elk geschapen bewustzijn in mens, dier en plant communiceert met al het andere. Het evolueert ook. Alles in de schepping verandert, verbetert in een oneindig verlangen naar verfijning en verfraaiing. In de spirituele wereld wordt scherp gediscussieerd over vegetarisme. De fanatici eten zelfs geen zuivel meer noch enig dierlijk eiwit. Er wordt gesproken over spirituele graden die op natuurlijke wijze vlees als voedsel afwijzen, op een weg die uiteindelijk naar het leven op licht en lucht leidt. Allemaal als voorbereiding op een leven als etherisch bewustzijn na je dood. Dat klinkt heel inspirerend voor de een, maar is dodelijk voor de ander. Sommige mensen hebben namelijk door hun genetische en soms raciale patronen een sterke behoefte aan dierlijk eiwit. Ze raken zonder dat ondervoed en hun weerstand wordt ondermijnd. Ook heeft ons complexe systeem behoefte aan vitamine B12 en D3, Creatine, Carnosine en DHA (Docosahexaenoïde zuur),  allemaal zaken die wij gewoonlijk uit dierlijk voedsel opnemen. En dus, als je je eigen eettype niet kent, bak dan zo nu en dan een eitje en eet elke week een blikje makreel leeg.

 Er stond ‘boom.’ Dan kan je er een nest in maken. Toch?

BEWUSTE DIEREN?

Hoe onnadenkend doden wij nu bewuste diersoorten? Heeft een koe een aan mensen verwant bewustzijn? Een paard? Het lam en de big op je bord? Occulte bronnen deelden lang geleden dieren in naar eetbare en oneetbare soorten. Zo kwam het idee in de wereld van onreine dieren (honden en varkens/zwijnen bijvoorbeeld) maar ook dat van heilige dieren: de koe en de stier. Men benoemde in die tijd ook olifanten en cobra’s, leeuwen en tijgers als bewust. Wie ervaringen met honden en katten heeft, zal ook vaak hun bijzondere afstemming ervaren hebben. In veel antieke geschriften wordt de vis uitgezonderd van ons eventuele schuldig zijn aan foute moordpartijen. Christus liet zijn apostelen immers op een bepaalde plaats hun vissersnetten uitgooien en duizenden vissen vangen om hun gemeenschap te eten te geven. Dat er dieren zijn met een uitzonderlijk verstand is zeker. Kraaien en raven bijvoorbeeld maar ook de inktvis blijkt hoogbegaafd. De gemiddelde mens heeft, in dat licht bezien, kennelijk over het algemeen in het brein nauwelijks meer dan een robotprobeerseltje. Jij en ik zitten daar vanzelf ver boven.


’t Wordt herfst. Weer genieten van het fenomeen vogelzwermen. Foto en beeld: Alexandra Vellinga.

 HONDENMOP

Bart laat elke dag zijn hond uit. Na vijf jaar dezelfde wandeling gemaakt te hebben loopt Bart zijn rondje plots alleen. Zijn buurman informeert naar het waarom. ‘Ik moest hem afmaken,’ zegt Bart. ‘Arm beest,’ zegt de buurman. ‘Werd-ie hondsdol?’ Bart schudt zijn hoofd: ‘Nee. Maar hij was er niet echt blij mee.’

Dit een dieronvriendelijk grapje? Onderaan deze tekst staat iets lulligs over achterlijke mensen. En veel meer keuze is er in mijn moppenverzameling hier.  Zeikhumeur? Ook geen zin om te lezen? Luister dan hier naar Listen to the Radio.

DODE ZALM

Dat gedoe met die Japanse Fukushima kernreactor was niet echt bijdehand. Doordat er miljoenen ton plankton stierf, is er ook een oplopende ramp in de marine voedselketen ontstaan. Dat resulteert nu in het sterven van miljarden zalmen, die normaal paaien in de rivieren van Oregon en Californië maar daar helaas niet meer aankomen. De Japanse vissersvloot ziet de vangsten met 40-50% teruglopen. Ook lijken er meer walvissen het loodje te leggen. Op de lange termijn past zich alle leven ‘natuurlijk’ aan omdat alles nu eenmaal alles eet. Op de korte termijn gaat er veel visserij naar de haaien.

 

AANPAK OVERBEVOLKING

Het aantal gezonde zaadcellen in mannelijk sperma loopt in de Westerse landen al jaren terug. Ongezond eten, weinig bewegen, te veel straling, chemtrails. Groot gezien gaat het ideaal. Elk land werkt bovendien op zijn eigen manier aan het scherp terugdringen van de overbevolking. In Thailand is dat met massaal dronken rijden in het verkeer, in Libië werkt het laten verdrinken van de medemens in de Middellandse Zee. Telefoneren op de fiets en in de auto jaagt het ongelukkencijfer overal ter wereld op en ook elektrosmog en het uitrollen van een 5G WiFi-netwerk stimuleert schitterend DNA-schade en onvruchtbaarheid. In Italië werkt ondertussen tegenwoordig het verplicht inenten van heel jonge baby’s perfect, alles onder het motto: LAAT HET STERKSTE OVERLEVEN. Zinvol, begrijpelijk, dat gaat de goede kant uit.

