Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 1 februari 2018

By   /   februari 1, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 1 februari 2018

Tijdgeest Megazien van 1 februari 2018 gaat over t Hondjaar, Chinees BBN, XTC-zin, schijndood & God.

 

CHINESE JAAR VAN DE HOND

 Op 16 februari begint het Chinese Nieuwjaar (een zogeheten Maanjaar) met overal feesten. “Ik ga uit van het ergste,” meldt mij een mopperig type cliënt. Voor deze Anton is 2018 gewoon het Jaar van de Oliebol. Gelukkig werkt Paardenbloemwortelthee goed tegen diverse kankersoorten. Helaas, de griepprik werkt NIET tegen de actuele griep. Niet bij Anton, niet bij jou, niet bij mij. Wat hebben er weer veel instanties vet verdiend aan deze luchthandel!

Ik zelf ga mazzel hebben. Eindelijk komt er erkenning voor mij als Hond (5 juli 1946) voor al mijn inspanningen. Honden zijn slim, eerlijk, kritisch en oprecht, al zou je dat van Trump (14 juni 1946) niet meteen zeggen. Ach, die Honden hebben namelijk ook een vrij hoge dunk van zichzelf. Het positieve verhaal: de invloed van een Hondenjaar in het algemeen is gunstig voor het werkklimaat. Daar kan toevallig in Nederland best wel wat aan gesleuteld worden. De huren en huizenprijzen zijn schandalig omhoog gegaan, terwijl de lonen al tien jaar bevroren zijn. Ik voorspel dus assertievere werknemers, die beter voor zichzelf gaan opkomen. En meer goochelaars!

CHINESE BIG BROTHER

Opkomen voor jezelf in China wordt echter enger en enger: we zien een totaal doorslaand communisme, een staatsdictatuur, gebaseerd op een Sociaal Krediet Systeem. Elke burger krijgt een Burger Betrouwbaarheids Nummer, dat vanaf 2020 bepaald wordt door sociaal wenselijk gedrag. Niet alleen je BKR-registratie of jouw aantal bekeuringen maar een intens uitgebreid systeem van software (algoritmes bij de vleet) maakt uit of je sociale vooruitgang gaat genieten (baan, promotie, school, hypotheek) of dat je achtergesteld wordt of sancties krijgt (strafboerderij, overplaatsing naar Tibet of de goot).

Waar, wat en bij wie je iets koopt (bij Alibaba natuurlijk) maakt uit, hoe je iets financiert (bij AliPay natuurlijk) maar ook (en erger) wat je buren van je denken (Ali-Klik). Ook Baihe, de grootste dating site van China, levert zijn cijfers in bij deze controle-exercitie van de overheid. Alles wordt openbaar. Wie nu al ‘vrijwillig’ mee doet (superburgers) die krijgt extra punten. Griezelig vooruitzicht? Nee hoor, dit is een vooroefening voor de robotica, de mix van kunstmatige sociale intelligentie en de dictatuur van de computers. Bereid je kinderen vast voor!

GOED EN KWAAD ALS IN- EN UITADEMING

Hoe kan dat allemaal maar zo? Omdat de Communistische Partij natuurlijk de levensstandaard van miljoenen hongerende burgers drastisch verhoogd heeft in de afgelopen 25 jaar. De politiek van gedwongen beperking van het kindertal tot eentje heeft aanvankelijk moordend gewerkt op de extreme overbevolking maar welgesteldere Chinezen krijgen gewoon meer kinderen, zonder sancties van hun regering. Zo werkt evolutie nu eenmaal. Eerst moet er onderdak zijn, dan voldoende voedsel en daarna wordt er pas gezond voortgeplant. En minstens een hele generatie later, soms pas na twee, komt er voorzichtig ruimte voor bewustzijnsverruiming en spiritualiteit. Is er daarom ook nog hoop voor China?

