Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 mei 2017

By   /   mei 17, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 mei 2017

Deze editie gaat over doodskisten, islamitisch begraven, kastelen, VVD-quizz, seks, versluieren & heksen.

DE LAATSTE KIST

O ja, wie wil later ouder worden? De uitvaartbusiness is ondertussen ineens booming want het grote sterven van de babyboom-generatie is begonnen. Er liggen dus volop kansen voor nieuwe ZZP-ers. Je hoeft er geen speciale opleiding voor te volgen, een uitgelezen internet PR en een slim en goedkoop product doet het werk. Waar wordt op geconcurreerd? De meest gebruikte spaanplaat-foliekist (gemaakt van 18mm dik plaat) is erg milieuvervuilend. Maar begraven is uit, cremeren is IN! Wat voor de nabestaanden (en iedereen) dan relevant wordt, is de vervuiling door de gecremeerde kist. Daar zit namelijk veel formaldehyde in. Duurdere, massieve kisten blazen ook veel meer CO2 de lucht in. Ze zijn wel heel mooi verkrijgbaar met een exclusief design, maar kosten dan € 800-3200. Alles kan goedkoper en schoner. De gemiddelde eiken kist kost € 950, de spaanplaatkist € 450. Er is enige innovatie. Er kan namelijk een uiterst simpele binnenkist van 6 mm plaatmateriaal (i.p.v. 18mm.) worden ingezet, waar overheen een kunstzinnige, herbruikbare mantel wordt geplaatst. Die mantel huurt de opdrachtgever dus van de uitvaartondernemer, zoals ook bijvoorbeeld de rouwauto eenmalig gehuurd wordt. De nabestaanden kunnen zo’n mantel zelf samenstellen en afstemmen op de persoonlijkheid van de overledene. De goedkoopste mantelkist van het bedrijf Invisio kost € 450, maar designversies (€ 1600) en zeer exclusieve uitvoeringen kosten daar € 2200.

De allersimpelste crematie kost dus slechts een paar honderd piek. Doen, jongens! Besparen en nastreven van duurzaamheid! Snel geleefd? Hup, snel dood en hup, snel weg! Ik ga zelf liever ouderwets voor begraven op Eik & Duinen in Den Haag, omdat ik vermoed dat ik wat langer wil wennen aan mijn nieuwe mogelijkheden. You can go everywhere zingt mooie bluesman Ralph de Jong zeer overtuigend.

MOSLIMS BEGRAVEN

Hoe anders gaat dat elders! Door de instroom van grote groepen moslims is ook hun uitvaart een exploderende industrie geworden. Deze gelovige is echter gebonden aan strikte rituelen, wassing, aankleding in doeken, veel individueel gebed en veel gelegenheden voor collectief gebed. Moslims worden nooit gecremeerd maar altijd begraven, soms al de volgende dag na hun overlijden. Ze worden met hun hoofd naar Mekka in rijen vlak naast elkaar gelegd, in kisten waar het deksel nooit wordt vastgeschroefd. De moslim gelooft immers dat hij op de dag van de Opstanding fysiek, in het eigen lichaam, zal worden opgewekt, opnieuw met vlees bekleed. Van reïncarnatie wil deze groep absoluut niets weten. Voor alle rituelen en voor de enorme groep verwanten en geloofsgenoten die betrokken willen zijn bij het sterven en de laatste eer zijn grote ruimten nodig en gespecialiseerde uitvaartondernemers. Die moeten ook tactisch kunnen omgaan met lastige opvattingsverschillen tussen de gematigde (veelal Soennitische) en zeer traditionele stromingen (veelal Sjiitisch). Soms eisen bijvoorbeeld familieleden dat aan niet-moslims (Nederlandse vrienden en collega’s) ter plaatse verboden wordt om een handvol zand op de kist te gooien of de opgebaarde aan te raken. Er zijn fundamentalistische lieden die bepaalde gebeden in de oren van een stervende willen schreeuwen als ze doofheid of dementie vermoeden. Dat moet allemaal ook midden in de nacht bij het stervensuur kunnen gebeuren. In de verpleegtehuizen circuleren wat dat betreft verhalen over mensonterende situaties.

Erg? Ach, in Nederland hadden we in de17e eeuw even schrijnende godsdiensttwisten tussen de Preciezen en de Rekkelijken. De laatsten hadden ruimte voor eigen vrije wil en zelf nadenken. Nadenken? Hoe rookt die Popeye eigenlijk?