Maar in Nederland wordt echter een 90-jarige vrouw, die ook al drie andere ziekten heeft, rustig nog eens geopereerd aan een lekkende hartklep. Oma was al klaar voor de dood maar de kinderen nog niet en bovendien wilden de reguliere medici graag verdienen aan dat drama. Omdat voltooid pas voltooid is als er niks meer vervangen kan worden of gerepareerd. Ik neem nog een sterke koffie. Dat is goed tegen eh, tegen eh? Vergeetachtigheid? Hebben ze daar iets voor? Of heeft iemand me dat al verteld maar ben ik het vergeten?

WILDE MYSTERIES

De Neanderthalers waren niet groter dan 1.60 m en ze liepen rechtop. Ze hadden meestal rossig haar en leefden misschien 200.000-250.000 jaar geleden. Hun herseninhoud was groter dan die van de hedendaagse mens. Hun voorouders leefden in Spanje al zeker 430.000 jaar geleden. Zo’n 20.000-40.000 jaar geleden stierven ze als soort ergens om uit. Mogelijk door vulkaanuitbarstingen die het klimaat drastisch verslechterden. Mensen in Azië blijken middels onderzoeken van moleculaire biologen ondertussen veel meer Neanderthaler DNA in hun genen te hebben dan Europeanen.
Hoe dat nu? Archeologen nemen zo maar van alles aan. Omdat er elk jaar tonnen ruimtestof op de aarde valt, liggen er talloze mysteries over onze afkomst onder de groene zoden.

Sommigen onder ons verlangen terug naar die ruige jaren in de wildernis, naar pijl en boog. Naar natuur in haar wildste vorm. Deze foto’s laten je zien hoe dat kan.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce is goed voor minimaal 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Cursus Familie Opstellingen met Peter den Haring in Den Haag. Thema Kijken naar je Blinde Vlek. Kosten € 120, vier dinsdagavonden vanaf 17 oktober. Reserveer via [email protected]

* Kennismaken met Zelfonderzoek op Landgoed Algoed in Enschede, weekend 20-22 oktober, Trancereizen, Familie Opstellingen, Bonding, Ecstatic Dance, meditatie. Supergoedkoop: € 135 all in. Aanmelden hier.

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected] 0229-296062.

* Voetreflexzone & Ayurvedische Massage twee uur voor € 20. Heerlijk goedkoop goed voor als het lichaam zich nog door middel van massage kan herstellen. Femke Looijs, Nijmegen 06 47342432.

* Nieuw spiritueel centrum in Hoek van Holland. Studio 259 aan de Prins Hendrikstraat biedt workshops en creatieve cursussen. Peter den Haring presenteert er Trancereizen op 26 oktober en 6 november.

* Meer willen weten over reïncarnatie? Geïnteresseerd in een gespreksmiddag of –avond? Of om zelf de diepte in te gaan? Kijk eens op www.matthijskamphoff.nl.

 

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Gezondheidsretreat!, 13-18 nov. All-in Retreat in de bossen bij Nijmegen! Een midweek detoxen d.m.v. natuurgeneeskundige therapieën, biologische smoothies & juices! Meer op Facebook.


Stoond als een garnaal, monument in Australië.

BEZOPEN EN STOONDE BELEIDSMAKERS

Qua belastingontwijking en marihuana-gebruik behoort Nederland tot de wereldtop. Meer dan 1,5 miljoen volwassen Nederlanders drinken ook veel te veel, het extreemste in de groep 55-70 jarigen. Wordt er door de rest helder nagedacht over het feit dat nieuwe generaties worden opgeleid voor werk dat straks niet meer bestaat? Weinig. Wordt er een visie ontwikkeld voor het verdwijnen van pensioenrechten voor duizenden gedwongen ZZP-ers? Nee. De opbrengst voor het kapitaal telt. De beurzen stijgen weer! Hoera! Snappen onze dombo’s dat we worden gemanipuleerd met gure machtspelletjes en complotten? Nauwelijks, want geregeerd wordt hier weer met het verdiepingsniveau van een surfplank. ’t Is huilen met de pet op.

JSF & HOMEOPATHIE & BESNIJDENIS

Voorbeelden? Ineens moest Nederland JSF-straaljagers hebben waardoor overal in Defensie onzinnig bezuinigd moest worden. In de zorg moest absurd gesneden worden, terwijl voor fraudeonderzoek in die zorg (leve het Slotervaartziekenhuis!) nooit geld is. En wat te denken van het rancuneus en ongefundeerd afserveren van homeopathie als ‘onbewezen’ remedie? De Zwitserse regering heeft juist dit jaar besloten om vier alternatieve geneeswijzen definitief op te nemen in de nationale basiszorgverzekering: antroposofische geneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde, fytotherapie en, ja hoor, homeopathie! Omdat ze al veel eerder goed onderzoek hadden bekostigd naar de werkzaamheid van dit wonder. Nederland wordt ook preutser en gekker. Er zijn namelijk meer en meer krankzinnige dames die vinden dat meisjesbesnijdenis moet kunnen (beter in het ziekenhuis dan thuis op de flat) en kniftige heren die denken dat onverdoofd besneden jongentjes daar GEEN trauma aan overhouden.