Ai, ik vrees voor het fenomeen polariteiten. Ik bedoel daarmee dat misschien Europa nog een jaar of vijftig vrijplaats voor spirituele progressiviteit zal blijven, terwijl aan de andere kant van de wereld het conservatisme ijselijk uitvergroot wordt. Amerika deelt zichzelf al jaren in tweeën: een absurd materialistische, egocentrische helft en een idealistische meer socialistische zweefafdeling. ’t Is in- en uitademen. De polariteit Goed & Kwaad dwaalt in elk clubje rond. Ieder anarchisme wordt voorlopig bestraft en hoe meer macht de wetgever krijgt, hoe griezeliger het wordt. En dan kwelt ons nog elke dag het voortdurend scherper worden van het M/V conflict.


Deze optie wordt in 2020 verplicht voor heel rokend Nederland.

HOOP

Waar blijft de Hoop? Terwijl we ongerust kijken naar populisme en verrijking, naar SBS6 en nepdemocratie, verrichten enkele begaafde types steeds wonderen die de massa moeten verleiden tot het zich afwenden van het simpele materialisme. Deze yogi’s, goeroes of Avatars laten bijvoorbeeld levitatie zien, het lopen over water of het overwinnen van slaap en honger. Sommigen kunnen zichzelf en anderen genezen van ziekten of ze kunnen vorige levens beschrijven. Dat maakt aardig indruk. Bepaalde leermeesters lieten zien hoe ze door muren konden lopen of hoe ze op twee plekken tegelijk konden worden waargenomen. Ze bewezen zo dat onze gewone, beperkte realiteit slechts de oppervlakte van ons waarnemen is.
Lastiger is de lering dat alle goede noodzakelijkerwijze samengaat met het slechte. Elke aardse manifestatie moet uiteindelijk heilig worden. Het eerste grote wonder is totale zelfacceptatie, zelfliefde, innerlijk vergeven voor alles dat je ooit als slecht of kwaadaardig hebt gelabeld. En op dat moment heb je geen enkele moeite meer met dictator Kim-Il-Yoni of Voorzitter Xi Ping Ping.

 Goed gewapend, geestelijk weerloos.

 ZINGEVING & XTC

Het verdraaien van de feiten en vervalsen van de geschiedenis door hun ouders is een van de redenen dat kinderen moeite hebben met objectief leren kijken naar hun realiteit. Verrechtsing, mentalisering, egocentrisme, controle en quasi-wetenschappelijke ratio vertekenen al vroeg diepere gevoelens. Gelukkig doet zich het fenomeen puberteit voor: de kans om tijdelijk ongeremd te zoeken naar de dingen die voor je gevoel echt belangrijk zijn en wat juist niet. De puber doet dus veel om uit de (ouderlijke en innerlijke) controle te geraken. Ze onderzoeken drugs, alcohol, seks, heftige muziekbelevenissen (let op nr 3!) en risicovol gedrag. Foute kroegen, festivals, verre ouderloze vakanties en alsmaar delen van emoties. Plotseling zijn er dan momenten van extase, van controleverlies en hallucinerende vergezichten. Ineens verruimt het bewustzijn zich. Soms dient zich zelfs God aan. Je eerste verliefdheid is ondertussen het mooiste wat er is. Je verbinden met anderen, ergens bij horen, saamhorigheid, geestverwanten ervaren, dat is het! Holistisch menszijn!
En daarna? Geld verdienen, je eigen woonruimte zoeken, aanpassen? Het is de moeizame integratie van jeugdige zinvolheid en extase in een volwassen leven van marktwerking, hebzucht, discriminatie en bedrog. Maar om je aan je eerdere momenten van liefde en zinvolheid te herinneren is er gelukkig altijd nog een supergoedkoop pilletje: XTC. Nederland is wat dat betreft een voortrekkerseiland. Hier wordt per hoofd van de bevolking meer XTC gebruikt dan waar ook ter wereld. Zou dat ons land op iets langere termijn niet flink kunnen verzachten?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

 Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

 * www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* The Living Village Festival 2018 Gathering of the Tribes. Kom ook mee bouwen, mee beleven en mee genieten van het benefietfestival voor de realisatie van Het Levende Dorp!