PAARDENMOP

De cowboy rijdt het stoffige, hete stadje in en maakt zijn paard vast aan een paal voor de saloon. Dan tilt hij de staart van de merrie op en geeft het dier een krachtige kus op de plaats waar de zon doorgaans niet komt. Toevallig zit net de sheriff een sigaar te roken op de saloonveranda. Geschokt komt de man overeind. “Geloof ik wat ik zie dat ik zie?” vraagt hij verbijsterd. “Jawel,” antwoordt de cowboy. ”Maar ik heb heftig en pijnlijk gesprongen lippen.” “En?!” wil de sheriff weten. De cowboy haalt zijn schouders op. “Nou, zo zorg ik er gewoon voor dat ik er niet onnadenkend aan ga likken.”

Middelmatige mop? In de vorige editie stonden drie goeie! Altijd meer keus op www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/humor  Op de homepage kun je ook anderen (vrienden?) inschrijven voor een gratis abonnement. Geef iemand die je niet mag op! Geinig!

 

KASTELEN

Erdogan bouwde vorig jaar voor bijna een miljard een nieuw presidentieel paleis met schijt aan een verbod van de Turkse Hoge Raad. Ook langer geleden bouwden zulke megalomane, islamitische patsers al schitterende kastelen. In Italië staat daar nog een voorbeeld van (Castello di Sammezzano), waar ondertussen al talloze hebzuchtige financiers hun tanden op hebben stukgebroken. ’t Is weer redelijk mooi hersteld (zie het sublieme mozaïekwerk hierboven), maar het staat weer leeg. Te wachten op Mario Draghi (wie?) zodra hij de ECB heeft leeggeroofd?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Ron Fonteine beheert een fantastische website over gezondheid, voeding en natuurwetten. Gratis zijn nieuwsbrief? Hier! op http://www.leefbewust.com/eboek.html.

* Puzzelstukjes over reïncarnatie? Bezoek eens een lezing van reïncarnatietherapeut Matthijs Kamphoff (bv: 31-5 in Zoetermeer). Zie de site voor info over onderwerpen en locaties (én publicaties).

* De Australische leraar Michael J. Roads schrijft in zijn nieuwste roman prachtig over de natuurlijke synthese van eenvoud, helderheid, wijsheid en waarheid: De Jongen Zonder Schaduw. Uitgeverij Hajefa.

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* Heerlijk Water verkoopt watervitalisers die het drinkwater op een krachtige manier vitaliseren zodat het lichaam het water makkelijk opneemt. Ook verkopen wij effectieve stralingsbeschermende producten.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Voetreflexologie in Den Haag, kennismaken met ontspanning, energiewerk en HSP-aandacht. Eerste driekwartier sessie voor € 25, daarna € 40. Paula 06-19499097.

* Genezen en verjongen met de methoden van Jezus: Jezus Celwerkseminar 24 en 25 juni in Kerkrade. . Elias, medium voor Christus Healing en Transformatielicht.

BELANGRIJKE WEETJES (min of meer)

Over 14 dagen weer een nieuwe Tijdgeest. Zet het nieuwe mailadres [email protected] bij VEILIGE AFZENDERS door het in je adresboek op te nemen! (Doen dan!)

Saoedi-Arabië, absoluut géén rechtstaat, met belabberde mensenrechten, is voorzitter van een Human Rights Commissie en komt in een Commissie die in de VN over vrouwenrechten gaat. Gekozen door vijf westerse landen waaronder België! De brandstichter als Hoofd van de brandweer. (Heel erg!)

Spataderen kun je moeiteloos met onrijpe, groene tomaatschijfjes verwijderen (Goed Idee!).

Op zaterdag bereiken het AD en de Telegraaf 3 miljoen lezers, twee bladen die klakkeloos nepnieuws en agressieve industrieleugens distribueren. Moest Tijdgeest Magazine dat niet ook maar eens gaan doen? (Hè, ingewikkeld!) Ook toevallig, 3,3 miljoen Nederlanders hebben een chronische ziekte.

Rapper Fresku is een kutkop die vies eet (Antiliaan hè?). Je kunt jezelf een bultnavel vreten aan de KitKat en Snickers, maar beter meer groenvoer in je kauwla verwerken. Obesitas komt van fout eten en koolzuurconsumptie. En niet op tijd je aura schoonmaken (Goeie Tip!).