De lieden in de dikste auto hebben doorgaans de kleinste plasser, dat weten we zo langzamerhand nu wel. Maar hoe vertellen we dat onze kinderen?

MEER BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

* Moe, uitgeblust of lichamelijke klachten? Kangen Water® ontzuurt, ontgift en hydrateert op celniveau waardoor het lichaam weer in balans komt. Meer weten over deze Japanse remedie? Kijk op de website of bel 06-47786102.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

Magische Bali reis ontdek en ontwikkel je innerlijke kracht tijdens een all inclusive 7 daagse InnerPower training. Gaan wanneer jij wilt of vertrek 21 oktober op groepsreis, ook in 2018.

* www.ruimte-rust.nl  Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Meridiaan-kleurentherapie bewezen effectief in klinische studie. Kijk op de website van de Christel Heidemann Academie.

* Een absurde opmars naar de totale surveillance van de staat: de Sleepwet. Protesteer en kijk verder dan je neus lang is.

* Wij geloven dat de oudste geneeskunde (essentiële oliën uit kruiden) de gezondste oplossing is voor vitaal zijn. Join uswww.essentieleolie.nl en krijg jouw eigen webshop!

* Genezen en verjongen met de methoden van Jezus: Jezus Celwerkseminar in Kerkrade. Persoonlijke sessie met Elias, medium voor Christus Healing en Transformatielicht, in Zutphen of in Kinrooi (België).

 PIEKERENDE ARNOLD.1
Tekst in het kader van aandacht voor onze nieuwe Volksvertegenwoordiging

De verplaatsbare zuurstofgenerator was een uitkomst, maar na die ruzie in het fractieoverleg over de gewenste kleur van de brandslanghaspels (wel of niet oranje!) was er onaangenaam getwittert door iemand die anoniem wilde blijven (mevrouw Th. J. B. uit de Haagse Anemoonstraat). Dan valt het niet mee om gewoon door te blijven ademen in zo’n vergadering. Was Le Pen maar president van Frankrijk geworden! Vooruit, dacht Arnold, stel dat het inderdaad waar is dat 30% van de bevolking op de armoedegrens leeft. Nou en? Waarom zou niet iedereen moeten inleveren in tijden van crisis? “De rijken EN de armen,” dat had hij geschreeuwd. Toen had dat nieuwe blonde mensje van het secretariaat iets over misplaatst populistisch patriottisme geroepen. In welk verband dan? Het goede nieuws deze maand was wel dat in Australië een zooi rijkswegflitsers gehackt waren. Vet losgeld geëist voordat ze weer vrijgezet konden worden. Yes! Het kan gewoon, dat wist hij nu zeker!

HARD WERKENDE ARNOLD.2

Zijn gedachten over inbrekers en het toestaan van burgerbewapening had hij in de kantine maar net voor zich gehouden. Hij wist ook wel dat de mensen hier geen Amerikaanse toestanden wilden. Het zou kunnen komen omdat die V.S. fluoride in hun drinkwater toelaten. Maar tjonge, een productie van 11 miljoen vuurwapens daar per jaar! Wel raar dat de Amerikanen de verkoop van geluidsdempers zo versoepeld hadden. Een wapen is toch voor zelfbescherming? Maar als je gewoon moest aanhoren wat dat linkse zooitje aan zogenaamde meningen had, brr. En dan dat demonstreren! Je had het toch gezien in Spanje? Die linksen moest je gewoon wel de straat afvegen. De klassenstrijd was echt niet ver af meer. Maar dan omgekeerd.

De hardwerkende, gewone Nederlanders zou je eigenlijk beter moeten kunnen herkennen. Bijvoorbeeld met oranje kleding. Jammer dat die Osho Rajneesh dat monopolie al eens had ingepikt. Kutgoeroe.

Dit geen leuk slap verhaal? Hieronder staat een betere grap. En er is altijd de afmeldlink. Veel meer keuze is er altijd in hetop www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

  ROUTEMOP

Joop is in de war. Google Maps werkt wéér niet op zijn telefoon. Hij loopt rond in de winkelstraat en vraagt iedereen naar de kortste route naar de Willem Alexanderstraat. Iedereen blijkt toerist, niemand kent die straat zelfs. Eindelijk ziet hij een bekende politicus en hij stelt zijn moeilijke vraag nog maar eens. De bekende politicus vraagt: ‘Gaat u lopend of met de auto?” Joop is geïrriteerd: ‘Ja, hallo?! Met de auto!’ De bekende politicus glimlacht onaangedaan terug: ‘Prima meneer, dan is dat inderdaad het kortste.’

JIJ BENT GENDERNEUTRAAL? JE HOUDT VAN NIKS EN NIEMAND? 

Moet kunnen? Maar raadpleeg toch maar eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur. Haal daarmee je gratis heksenboek in huis!

 

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies, karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien editie 15 september 2018

Read More →