* Gratis ebook: ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Verdiepingsweek, zelfonderzoek op Landgoed Algoed in Enschede van 29 maart t/m 2 april: Familie Opstellingen, Bonding, Trancereizen, meditatie, zweethut, voegboekers € 195 all-in.

* Familie Opstellingen (Kijken Naar Je Blinde Vlek met Peter den Haring) vijf dinsdagavonden vanaf 17 april in Leidschendam, voormalig Schakenbosch). € 35 per avond. Een bijzondere demonstratie? Hier dan!

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Weekend Kennismaken Met Natuurwezens, 9-11 maart in Drenthe. Je leert​ d.m.v. opstellingen in contact te komen met diverse natuurwezens en een hunebed. Ook doen we een natuurheling. Aanmelden en info: www.natuurlijkewezens.nl of tel. 070-3501872 (Ferry). Tevens familieopstellingen​ Rotterdam 20/2 en Uffelte 9 maart.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected] 0229-296062.

  Spookhuis

  SPOOKMOP

De politie verhoort Henk over de verdacht vreemde verdrinking van zijn vrouw. “Ja,” bekent Henk, “Ik wilde haar wel naspringen en haar redden, maar er was niemand om mijn telefoon aan te geven.” De rechercheur kijkt bedenkelijk: “U had de telefoon onder een struik kunnen verbergen!” Henk is verontwaardigd: “Er stonden zoveel struiken daar en ik ben vergeetachtig.” De rechercheur begrijpt het: “En toen heeft u maar gewoon 112 gebeld?” Henk knikt: “Ja, maar toen kwamen jullie pas na tien minuten.” De politieman fronst: “Gaat u òns de schuld geven?” Henk heft zijn handen ten hemel: “O nee, dat zou ik nooit doen. Ik ben al blij dat de zaak met een sisser is afgelopen.” “Dat noemt u een sisser?” vraagt de rechercheur. Henk bloost: “Eh, nee meneer. Ik bedoelde meer een wegzinker.” De rechercheur kijkt bedenkelijk: “Zij zou bij u kunnen gaan spoken.” Henk glimlacht. “O nee, nee, dat deed ze bij haar leven al!”
Raadsel: waarom was Henk zo wraakzuchtig?

  De oplossing! 

SCHIJNDOOD
Toen de medische wereld zich eind 19e eeuw in sneltreinvaart ontwikkelde, waren er veel lijken nodig om op te oefenen. In bepaalde Amerikaanse steden waren daardoor de grafrovers berucht. Er werden drastische tegenmaatregelen bedacht om de lichamelijke rust van de overledenen te beschermen. De bovenkant van de kist ontplofte bijvoorbeeld dan als je hem open brak. BAFF! Lijk erbij! Qua comfort en beschaving zijn we ondertussen enorm goed opgeschoten. De massagraven liggen overal ter wereld vol.


ECHT DOOD? BAYBASIN BIJNA

Niettemin wacht de dood iedereen. ’t Is vooral fijn als je echt dood bent als je eronder gaat of in de fik. Pechkonten zitten levenslang onschuldig in de gevangenis zoals de Koerdisch-Turkse geheime dienst medewerker Hüseyin Baybasin. Drie gepensioneerde gevangenisdirecteuren demonstreren voor zijn vrijlating. Fascinerend verhaal over manipulaties en staatsleugens op YouTube.  Dood door gedoe. John Fahey met The Dance of Death & Other maakt jolig doen over de dood wel aantrekkelijker. Ook mooie Armeense muziek op je begrafenisfeest doet het vast goed. En provocerende blues van heel oude mannen vast ook.

En verder, voor langer gezond leven: gebruik desnoods ontgeurde maar niet gehydrogeneerde kokosolie om in te bakken. Lees Juglen Zwaan! Die man is leuk.
Later dood? Dat kan. Gezond blijven door groente en fruit eten dus? Helaas, die worden steeds duurder terwijl suiker goedkoper wordt en daarmee alle suikerhoudende versnaperingen. Teken de Foodwatch actie!