Tantra voor beginners kan ook nog helpen (Meen je dat?). De kankerindustrie is een woekerend gezwel waarin vooral de prijzen zwellen. Omzet in de V.S. in 2016: ruim $ 100 miljard.

(Echt apart!) In Vietnam is de meest voorkomende familienaam Nguyen. Daar luistert zo’n 35% van de bevolking naar. (Goh, boeiend!)

Arbeidsvoorwaardenonderhandelingendebacle is het woord van de maand. Dat probleem lag en ligt bij het Ministerie van Defensie (Symbolisch?).
Het probleem van de maand is dat veel WiFi-straling van je telefoon of laptop subtiel maar regelmatig kwikdampen uit je eventuele amalgaamvullingen los maakt. Daar wordt men op termijn gek van. Zou dat het gedoe bij Defensie verklaren? (Ojee! Ojee!)

Drievierde van de wereldbevolking leeft in een valse realiteit. Als je The Matrix zag in 1999 dan kon je het al weten. (Nee!!!)

 

Do you take the red pill or the blue pill?

DE HARDE WAARHEID

Het waren keiharde criminelen die die lading Viagra verduisterd hadden! Maarwaarom toch al die pillen? WEES JIJ JEZELF BIJ MIJ was toch ons motto? En nog romantischer: WIE ZOEKT DIE VINDT door Annabel uit Enschede!

STOMME MENSEN CREEEREN STOM KARMA

Je kinderen onnadenkend tegen van alles vaccineren, veel melkproducten en hormoonvlees gebruiken, genetisch gemanipuleerd magnetroneten vreten, je afval op straat gooien, roken, zuipen, tv-kijken, Facebooken, 24/7 mobiel bellen, gewetenloos meebombarderen in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië, hoe lang is de lijst? Logisch toch dat er ergens wat onplezierig karma moet worden afgerekend? En dat begint bij VVD stemmen.

          

Flatterende jonge foto’s via Wikipedia, inmiddels zijn ze allemaal gemiddeld 25 kilo zwaarder.

TYPETJES-QUIZZ

Wat hebben de VVD-politici Henry Keizer, Hans Wiegel, Fred Teeven, Ard van der Steur, Ivo Opstelten en Jos van Rey met elkaar gemeen? RADEN: gevoel voor humor, opgeblazen, oneerlijk, bekakt, handelsgeest, schijnheilig over Justitiehomo’s Of dubieus rijk geworden? Goede inzendingen op Facebook worden ook daar niet beloond.


Let op de keuze: vaginaal, oraal, anaal of anders! Handmatig?

SEKS, SEKS EN NOG EENS SEKS

Het Britse Natsal (National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles) onderzoek is het grootste ter wereld, men interviewde 45.000 mensen in tot nu toe drie enquêtes in 1990-91, 1999-2001 en 2010-2012. Wie doet wat met wie, hoe vaak en hoe? Wordt er voor betaald? Hoe zit het met homoseksualiteit? Hoeveel tienerzwangerschappen zijn er per jaar? Wie kreeg er chlamydia? Wie heeft er lol in? Artikelen, grafieken en conclusies. Je moet even zoeken maar dan weet je weer alles. En maar onthouden dat het niettemin allemaal om de Liefde gaat… Vervelend is wel dat de helft van de Nederlanders te dik is, verslaafd aan gemaksvoeding. Nog vervelender dat stralingsgevoeligheid voor die minstens 2000 microhertz of veel microwatts van je DECT-telefoon of Wifi-router niet wordt geneutraliseerd door piramides, kristallen, toermalijn, orgonite of allerlei hoesjes. Voor echte seks moeten alle huishoudelijke stekkers er uit.

FESTIVALAGENDA

* Ooh La La Festival 2-5 juni Landgoed Algoed in Enschede: absurdistisch bewustwordingsfeest met inspirerende artiesten, workshops, een fantastische kok, en veel familiaire gezelligheid.

* Eigenwijs Festival van 15 t/m 18 juni 2016 in Vierhouten. Welkom! Workshops, lezingen en Eigenwijze Markt, Paganisme, spiritualiteit en heling.

* Hieros Gamos festival 6 t/m 9 juli 2017. Locatie natuurkampeerterrrein Zeewolde. Man/vrouw-zijn, waarachtig leren liefhebben; Ontdekkingsreis naar de diepte van jezelf en de ander.

* OpenUP zomerfestival Limburg  26–30 juli, CoCreatie, je verbinden met je diepste wens en het leven te vieren. Workshops, muziek, dans, ontmoetingen en heerlijke biologische catering.

* KUNA festival in Dwingelo/Lheebroek van 27-30 juli theater, Nederpop, kunst, kinderprogramma’s, workshops Trancereizen en Familie Opstellingen. Ook astrologische consulten van PdH.

* SoulSteps Festival Uffelte: een feest van verbinding, 9-13 augustus yoga, zweethut, sjamanisme, familieopstellingen, trancereis, astrologie, muziek. Samenzijn in de natuur. € 277 all-in (vroegboekkorting!)

* Healing Festival, 18-20 augustus, 10e editie, drie dagen keuze uit 50 spirituele workshops op landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche.

* Lorelei Vrouwenfestival 22 t/m 24 of 25 t/m 27 augustus. Locatie natuurkampeerterrrein Zeewolde. 500 prachtige vrouwen, ruim 80 inspirerende workshops en veelzijdig verwen/healing aanbod.

HEKSENJACHTEN

De Nederlandse festivals worden grotendeels gedragen door vrouwen, die het paganisme, de natuurreligies en magie een warm hart toedragen. Heksen mag weer. Dat is wel eens anders geweest. Vanaf de 13e eeuw werd de Kerk in Europa meer en meer vrouwonvriendelijk, speculerend op bijgeloof en op wijdverbreide angsten voor de Duivel. In Schotland werden bijvoorbeeld tussen 1500 en 1750 bijna 3800 mensen, merendeels vrouwen beschuldigd van tovenarij en hekserij. Daarvan werden er ruim1500 gewurgd, verdronken of verbrand. In Nederland zijn er 250 gevallen gedocumenteerd, veel meer gewoon niet.

We kennen nog steeds vormen van heksenjacht. Hillary Clinton (natuurlijk WEL een feeks!) werd er tijdens de verkiezingscampagne nog van beschuldigd dat ze een hekenscoven bezocht. Ik verwijs ook naar een uitzending van SBS6 Undercover in maart waarin tijdens een undercoveroperatie twee artsen werden beschuldigd van het stellen van diagnoses over kanker met een pendel en een bioresonantieapparaat. Deze ‘alternatieve’ doctoren vonden (correct) uit dat de aan hen voorgestelde neppatiënten GEEN kanker hadden, maar omdat ze de fraudeurs niet doorverwezen naar de reguliere geldverdienmachine moesten de heren op de brandstapel van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Alles is beter dan chemo, zou je zeggen, een moderne marteling, die de helft van de patiënten niet overleeft. Maar is dat gebeuren misschien een karmische herhaling van wreedheden uit andere tijden, die dader- en slachtofferrollen nu omkeren? Soms denk ik dat. Vooral als ik zo’n foto als de onderstaande zie..

VERSLUIEREN

Angela Merkel wilde geen sluier dragen in Saoedi-Arabië. Toch gekregen op tv. De debiele, gedecoreerde kinderlokker achter haar zie je geobsedeerd naar haar onbedekte kapsel kijken. Leek ook misschien op zijn frusti moeder in dat hooggesloten blauwe jasje.  

 IJSVISMOP

Een dronken hobbyvisser ziet het licht sneeuwen buiten. Hij pakt zijn visgerei en zoekt een mooie stek uit. Met zijn decoupeerzaag op batterijen zaagt hij een mooi rond visgat in het ijs. Dan hoort hij een donderende stem: “Er zit hier geen vis!” Geschrokken kijkt de bezopen man rond maar hij ziet niemand. Hij denkt dat het aan de wodka ligt en steekt een worm aan zijn haakje. Als hij de dobber in het ijsgat gooit, klinkt de stem weer: “Stoppen, dombo! Er zit hier geen vis.” Kort gelooft de aangesprokene in God en hij steekt zijn middelvinger op. Dan dondert de stem nog eens via de luidsprekers: “Mafkees, je zit op een ijsbaan!”

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

WAAROM JEUKT HET ALLEEN OP DIE PLEK?

Raadpleeg dan toch eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 mei 2018

Read More →