IJdel, rijk meisje van Vermeer

EMOTIONEEL ANALOOG GEOMETRISCH BEWUSTZIJN

De Sneekse Goeroe Martijn van Staveren gaf in allerlei lezingen aan dat hij in het Medisch Centrum Leeuwarden door specialisten onder behandeling is geweest voor zijn angsten m.b.t. ontvoering door buitenaardsen. Het MCL heeft helaas zo’n specialisme nooit gehad.

Martijn heeft gelukkig half januari zijn “bewustzijn naar een groter emotioneel analoog geometrisch veld verheven.”
Ik vond dat Noord-Koreaans taalgebruik, allergisch als ik ben voor patspraat. Hij schreef mij daarop heel boos: “Jij beïnvloedt hiermee suggestief jouw lezers.” En nog kwaaier: “Dat jij je nieuwsbrief opleukt door middel van het acten en framen kan zelfs schadelijk zijn en sturend.” Martijn wenste mij verder het allerbeste en eindigde met “Warme groetjes.” Zo terug slijmen lukt mij niet. Hij is natuurlijk paranoia omdat allerlei buitenaardsen jacht op hem maken. Zoiets schreef hij ooit. Dat krijg je als de Galactische Convergentieraad bij gaat wonen. Toch luisterde ik geboeid naar zijn gesprek met Marcel Messing. Kan ik toch aanraden. Lees mijn samenvatting hieronder.


EEN TOEGANKELIJKE VAN STAVEREN

Er bestaat geen God behalve datgene wat de mens creëert in een collectief universum. Denk ik. Wij kunnen maar een fractie van het geheel waarnemen, maar we ankeren op de aarde creatief vanuit ons hart een samenstelsel van liefde en noemen dat God.
Martijn van Staveren en Marcel Messing praten helder over de geestelijke gevangenis waarin buitenaardse krachten het grootste deel van de mensheid proberen te robotiseren. Er komen cyborgbeschavingen terug naar de aarde (waar ze ooit zelf vandaan kwamen). Er is een bezettingsmacht in de menselijke hersenen, een Archontisch bewustzijnsveld, waarin wij moeten overleven in de angst voor de dood.  Is er een oorspronkelijk Licht? Is de mens een oerwezen in de schepping? Of merendeels geprogrammeerde, gehyponotiseerde namaakgeesten?  Slapers, consumenten, slaven? 530.000 jaar geleden is er in een geometrische krachtveld van de aarde iets geherprogrammeerd door  zogeheten (tijdreizende) Annunaki. Er bestaat een quasi-schepppende Demiurg, een jaloerse God, die werkt met verslaving, slavernij, schuld en angst, zegt Messing. Alles draait om perceptie, zegt Van Staveren. Kun je vanuit kracht, liefde, zelfbeschikking  aanwezig zijn in plaats van in angst? Wij zijn met elkaar God. Dat is hun conclusie. Niks aan af te doen.

PLASMOP

In het kader van hard optreden tegen het wildplassen houdt de politie op het Haagse Malieveld een bekende politicus aan. “Heeft u daar in de sneeuw RUTTE IS GEK! geplast?” vraagt de agent. De politicus gooit ontkennend zijn geblondeerde lokken achterover: “O nee! Met de situatie van deze achterlijke regering kan iedereen dat gedaan hebben!” De agent kijkt cynisch naar de gele letters in het wit. Dan zegt hij: “U gaat voor de bijl met de handschrifttest, meneer Wilders!”

JIJ BENT GENDERNEUTRAAL? JE HOUDT VAN NIKS EN NIEMAND?

Moet dat kunnen? Raadpleeg toch maar eens het domino orakel! We zoeken ook iemand die hier een app van kan maken. Word alsjeblieft donateur en claim je meteen bonusboek: De Zeven Kwaliteiten van een Echte Heks! Leer je hart onttoveren.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639
www.peterdenharing.nl

 

 

 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 1 december 2018

Read More →